Μύρισε Έρωτα η θάλασσα... στην Αδαμαντία
Κώστας Γαρύφαλλος, Άχλα, 50x70cm, Ελαιογραφία

Μύρισε ΕΡΩΤΑ η ΘΑΛΑΣΣΑ

…Η θητεία του καλοκαιριού

Στα πεύκα και στα κύματα

Ένας έρωτας άσπρος και γλαυκός

Με γυμνές ώρες

Που κρατάν στα δάχτυλα την ύπαρξη

 Απόσπασμα από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Ελιγμός»

Στο νησί της Τέχνης, την Άνδρο, 30 αξιόλογοι και καταξιωμένοι σύγχρονοι εικαστικοί, εμπνέονται και δημιουργούν έργα με έμπνευση τον ΕΡΩΤΑ και τη ΘΑΛΑΣΣΑ.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 26 Αυγούστου και διαρκεί έως το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου. Είναι επισκέψιμη καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, 7 – 11μ.μ., σε όλη τη διάρκειά της, ενώ η είσοδος στην έκθεση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μύρισε Έρωτα η θάλασσα... στην Αδαμαντία
Νατάσσα Σαρρή, Αντίθετα ρεύματα – Opposite currents, 70x50cm, Μικτή τεχνική

Ο υπεύθυνος concept – οργάνωσης – επικοινωνίας, Δημήτρης Λαζάρου που επιμένει όπως λέει να οργανώνει εκθέσεις στο νησί της τέχνης, την Άνδρο και  στον φιλόξενο χώρο που έχει δημιουργήσει η κ. Αττική Πιάγκου σημειώνει:

Ταυτίζεται ο Έρωτας με τη Θάλασσα; Τα κύματα της Θάλασσας σε γαληνεύουν ή σε αναστατώνουν; Μοιάζουν με ψίθυρους που κρύβουν μυστήριο ή ένα ερωτικό καβγαδάκι που γεννιέται μέσα σε αυτά; Πόσα μυστικά μπορείς να ακούσεις στους ψίθυρούς της; Και σε αυτά τα συναισθήματα, τα ξαφνικά, τα μοναδικά που σου γεννά τόσο ο Έρωτας όσο και η Θάλασσα, μπορείς εύκολα να αντισταθείς ή τα υιοθετείς γιατί έτσι είναι ο Έρωτας ή γιατί έτσι είναι η Θάλασσα; Τελικά αυτή τη διαδικασία που ίσως είναι κουραστική, άμα τη γευτείς για πρώτη φορά, εξακολουθείς να την επιζητείς και να θέλεις να την περνάς σα να είναι η πρώτη σου φορά. Γιατί κάθε φορά η εμπειρία θα είναι διαφορετική, έστω κι αν ο Έρωτας είναι η Θάλασσα που διάλεξες να ταξιδέψεις ή η Θάλασσα είναι Έρωτας!!!

Μύρισε Έρωτα η θάλασσα... στην Αδαμαντία
Jocasta M., Η μαγεία μιας ηλιόλουστης ημέρας Ι, 70x90cm, Ακρυλικά (Copy)

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Gunther Heerdt  – Jocasta M. – Kostas  G. SchnipperingVivian ZotaliYiannis Kaminis – Χρήστος Αθανασέλλης – Μάγδα Απεραθίτου – Σοφία Απτόσογλου  – Κική Αρκά – Χρυσούλα Ντέλλα Βακουφάρη – Ευαγγελία Βεκιαροπούλου – Κώστας Γαρύφαλλος – Αγλαΐα Θανάσου – Ειρήνη Καπώλη – Βικτώρια Κατρή – Μίκα Κουρμπέλη – Αγγελική Κώσταλου – Αθανάσιος Μίχος – Κωνσταντίνα Ντζιαβού – Όλγα Ξυθάλη – Θανάσης Οικονόμου – Μαριέττα Παπαγεωργίου – Αικατερίνη Πουλιάση – Σωκράτης Ρωμύλιος – Νατάσσα Σαρρή – Αλεξάνδρα Σταυροπούλου – Πελαγία Στρατηδάκη – Όλγα Αικατερίνη Τσουρή – Ελένη Φιφλή – Μάρω Φράγκου

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου – email: repdla@hotmail.com // dimitriolazarou@gmail.com

 Χώρος Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space Τηλ: 22820 22324

email: piat967@gmail.com Instagram: adamantia_art_space Facebook: Αδαμαντια, χωρος τεχνης και μαθησης  Δευτέρα έως Κυριακή: 19:00 – 23:00 (7-11μ.μ.)

Πρωινά ραντεβού : 22820 22324 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μύρισε Έρωτα η θάλασσα... στην Αδαμαντία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.