Εκλογοδικείου συνέχεια - Ερμηνευτική (1)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Έγκυρα ψηφοδέλτια βαμμένα με μανό νυχιών

Της Τζώρτζια Κοντράρου 

Συνέβη κι αυτό. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου αρνήθηκε να ακυρώσει ψηφοδέλτια με κόκκινα σημάδια, εικάζοντας ότι προήλθαν από βαμμένα κόκκινα νύχια.
Το εντυπωσιακό της δικαστικής αποφάσεως είναι ότι εκδόθηκε από δύο γυναίκες και έναν άνδρα, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα καθώς οι γυναίκες γνωρίζουν ότι το μανό δεν ξεβάφει ακουμπώντας απλώς σε χαρτί. Εκτός κι εάν κάποιος έβαφε τα νύχια του την ώρα της ψηφοφορίας και δεν είχαν προλάβει να στεγνώσουν.
Στο ευφάνταστο αυτό σκεπτικό προστίθεται μία σειρά παρατηρήσεων του δικαστηρίου με τις οποίες απορρίφθηκε η ένσταση δημοτικής παράταξης του Δήμου Άνδρου που ήρθε δεύτερη στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Οκτωβρίου με διαφορά μόλις 19 ψήφων από τον συνδυασμό που ανακηρύχθηκε ως επιτυχών.
Χαρακτηριστική είναι η απορριπτική κρίση του δικαστηρίου για την ακύρωση ψηφοδελτίων που ήταν γεμάτα κουκίδες, τις οποίες απέδωσε σε «παράλειψη που οφείλεται σε αβλεψία του δικαστικού αντιπροσώπου» καθώς και ψηφοδέλτια με έλλειψη μονογραφής που αποδόθηκε σε «παράλειψη και αβλεψία του δικαστικού αντιπροσώπου».

Συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι προτιμότερο οι Ανδριώτες να διαθέσουν λίγο χρόνο να διαβάσουν το σκεπτικό της απόφασης, όπου περιγράφονται τα ακριβή περιστατικά! Ο,τι άλλο είναι φαιδρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.