ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ : ‘’ Είναι δυνατόν ο Δήμος Άνδρου να συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορούν τα ζητήματα της ακτοπλοΐας;’’
Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ,εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’ Την Παρασκευή η Άνδρος δεν θα έχει καράβια λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.
Τα αιτήματα τους είναι εύλογα.
Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για 24 ώρες και μάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα, σημαίνει ένα χαμένο Σαββατοκύριακο για την Άνδρο και είναι γνωστό σε όλους ότι η τοπική οικονομία στηρίζεται σε αυτά τα τριήμερα. Ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού δεν αντέχει ούτε ένα χαμένο τριήμερο.
Η Άνδρος δεν συνδέεται με τον Πειραιά , δεν διαθέτει αεροδρόμιο άρα μιλάμε για πλήρη αποκλεισμό του νησιού ( στην καρδιά της τουριστικής περιόδου) με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο Δήμος Άνδρου δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορούν τα ζητήματα της ακτοπλοΐας.
Οι ναυτεργάτες απεργούν . διεκδικώντας ασφάλεια για τους ίδιους και τους επιβάτες, καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Και η Άνδρος διεκδικεί ασφαλείς και σύγχρονες θαλάσσιες συγκοινωνίες, 12 μήνες τον χρόνο.
Διεκδικεί φτηνές και προσιτές τιμές εισιτηρίων αλλά και λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού που θα αναβαθμίσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας.
Πριν από 1,5 χρόνο, τον Ιανουάριο του 2025, ο κ.Σουσούδης είχε αρνηθεί να συζητηθεί η πρόταση μας στο δημοτικό συμβούλιο για τους κανόνες της πράσινης μετάβασης που οδηγούν σε αύξηση του λειτουργικού κόστους στην ακτοπλοΐα και που μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Είχαμε προτείνει να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να συζητήσουμε το πρόβλημα και να διεκδικησουμε και να προτείνουμε, όλοι μαζί,λύσεις.
Σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα για τα οποία ο Δήμος Άνδρου δεν μπορεί να αδιαφορεί, όπως:
1ον) Το τι συμβαίνει σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας και συνολικά στη γραμμή της Άνδρου αλλά και για το ποια είναι η θέση των λιμενικών αρχών.
2ον) Ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Πολιτεία , όπως ο αριθμός των δρομολογίων, η επάρκεια και η αντοχή των λιμενικών υποδομών στη Ραφήνα και στην Άνδρο, αλλά και οι συνοδευτικές υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο και οι χώροι στάθμευσης.
Θα συζητήσουμε για όλα αυτά ή θα αφήσουμε να κλιμακώνονται προβλήματα, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα έχουν κόστος για την ίδια την Άνδρο;
Ο Δήμος θα αντιληφθεί επιτέλους ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου είναι κορυφαία προτεραιότητα και μας αφορά όλους;’’



















