Ο Πρωθυπουργός στην ομάδα νίκης του Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο

Παρόντος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος άνοιξε την αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, σε μια μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων φίλων του, στη Μαρίνα Μανδρακίου, με φόντο τον εμβληματικό Φάρο του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Παρασκευής, 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός στην ομάδα νίκης του Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη και ενώπιον ενός πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη στον απολογισμό του έργου που παρήχθη, σε μια περίοδο ιστορικών κρίσεων, η οποία ωστόσο, δεν λειτούργησε ανασταλτικά, αλλά αντιθέτως, έγινε ο καταλύτης για μια σειρά από πανευρωπαϊκές και πανελλαδικές πρωτιές για το Νότιο Αιγαίο.

Ο Πρωθυπουργός στην ομάδα νίκης του Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο
Έφη Βουτσινά Μαλταμπέ κατά την διάρκεια της παρουσίασης με τον Κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Χατζημάρκος, με αφορμή και την τοξικότητα του τελευταίου διαστήματος,  άσκησε κριτική σε αντίπαλες παρατάξεις που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές της Ρόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να βουλιάξει η Ρόδος για να διασωθούν τα κομματικά ποσοστά. Αυτή είναι η πρόταση που έχουμε απέναντί μας”, ενώ κάλεσε τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να πάρουν προσωπικά την  αναμέτρηση στις 8 Οκτωβρίου, χωρίς δεύτερες σκέψεις και επιφυλάξεις, διότι “κάθε ψήφος που χάνεται για το ΜΠΡΟΣΤΑ, πάει αυτόματα στο ΠΙΣΩ”.  

Ο κ. Μητσοτάκης, προλογίζοντας τον κ. Χατζημάρκο, ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού διότι «μετέτρεψαν μια περιβαλλοντική περιπέτεια, σε μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσει η Ρόδος ακόμη περισσότερο τη φήμη της ως ενός εξαιρετικά φιλόξενου προορισμού». «Καταφέρατε, καταφέραμε, όχι μόνο να σώσουμε την τουριστική σαιζόν, αλλά και να έχουμε στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερη από την περυσινή» ανέφερε και έδωσε την υπόσχεση πως «όλα όσα έχουμε πει για να γιατρέψει η Ρόδος τις πληγές της από την φωτιά του Ιουλίου θα γίνουν πράξη».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου. Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχετε την τύχη να έχετε ήδη δοκιμάσει έναν εξαιρετικό περιφερειάρχη, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Έναν άνθρωπο με τον οποίο, ως κυβέρνηση έχουμε συνεργαστεί άψογα. Έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται το εξαιρετικά σύνθετο έργο μιας μεγάλης και πολυποίκιλης νησιωτικής Περιφέρειας με αποτελεσματικότητα και με απόλυτη αφοσίωση στον στόχο του. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».  Αναφερόμενος στην επόμενη 5ετή αυτοδιοικητική θητεία, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πέραν των αυξημένων χρηματοδοτήσεων μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει  στη διάθεσή της  ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΠΔΕ, ύψους 172 εκατ. €.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο υψηλότατο, εντυπωσιακό  ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο, ευχαριστώντας τους νησιώτες γι αυτό. «Σας είμαι βαθιά υποχρεωμένος και να ξέρετε ότι αυτήν την εμπιστοσύνη θα την ανταποδώσω στο ακέραιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός στην ομάδα νίκης του Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο

Ο Γιώργος Χατζηημάρκος ξεκίνησε την ομιλία του, με τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για την σοβαρότητα και την αμέριστη προσοχή που έχει δώσει στα νησιά του Νότιου Αιγαίου και τους κατοίκους τους, αναγνωρίζοντας την εθνική προσφορά τους και την οικονομική συνεισφορά τους, καθώς και για την συμβολή του στην τιτάνια προσπάθεια, τόσο κατά την διάρκεια της πρόσφατης  δασικής πυρκαγιάς αλλά και μετά από αυτήν, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ανθρώπινης ζωής και της γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα της τουριστικής σαιζόν. Επίσης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και για την ανακοίνωση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος των 172 εκατ. €, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Συνέχισε την ομιλία του περιγράφοντας το πολιτικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο και τις παλαιοκομματικές παθογένειες που παρουσιάστηκαν ως “εναλλακτική πολιτική πρόταση”, χωρίς ωστόσο πολιτικό περιεχόμενο, αλλά με προφανή στόχο την εκμετάλλευση μιας αρνητικής συγκυρίας.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε πως όταν δουλεύεις μπορεί να κάνεις και λάθη. Όμως το πιο ασυγχώρητο λάθος είναι να μην κάνεις τίποτα και μετά να ζητάς και τα ρέστα από πάνω με μαύρες σημαίες και ντουντούκες. Σε προηγούμενες περιόδους κάποιοι έχτισαν καριέρες έτσι. Αλλά το αποτύπωμά τους υπήρξε αρνητικό για τον τόπο. Ελπίζω οι νεότεροι να μην μπουν στον πειρασμό να τους μιμηθούν, αν και τα δείγματα που έχουμε από υποψηφιότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι ενθαρρυντικά. Αν και νέοι πολιτικοί, γίνονται ξενιστές των παλαιοκομματικών παθογενειών».

Ο Πρωθυπουργός στην ομάδα νίκης του Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο

Ακολούθησε η παρουσίαση των 117 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που συνθέτουν την “dream team του Νοτίου Αιγαίου”, με τον κ Χατζημάρκο να περιγράφει “μια ισχυρή ομάδα που συνθέτει την εμπειρία δοκιμασμένων συνεργατών με την ορμή της ανανέωσης.  Είναι ομάδα νίκης, είναι ομάδα προοπτικής, είναι ομάδα που θέλει, ξέρει και μπορεί να πάει το Νότιο Αιγαίο ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά”.

Στην εκδήλωση, εκτός του Πρωθυπουργού της χώρας, το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων,  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού,  Γιάννης Μπρατάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών,  Θοδωρής Λιβάνιος , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κ.ά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.