Ο κ. Σουσούδης αρνήθηκε τη συνεργασία για το θέμα των απορριμμάτων. Προχωρά μόνος του και θα αναλάβει και την ευθύνη

 Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Το πρόβλημα με τα σκουπίδια μας αφορά όλους. Η όποια αρνητική ή αδιέξοδη εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις σε όλους μας.

Για αυτό και ζητήσαμε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο μέτωπο από όλους στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και την τοπική κοινωνία, με ενωτική διάθεση και πνεύμα συνεργασίας.

Καταθέσαμε μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο.

Στο  δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Σουσούδης αρνήθηκε τη συνεργασία, επέλεξε να προχωρήσει μόνος του σε όλα. Προφανώς αναλαμβάνει και την ευθύνη.

Ταυτόχρονα όμως:

1ον) Μέλη της παράταξης του κ.Σουσούδη, που έχτισαν την επανεκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο υποσχόμενοι ότι θα σταματήσουν το έργο του ΧΥΤΥ στη Πλούσκα, έκαναν στροφή 180 μοιρών και αποδέχθηκαν πλέον ότι το έργο πρέπει να γίνει εκεί.

Και βέβαια να θυμίσουμε ότι η χωροθέτηση έγινε από τον κ.Σουσούδη και η δική μας δημοτική αρχή έτρεξε γρήγορα όλες τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του.

2ον) Ο κ.Σουσούδης, μετά από ερώτηση του κ. Μπάλλα, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχάσει ποτέ τα 5 αυτά χρόνια που θα είναι Δήμαρχος.

Από εκεί και πέρα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ενωτική πρωτοβουλία και ευρεία συνεργασία για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Με ειλικρίνεια καταθέσαμε μια πρόταση συνεργασίας 4 σημείων προς τον κ.Σουσούδη, ο οποίος την απέρριψε.

Τα τέσσερα σημεία αυτής της πρότασης, που συνιστά και ένα σχέδιο συνεργασίας , συναίνεσης και λύσης είναι:

1ον) Να ζητήσουμε από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ, Γραφάκο και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ.Διδασκάλου να συνεχίσει η λειτουργία του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου ΧΥΤΥ. Δηλαδή μόνο για τους 18 μήνες που απαιτούνται ως χρόνος ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του.

2ον) Να απαιτήσουμε από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ,που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

3ον) Εάν το ΚΑΣ αρνηθεί να παρατείνει το χρόνο λειτουργίας του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, τότε να κινηθούμε άμεσα και σε πνεύμα συνεννόησης για την αδειοδότηση νέου χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής γιατί τα πράγματα θα καταστούν οριακά.

4ον) Ως έσχατη αλλά αναγκαία λύση θα μπορούσε να είναι η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Άνδρου με μία όμως προϋπόθεση: επειδή η μεταφορά απορριμμάτων είναι κοστοβόρα,δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι δημότες με αύξηση των τελών. Να ζητήσουμε να καλυφθεί το κόστος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Μαζί για την Άνδρο: Δημήτρης Λοτσάρης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΣΕΙΣ κύριε Λοτσάρη, τι κάνατε, γνωρίζοντας το πρόβλημα και τις προθεσμίες που είχαν τεθεί για την απομάκρυνση του δεματοποιητή και τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του ΧΥΤΥ; Πως τώρα γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει και μέχρι 31/12 δεν κουνήστε το δάχτυλα κι σας;

  2. Δεν γίνεται Συναίνεση……. με Κουφια και Κλουβια Λόγια !!@#€%^&*??

  3. Τι έγινε με την πρόταση του Θωμά, για χωροθέτηση νέου χώρου για τον δεματοποιητη μέχρι να λειτουργήσει η Πλούσια;;;
    Χάθηκε στα Αζήτητα ή Έγινε μόνο για να Αποσυντονισει τις Ενεργιες του Δημάρχου???;;;

  4. Ήταν που ο Σουσούδης φώναζε για ενότητα, συνεργασία, ομόνοια και όλα αυτά τα βαρύγδουπα που ούτε ο ίδιος πίστευε φυσικά. Λες και δεν θα έβγαινε στο φως κάποια στιγμή ποια είναι η πραγματικότητα!

  5. Η Εμπάθεια σου σε κάνει να γράφεις τελείως ΚΟΎΦΙΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    Πάρε τα χάπια σου .Κοίταξε να μη είναι ληγμένα

    • Μόνο να μου πεις τι χάπια παίρνεις εσύ για να ξέρω να τα αποφύγω γιατί απ’ ότι βλέπω δεν κάνουν τίποτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.