Άνδρος-Ανοιχτοί Ορίζοντες: Ποιούς κοροϊδεύετε;

Η θεομηνία που έπληξε χωριά της Άνδρου το 2019, έδωσε την δυνατότητα στον Δήμο μας να χρηματοδοτηθεί για τις αποκαταστάσεις αλλά και για να βελτιώσει υπάρχουσες υποδομές. Το χωριό που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο τότε ήταν οι Στενιές.

 
Δεν εκπλαγήκαμε καθόλου για αυτά τα υποκριτικά που αναφέρει σήμερα ο δήμαρχος μέσω του “ενάνδρω“. Η προπαγάνδα δυστυχώς καλά κρατεί και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Οκτώβρη θα κορυφώνεται μαζί με τη λάσπη του συστήματος Λοτσάρη.
Συγκεκριμένα:
1. Στον πάνω σταθμό του χωριού όπου έφραξε το 2019 η αποχέτευση των ομβρύων υδάτων από το ακαθάριστο ρέμα, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ανεπανόρθωτες καταστροφές στο χωριό. Η ευθύνη της κατάστασης του ρέματος ήταν αποκλειστικά του κ. Λοτσάρη επάρχου τότε, που είχε την αποκλειστική ευθύνη και δεν είχε κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Και δεν φτάνει αυτό, έρχεται μετά από 4 χρόνια ως δήμαρχος για να αποκαταστήσει τη βλάβη με απευθείας ανάθεση που είχε κάνει το 2019!!!. Με χρήματα που τα είχαν πάρει για αυτή τη δουλειά το 2019 και αγνοούσαν πλήρως ένα ολόκληρο χωριό για 4 χρόνια και το θυμήθηκαν λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Ευτυχώς που δεν ξανασυνέβη παρόμοια νεροποντή στα 4 αυτά χρόνια γιατί θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές.
2. Οι επισκευές στο γεφύρι στα γιάλια δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την στατικότητα του, όπου εκεί χρειάζεται ενίσχυση αλλά είναι έργο βιτρίνας με
μοναδικό σκοπό τις εντυπώσεις. Ενώ θα μπορούσαν με τα χρήματα που διεκδίκησαν για εκείνη την καταστροφή του 2019, να επισκευάσουν ουσιαστικά το γεφύρι ενισχύοντας την στατικότητα αλλά και το πλάτος ώστε να περνούν δύο αυτοκίνητα. Με τους σοβάδες και τα κάγκελα δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια του.
Συνεπώς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έπραξαν το αυτονόητο και μάλιστα με καθυστέρηση 4 χρόνων και με το κίνδυνο μιας νέας μεγάλης καταστροφής από νεροποντή που ευτυχώς δεν συνέβη. Τα χρήματα για τις αποκαταστάσεις εκείνης της θεομηνίας έγιναν ασφαλτοστρώσεις της «κακιάς ώρας» με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων και άλλες εργασίες που δεν είχαν καμιά σχέση με τις αποκαταστάσεις της θεομηνίας εκείνης.
Όλα αυτά τα 4 χρόνια είχαμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και είμασταν αντίθετοι με τις απευθείας αναθέσεις των κακήν κακώς ασφαλτοστρωσεων, χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν για τις αποκαταστάσεις των ζημιών.
Όσο και να προσπαθούν τώρα την τελευταία στιγμή να μπαλώσουν καταστάσεις και να κοροιδέψουν τους συμπολίτες μας το σύστημα Λοτσάρη και το εντεταλμένο γραφείο τύπου του, ο λαός της Άνδρου δεν μασάει κουτόχορτο και όλοι γνωρίζουν την σκοπιμότητα των λόγων και πράξεών τους.
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η ουσιαστική επανακατασκευή του γεφυριού από τα θεμέλια του και αυτό πλέον με το ταμείο Ανάκαμψης και τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι εφικτό.
Το γεφύρι αυτό ουσιαστικά ενώνει το χωριό με το υπόλοιπο νησί και θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην κατασκευή του, όπως και σε άλλα σημεία του νησιού μας που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.