ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  ‘’ Να συμμετέχουν και οι πολίτες στη διαβούλευση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

” O κ.Σουσούδης, με τρεις περίπου μήνες καθυστέρηση, ενημερώθηκε για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου , που εκπονεί τη σχετική μελέτη, η οποία ανατέθηκε τον Ιούλιο του 2023 .

Έσπευσε μάλιστα να το ανακοινώσει με Δελτίο Τύπου αλλά φυσικά, δεν ανέφερε ότι η Άνδρος είναι στην πρώτη ομάδα των νησιών που έχει δρομολογήσει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ενώ η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη, το 2020 είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στο Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας.

Μικρό το κακό βέβαια, το βασικό είναι να προχωρήσει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που πρέπει, με βάση τη σύμβαση να έχει ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθορίσει το μοντέλο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης όλης της Άνδρου.

Θα καθορίσει τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, τις χρήσεις γης, τους όρους  δόμησης, τις πολεοδομικές ζώνες, το οδικό δίκτυο, τα  δίκτυα και τις υποδομές και πολλά άλλα, μεγάλα και σημαντικά.

Μέχρι την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, μπορεί και πρέπει να βρεθεί λύση για τα οικόπεδα εκτός σχεδίου για να μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών της Άνδρου. Αυτό προϋποθέτει συνεργασία και κατάθεση προτάσεων από την πλευρά του Δήμου Άνδρου.

Το Νοέμβριο του 2023 , ο Δημήτρης Λοτσάρης έκανε την πρώτη συνάντηση-ενημέρωση με τους φορείς για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Άνδρου.

Ο κ.Σουσούδης, που είναι πλέον Δήμαρχος, θα πρέπει να συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο . Την ενημέρωση μπορεί να την κάνει η μελετητική ομάδα και να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και οι απορίες των πολιτών. Αρκεί να υπάρξει οργάνωση και προγραμματισμός από την πλευρά του Δήμου.

Άλλωστε η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άνδρου είναι μια διαρκής διαδικασία διαβούλευσης , που δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των πολιτών.’’

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι και αλλιώς σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας στις 6/11/2023 , οι Ανδριωτισσες και οι Ανδριώτες μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους ΜΟΝΟ μέσω του Δήμου.
    Αυτό δεν αρκεί ;;??

  2. Ο Λοτσαρης ,ενώ ήξερε από το 2020 για το ΤΠΣ , δεν σταμάτησε να τάζει νέους δρόμους μέχρι το 2023. Μετά πλησιάζοντας οι μήνες πριν
    τις Δημοτικες Εκλογές 2023 ,άλλαξε “τροπάριο”, λεγοντας ότι έχουν σταματήσει οι διανοιξεις νέων δρόμων μέχρι να τελειώσει το ΤΠΣ για να αποφύγει το Πολιτικό Κόστος από την μη τήρηση των υποσχέσεων που είχε δώσει …..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.