Η διαφάνεια στις διαδικασίες, η συνεργασία μεταξύ του κεντρικού Δήμου και των τοπικών συμβουλίων, αλλά και η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου Άνδρου είναι βασικές προτεραιότητες για την δημοτική μας παράταξη «Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες».

 
Οι πρακτικές που κινούνται στα όρια της νομιμότητας δεν έχουν θέση στο νησί μας. Το ζητούν και οι ίδιοι οι πολίτες. Διότι τα τελευταία χρόνια, η Διοίκηση Λοτσάρη προκάλεσε ποικίλα ερωτηματικά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε και μοίρασε το δημόσιο χρήμα, με απευθείας αναθέσεις τεράστιων και προκλητικών ποσών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που οδήγησαν σε έργα κακοτεχνιών, ενώ κάποια άλλα εκτελούνται με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων, καθαρά για προεκλογικές σκοπιμότητες.
 
Η δική μας παράταξη έρχεται με ολοκληρωμένες προτάσεις, που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε άλλους δήμους και έχουν αποφέρει θετικά για τους κατοίκους αποτελέσματα. Στην αυτοδιοικητική μας πρόταση, που έχουμε ήδη παρουσιάσει στο κοινό εδώ και μήνες και που διαρθρώνεται σε 6 άξονες πολιτικής, περιλαμβάνεται ο άξονας της «Άνδρου της Διαφάνειας, της Συνεργασίας και της Αξιοπιστίας».
 
Τι σημαίνει αυτό;
 
Η Άνδρος μας έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής, για να μπορέσει να αναπτυχθεί, αλλά και να βελτιώσει στην πράξη την καθημερινότητα των κατοίκων της. Τα έργα όμως και οι χρηματοδοτήσεις πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, χωρίς σκιές και περίεργα παιχνίδια. Εμείς θέλουμε πρωτίστως να αξιολογήσουμε τις ανάγκες του νησιού μας και να διεκδικήσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για υλοποίηση έργων από την πρώτη μέρα και όχι την τελευταία στιγμή για παλιομοδίτικες εντυπώσεις και φυσικά με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση. Την περίοδο αυτή τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελούν βασικό εργαλείο ανάπτυξης και μας δίνουν την ευκαιρία να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε.
 
Παράλληλα, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας οι τοπικοί πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια. Για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας Δήμος, η συνεργασία μεταξύ των φορέων και των διαφόρων υπηρεσιών είναι το Α και το Ω. Συνεπώς, θέλουμε να δώσουμε βήμα στους τοπικούς προέδρους και στα τοπικά συμβούλια, να συνδιοικήσουμε μαζί τους για να οικοδομήσουμε ΜΑΖΙ την Άνδρο του αύριο. Διότι ο τοπικός πρόεδρος είναι αυτός που γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον τα καθημερινά προβλήματα των χωριών και των κοινοτήτων.
Είναι αυτός που έρχεται σε άμεση και καθημερινή επαφή με τους κατοίκους. Είναι αυτός που συζητάει στο δρόμο με τους πολίτες και ακούει τα προβλήματα στα καφενεία και τα μαγαζιά. Ο τοπικός πρόεδρος είναι αυτός που ενημερώνει τον δήμαρχο και διεκδικεί λύσεις. Δεν τους αποκλείουμε, τους ακούμε, τους σεβόμαστε και συνδιοικούμε!
 
Προς αυτή την κατεύθυνση ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ πως τα τοπικά συμβούλια θα παίρνουν τα κονδύλια που τους αναλογούν από την Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την λεγόμενη ΣΑΤΑ. Και θα τα διαχειρίζονται οι ίδιοι για τα χωριά τους, με την βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.
 
Επιπλέον, θα έχουν ενεργό λόγο και όχι διακοσμητικό ρόλο στα δημοτικά συμβούλια ώστε να εκθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές που διοικούν. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι πως θα θεσπίσουμε ένα ουσιαστικό ειδικό συμβούλιο με όλους τους τοπικούς προέδρους, που θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά ανά εξάμηνο και όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.
 
Παράλληλα, κάνουμε περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες και διενεργούμε δημοτικά συμβούλια και στις τρεις περιοχές του νησιού. Με τον τρόπο αυτό θα αναπτύξουμε την συνεργασία και την αλληλεπίδραση της κεντρικής Διοίκησης με τα χωριά μας.
 
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση διοίκησης, που θέτει τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες στο επίκεντρο και δημιουργεί τις βάσεις για την οικοδόμηση της Άνδρου του αύριο. Δίνουμε την πρέπουσα αξία στις τοπικές κοινότητες και συνδιοικούμε το νησί με τους τοπικούς προέδρους.
 
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου 2023 και να ψηφίσουν για το μέλλον το νησιού μας. Για να επιστρέψει η αξιοπιστία, η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, ο αλληλοσεβασμός, η διαφάνεια, η ενότητα και η συνέπεια. Και μέσα από αυτά να επιστρέψει η ουσιαστική ανάπτυξη και η επανεκκίνηση της προόδου του νησιού μας.
 
May be an image of text that says "Οι προτεραιότητες για το νησί μας ΗΆνδρος της Διαφάνειας, της Συνεργασίας & της Αξιοπιστίας Θεοδόσης Σουσούδης ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Néa"
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.