Και οι Γερμανοί ψηφίζουν Άνδρο για διακοπές!

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Άνδρος στις προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών ως προς τις αναζητήσεις τους για διακοπές με θεματικές εμπειρίες και χωρίς κοσμοσυρροή στην Ελλάδα. Την έρευνα δημοσίευσε η Greece-moments, η μεγαλύτερη Γερμανική ταξιδιωτική ιστοσελίδα που εστιάζει αποκλειστικά σε Ελληνικούς προορισμούς. Σύμφωνα με το αφιέρωμα,

«η Άνδρος είναι ένα φιλόξενος τόπος, πολύ γραφικός και με μεγάλη ποικιλομορφία. Η πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα, είναι μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων. Τα λευκά σπίτια με τις κόκκινες στέγες λάμπουν εντυπωσιακά πάνω σε ένα βραχώδες σπιράλ που εισχωρεί στη θάλασσα. Αρχιτεκτονικά μοναδική στην Ελλάδα, η Άνδρος ξεπροβάλλει σαν παραμύθι από το καταγάλανο πέλαγος. Πολυάριθμα οργανωμένα μονοπάτια πεζοπορίας εμπνέουν τους επισκέπτες για περιηγήσεις, ενώ ενδιάμεσα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις υπέροχες αμμώδεις παραλίες του προορισμού για μια εξωτική βουτιά. Το νησί των ναυτικών και των καπεταναίων έχει επίσης πολλά να προσφέρει σε ό,τι αφορά τη γαστρονομία».

Σημειώνεται πως προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση για τις δυνατότητες  του προορισμού από τον Δήμο Ανδρου στο δημοφιλές Γερμανικό μέσο. Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις του προορισμού εκτός της θερινής σεζόν. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «έκλεισε» με 40% αύξηση στην επισκεψιμότητα, ενώ και το Πάσχα η ροή ήταν ενισχυμένη κατά 22,8% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα ιστοσελίδα κρατήσεων συμπεριέλαβε την Άνδρο ανάμεσα στα 10 νησιά που στην τελευταία εορταστική περίοδο ξεχώρισαν με βάση τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων.  Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαπιστώθηκε για το πρώτο τρίμηνο ενδεικτική αύξηση 3,8% συνολικά στον Κύκλο Εργασιών επιχειρήσεων εστίασης και παροχής καταλυμάτων, συγκριτικά με το 2023. Μετά από εκτενή επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σημειώνεται πως τα μεγέθη ως προς τον Κύκλο Εργασιών μπορούν να θεωρηθούν ενδεικτικά καθώς ανήκουν στην Πειραματική Στατιστική και ως εκ τούτου τα εκτιμώμενα αποτελέσματα εμπεριέχουν έναν, ενδεχομένως, ευρύτερο βαθμό αβεβαιότητας.

Επίσης τα τριμηνιαία στοιχεία αφορούν το σύνολο των επιχειρήσεων ενώ τα μηνιαία στοιχεία που κατά καιρους δημοσιεύονται διαμορφώνονται μόνο από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και άρα δεν δίνουν σε καμία περίπτωση  συνολική εικόνα για τον προορισμό.   

Δελτίο τύπου Δήμου Άνδρου

Σημείωση: Ιδιαίτερα διευκρινιστική η τελευταία παράγραφος του δελτίου τύπου του Δήμου Άνδρου.   

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.