Streeting Έκθεση φωτογραφίας του Αυγουστή Τατάκη στην αίθουσα του Συλλόγου Λειβαδίων Άνδρου.

Avgoustis Tatakis (3)Η φωτογραφία δρόμου αποτυπώνει την καθημερινή ζωή στο αστικό περιβάλλον. Παρόλο που έχει γίνει περισσότερο δημοφιλής πρόσφατα, οι ρίζες της βρίσκονται στην πρώιμη φωτογραφία του 20ου αιώνα. Αν και αμφισβητείται, θεωρείται από άλλους ως γιορτή της ανθρώπινης κατάστασης.
Πρόκειται για απαιτητικό είδος που απαιτεί παρατηρητικότητα, προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργικότητα και επιτρέπει την αιχμαλώτιση της ουσίας της αστικής ζωής. Ο φωτογράφος Αυγουστής Τατάκης εστιάζει στις εννοιολογικές αντιθέσεις και την αλληλεπίδραση ανθρώπου και αστικού τοπίου μέσα από μία αναδρομική ανασκόπηση του έργου του.

Avgoustis Tatakis

Αυγουστής Τατάκης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Άνδρο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό στη διασφάλιση ποιότητας. Η φωτογραφία ήταν πάντα το πάθος του αλλά από το 2000 ασχολείται πιο ενεργά παρακολουθώντας κύκλους σεμιναρίων και συμμετέχοντας σε πολλές φωτογραφικές δράσεις.
Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας efta9 και διετέλεσε καθηγητής φωτογραφίας για δυο χρόνια σε πολιτιστικό σύλλογο. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2009 και ενεργό μέλος του Δ.Σ. συνεχώς από το 2011. Εκφράζεται και αλληλοεπιδρά με όλα τα είδη φωτογραφίας, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη ταξιδιωτική φωτογραφία και τη φωτογραφία δρόμου.
Διατηρεί το δικό του φωτογραφικό στούντιο “LPS” στην περιοχή του Γκύζη.
Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκθέσεις φωτογραφίας και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρωσία, Τσεχία, Ινδία, Πολωνία) και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Πρόσφατα, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό “Colours of Orthodoxy. Greece” της Πολωνίας με φωτογραφία του από την Άνδρο. Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Φωτογράφος» και σε άλλα περιοδικά.

Streeting Έκθεση φωτογραφίας του Αυγουστή Τατάκη στην αίθουσα του Συλλόγου Λειβαδίων Άνδρου.
Εγκαίνια: Δευτέρα 5/8 ώρα 18:30
Διάρκεια έκθεσης: 5-15 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας 18:30 – 21:00

Website www.avgoustis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.