Όταν ταξιδεύεις μαζί με τον Θοδωρή Βουκύδη με μια κλασσική 1920 (Itala) την διαδρομή Πεκίνο – Παρίσι και τερματίζεις στην 3η θέση της γενικής όντας μηχανικός και ραλίστας τότε ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Ξέρεις από οργάνωση και το λέει η καρδιά σου για προκλήσεις. Στην ουσία υλοποιείς το ρηθέν:

“Θέλω σημαίνει δύναμαι”.

Στέλιος Βαρθολομαιος: Από το Πεκίνο-Παρίσι στην Καππαριά

Ο λόγος για τον Στέλιο Βαρθολομαίο που έχει τολμήσει την ανατροπή και στον τρόπο ζωής του. Από τα φώτα της πόλης επέστρεψε στη γραφική Καππαριά κάνοντας την υπέρβαση. Σ.Ε.Δ.Α., κτήματα, προσφορά και αγροτική ζωή. Θυμόμαστε όλοι το μαύρο ελάφι

Με αυτο το υπόβαθρο ο Στέλιος Βαρθολομαίος δραστηριοποιείται πλέον στα κοινά, θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Θ. Σουσούδη για το χωριό του, που λατρεύει.

Και βέβαια το κάνει με τον μόνο τρόπο που ξέρει: Οργανωμένα.

Συγκέντρωσε τις προτάσεις του σε ένα έντυπο και το κυκλοφόρησε.

Στέλιος Βαρθολομαιος: Από το Πεκίνο-Παρίσι στην Καππαριά

Καλή Επιτυχία Στέλιο!

Στέλιος Βαρθολομαιος: Από το Πεκίνο-Παρίσι στην Καππαριά

Στέλιος Βαρθολομαίος: Τι σκέφτομαι για τον τόπο μου

Για την Καππαριά μας θέλω να μοιραστείτε το όραμά μου. Μπορούμε να το υλοποιήσουμε όλοι  μαζί.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ: Στο χωριό Βορινά τα κεντρικά σπίτια έχουν σοβαρό πρόβλημα αποχέτευσης ,πρέπει να γίνει άμεσα κατασκευή αποχέτευσης και γιατί όχι και βιολογικός πού θα ενώσει όλους τους οικισμούς της Καππαριάς.

ΥΔΡΕΥΣΗ: ΟΙ παλαιοί σιδερένιοι σωλήνες πρέπει να αντικατασταθούν με πλαστικούς σωλήνες άμεσα..

ΠΗΓΕΣ Ο καθαρισμός των πηγών είναι απαραίτητος όπως και η επισκευή και ανάδειξη τους Μιλάμε για τις πηγές: Άνω Βάρη, Κάτω Βάρη στα Βορινά,  Καρυά Ψινάρια, στο Μεγάλο χωριό, Καπούση, Μπουρμάς, Μπουρός, Βρυσάκι στο Μωρακαίο, Αρκόβατος στο Τζέο και Άγιος Γεώργιος, Άγιος Χαράλαμπος, Κόντη στην περιοχή Πλάκας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΓΗΠΕΔΟ Το στολίδι της Καππαριάς το γήπεδο 5×5 έχει αφεθεί στη μοίρα του να αργοπεθαίνει. Εαν επισκευαστεί μπορεί να γίνουν διάφορα τουρνουά με αθλητικά σωματεία του νησιού και ομάδες από βετεράνους να γίνει μια όμορφη γιορτή όπου θα μπορούσε να τιμηθεί και διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που κατάγεται από το Μωρακαίο..

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Η Καππαριά αριθμεί 26 περιστεριωνες,7 νερόμυλους,3 ανεμόμυλους οι οποίοι πρέπει  να γίνουν προσβάσιμοι και αφού ρωτηθούν και οι ιδιοκτήτες επισκέψιμοι. Το χωριό μας η Καππαριά έχει 28 εκκλησίες και ξωκλήσια καθώς και δύο ακόμη που ακούμε από μικρά παιδιά «Αιμιαλος» και «Αιντσιτας» δηλαδή Άγιος Αιμιλιανός και Άγιος Νικήτας. Με βοήθεια και του Παπα-Γιώργη βρήκαμε τα ερείπια τους. Οι πρόγονοί μας τα κληροδότησαν σε εμάς, θα μπορούσαμε να τα αναστηλώσουμε ως μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς .

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Σε κάθε οικισμό της Καππαριάς θα μπορούσαμε να έχουμε ταΐστρες για τις αδέσποτες γάτες και όχι μόνο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: Έχουμε 6 στάσεις λεωφορείων οι οποίες μπορούν να εξωραϊστούν και ως μικροί πέτρινοι περιστεριώνες  να γίνουν στολίδια στον επαρχιακό δρόμο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΦΩΚΙΟΤΡΥΠΑ: Η περιφέρεια Καππαριάς έχει αξιόλογες παραλίες που λίγοι τις γνωρίζουν. Μιλάμε για τις παραλίες της Πλάκας, Αμουδαριάς, Φούρνου, Ουρνός, Μελισώνα, Κούριαβλου. Τις περισσότερες από αυτές κάθε άνοιξη καθαρίζω  εθελοντικά με φίλους, η σκέψη είναι να γίνουν  προσβάσιμες είτε με μονοπάτια, είτε με χωματόδρομο. Ο δε κεντρικός δρόμος προς Πλάκα και Καλαμάκι να γίνει ασφαλτόδρομος, όσον αφορά  το σπήλαιο Φωκιότρυπα πρέπει να αναδειχτεί και να γίνει επισκέψιμο..

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΩΝ: Η Καππαριά πρέπει να είναι πάντοτε καθαρή. Ταιριάζει στην ιστορία μας και αρμόζει στην κουλτούρα μας ως Ανδριώτες. Με εθελοντική πρωτοβουλία δική μου και της οικογένειας μου κρατάμε τον οικισμό Μωρακαίο πεντακάθαρο..

ΔΡΟΜΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Η Καππαριά είναι ένας πνεύμονας πράσινου της Άνδρου. Στόχος είναι η διάνοιξη δρόμου πού θα ενώσει τα Σταυριά, Κουρνούς, Μπεζέρη με το Επισκοπείο για ευνόητους λόγους..

ΘΕΑΤΡΟ: Ένα μικρό θεατράκι ετοιμάζεται στον οικισμό Μωρακαίο. Το κατασκευάζουν φίλοι με επίβλεψη δική μου και στόχος μας είναι το ερχόμενο καλοκαίρι να γίνει ένα μικρό φεστιβάλ..

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: Όπως αρκετοί γνωρίζετε έχω μεσολαβήσει σέ πωλήσεις ακινήτων τόσο στους οικισμούς της Καππαριάς, Πλάκας, αλλά και όλης της Άνδρου. Ήδη στην Καππαριά έχουν εγκατασταθεί τρεις νέες οικογένειες..

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΩ ΒΑΡΗ ΚΆΤΩ ΒΑΡΗ: Τα γραφικά σκαλοπάτια που θα ενώνουν την μία πηγή με την άλλη θα είναι μία πανέμορφη κατασκευή για το χωριό Βορινά και για όλη την Καππαριά.

ΚΛΑΔΟΝΟΜΗ ΔΕΝΤΡΩΝ: Κάποια επικίνδυνα δέντρα σέ ηλεκτροφόρα καλώδια σέ στέγες σπιτιών και εκκλησίας πρέπει να κλαδευτούν άμεσα και με την βοήθεια του ΣΕΔΑ..

ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ :Κάποια κτήματα από δωρεές Καππαριανών προς τον Δήμο πρέπει να γίνουν εκμεταλλεύσιμα ή να πουληθούν και να έρθουν έσοδα στον Δήμο και κατ’ επέκταση στο χωριό μας. Στα ανεκμετάλλευτα κτήματα ανήκει και το πρώην κοινοτικό γραφείο που μπορεί να επισκευαστεί και να ενοικιασθεί.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΠΠΑΡΙΑΣ: Η κυκλική διαδρομή των 5 km περίπου της οποίας φύλακας/άγγελος είναι ο υπογράφων είναι από τίς πιο καλοδιατηρημένες διαδρομές της Άνδρου, ενώ έχω χαράξει σέ συνεργασία με το Andros routes κ άλλες διαδρομές πού χρειάζονται καθαρισμό και πιστοποίηση

Αυτά είναι μόνο λίγα απ΄ όσα μπορούμε να κάνουμε μαζί. Εάν με εμπιστευθείτε στις προσεχείς εκλογές και με τιμήσετε με την ψήφο σας.

Βαρθολομαίος Στέλιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.