Δημήτρης Λοτσάρης: ‘’ Κοινή πρωτοβουλία στο Δήμο Άνδρου για το νομοσχέδιο που αφορά στην εκτός σχεδίου δόμηση .’’

‘’Στις 9 Ιανουαρίου συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο πρόταση νόμου για την εκτός σχεδίου δόμηση .

Το νομοσχέδιο θα τεθεί έως το τέλος του μήνα σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το ζήτημα αφορά δεκάδες πολίτες της Άνδρου αφού οι αποφάσεις του ΣτΕ απαγορεύουν τη δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων και σε οικόπεδα που δεν έχουν μέτωπο σε αναγνωρισμένη οδό.

Έτσι όμως απαξιώνεται η μικρή ακίνητη περιουσία δεκάδων πολιτών της Άνδρου.

Το νομοσχέδιο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να δοθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.

Ο Δήμος Άνδρου δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος και αδιάφορος σε αυτή τη διαδικασία.

Καλώ τον κ.Σουσούδη να συγκροτήσουμε από κοινού και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιτροπή με τεχνικούς και γνώστες του προβλήματος που θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την Άνδρο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

Ο κ.Σουσούδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία οφείλουμε να συνεργαστούμε, ζητήματα που αφορούν δεκάδες πολίτες της Άνδρου.

Το είπα και το κάνω πράξη: όσο και αν κάποιοι αναζητούν ευκαιρίες να διχάσουν εγώ θα αναζητώ κοινό τόπο για συνεργασία και συνένωση δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε υπαρκτά προβλήματα που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα.

Η δική μας δημοτική αρχή προχώρησε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στο οποίο καθορίζονται οι χρήσεις γης. Κάθε δημοτική αρχή πρέπει να χτίζει πάνω σε ότι θετικό βρίσκει.

Δ. Λοτσάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.