Η ομιλία του Α. Μασσαβέτα στην Καίρειο Βιβλιοθήκη

Με χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00 στην αυλή της Καϊρείου Βιβλιοθήκης (πίσω από το πρώην κτίριο του ΟΤΕ) στην ομιλία του Αλέξανδρου Μασσαβέτα με θέμα:

Λεβαντίνοι, οι “άλλοι” ελληνόφωνοι της Πόλης και της Σμύρνης.

Η διαμόρφωση της Λεβαντίνικης ταυτότητας και η συμβολή των Κυκλαδιτών στον εξελληνισμό της.

Ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Cambridge. To 2003 μετοίκησε στην Πόλη και άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Από την επάνοδό του στην Αθήνα το 2015 συνεργάζεται με το πρακτορείο ερευνητικής δημοσιογραφίας insidestory.gr και με το περιοδικό Ταξίδια της “Καθημερινής”. Τα ταξίδια είναι το μεγάλο του πάθος. Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο στα ελληνικά , με τίτλο Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των Απόντων, που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία “Χρονικό-Μαρτυρία-Ταξιδιωτική Λογοτεχνία” για το έτος εκείνο. Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της τριλογίας του για τη Μικρά Ασία, με τίτλο Μικρά Ασία, το παλίμψηστο της μνήμης. Το 2017 κυκλοφόρησε το Κωνσταντινούπολη. Στις άγνωστες γειτονιές του Κεράτιου και το 2019 το Η Τρίτη Ρώμη-η Μόσχα και ο θρόνος της Ορθοδοξίας. Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Θα ακολουθήσει κέρασμα με κρασάκι και μεζεδάκι!

Όπως σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνουμε, όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης. Τιμή ανά άτομο: 20 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων: Έρρικα Καϊρη 6977-258961 (5-9μ.μ.)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.