Η πλατφόρμα των Σφαγείων

platforma-sfageion_n

«Σήμερα 29.6.2016 τελείωσε η τοποθέτηση πνευματικής πλατφόρμας σφαγής, των Δημοτικών Σφαγείων Άνδρου. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν αφιλοκερδώς με την εργασία τους για την προετοιμασία του χώρου για να μπορέσει να τοποθετηθεί. Έτσι υλοποιήσαμε ότι μας ζήτησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ύστερα απο έλεγχο που έκανε τον Φεβρουάριο 2016.

Η Αντιδήμαρχος Άνδρου και υπεύθυνη Σφαγείων
Μαρία Μαμάη»

Την 1η Ιουλίου 2016 η κ. Μαμάη υπέβαλε την παραίτησή της από το αξίωμα της Αντιδημάρχου Άνδρου…

Η επιστολή παραίτησης

Μετά από την 17/6/2016 ανακοίνωση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη σε αθηναϊκό site, η οποία περιλαμβάνει ανακρίβειες, ψεύδη και προσβλητικές αιχμές αναφορικά με το πρόσωπό μου και την ιδιότητά μου ως Αντιδημάρχου Άνδρου και με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος με καλεί να παραιτηθώ τόσο από τη θέση της Αντιδημάρχου όσο και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ καταρχήν την αλήθεια και κατά δεύτερον τον εαυτό μου.

maria-mamai

Η επιστολή που ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε ποτέ, όχι μόνο έχει νόμιμα πρωτοκολληθεί στο Δήμο Άνδρου με τον Α.Π.:2073-30/3/2016, αλλά επιπλέον εγώ η ίδια την απέστειλα στο προσωπικό e-mail του Δημάρχου, με κοινοποίηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στενού συνεργάτη του. Απάντηση επ’ αυτής δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα από τον Δήμαρχο, όμως ο συνεργάτης του αμέσως μόλις την έλαβε επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να συναντηθούμε, όπερ και εγένετο.

Αδυνατώ, λοιπόν, να κατανοήσω το λόγο που ο Δήμαρχος επέλεξε αφ´ ενός να αρνηθεί ότι είχε λάβει γνώση της επιστολής μου, αφ´ ετέρου να με κατηγορήσει δημοσίως ότι ψεύδομαι για την αποστολή της.

Αυτή η αντιμετώπιση ήταν το επιστέγασμα, δηλαδή η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, μιας από μακρό χρονικό διάστημα απαξιωτικής στο πρόσωπό μου συμπεριφοράς, εκ μέρους του Δημάρχου. Και εξηγούμαι:

Πριν δυο χρόνια, και κατόπιν ισχυρών παροτρύνσεων στενών συνεργατών του κυρίου Σουσούδη, αποδέχτηκα την πρότασή του να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες».

Πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε νέες ιδέες και τολμηρές λύσεις, έτσι ώστε να πάρει η Άνδρος τη θέση που της αξίζει.

Πίστεψα ότι θα δίναμε όλοι μαζί τον αγώνα να γίνουν οι στόχοι μας πραγματικότητα και καθένας από τη θέση του, τόσο ο κύριος Σουσούδης σαν Δήμαρχος όσο και εμείς σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι θα επιμέναμε σθεναρά ώστε οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις να μην γίνουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….»Οι Ανδριώτες με τίμησαν με τη ψήφο τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και από την πρώτη στιγμή, ως Αντιδήμαρχος προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταπεξέλθω στο δύσκολο έργο της καθημερινής διαχείρισης των πολλών και διαφορετικών προβλημάτων. Είναι γνωστό σε όλους ότι το δημοτικό σφαγείο υπολειτουργούσε και σε χρόνο ρεκόρ κατάφερα με πολλή προσωπική εργασία να εκδοθούν τρεις άδειες (εγκατάστασης, λειτουργίας, ίδρυσης) και να είναι το πρώτο σφαγείο στις Κυκλάδες που πήρε ευρωπαϊκή πιστοποίηση – κωδικό.

Είτε μέσα στο γραφείο, είτε έξω στην κοινωνία αλλά πάντα κοντά στους δημότες έτρεχα ακούραστα να προσφέρω όπου ήταν δυνατόν λύση στα προβλήματα.

Πολύ σύντομα όμως αντιλήφθηκα κάποιες αλλόκοτες συμπεριφορές. Όλες οι αποφάσεις παίρνονταν από μια κλειστή ομάδα η οποία αποφάσιζε σχεδόν για τα πάντα. Η λογική του υπερσυγκεντρωτισμού, η αδυναμία εποικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ μας για την επίλυση των προβλημάτων και η αναντιστοιχία λόγων και έργων, με σοκάρισαν και μου προκάλεσαν βαθύτατη λύπη και ανησυχία.

Οι προτάσεις που υποστήριξα κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο, είχαν κριτήριο το συμφέρον του νησιού και τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας μας ενώπιον των συμπολιτών μας.

Ομολογώ πως αυτό δεν ήταν εύκολο διότι σαν Αντιδήμαρχος δεν είχα ενημέρωση αλλά και δεν μου επέτρεπε ο κύριος Σουσούδης να συμμετέχω στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, οι συνέπειες των οποίων αφορούν άμεσα τη ζωή των Ανδριωτών και το μέλλον του τόπου.

Σαν δημοτική σύμβουλος, πιστεύω ότι οι αποφάσεις για το νησί μας πρέπει να λαμβάνονται ύστερα από ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και με στόχο την υλοποίηση ενός σοβαρού σχεδίου για τον τόπο που κατοικούμε. Αρνούμαι να παίξω το ρόλο ενός παθητικού δέκτη αποφάσεων διότι ταυτίζεται με ανεύθυνη πράξη.

Ενώ θεωρούσα ότι ξεκινήσαμε μαζί μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία για την Άνδρο, δυστυχώς η συνολική στάση του κυρίου Σουσούδη απέναντί μου με απογοήτευσε διότι όσες φορές προσπάθησα να τον ενημερώσω για σοβαρά θέματα που απασχολούσαν την περιοχή ευθύνης μου, η απάντησή του ήταν πάντα ασαφής και αδιάφορη.

Στην επιστολή που δημοσίευσε προσφάτως, διατύπωσε αναλήθειες και παραπληροφόρησε τους δημότες σχετικά με το πρόσωπό μου και τη θητεία μου στη θέση της Αντιδημάρχου.

Η συγκριμένη προσπάθειά του να πλήξει την αξιοπιστία μου, αποτελεί για μένα αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω συνεργασία, εφόσον για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό έργο όπως αυτό της Αντιδημάρχου, βασική προϋπόθεση αποτελεί η απόλυτη συνοχή της ομάδας, μιας ομάδας που εδώ και καιρό έχει καταφέρει να κατακερματίσει.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον εξεπλάγη ο κ. Θ. Σουσούδης, όταν ζήτησα γραπτώς την απεμπλοκή μου από το έργο της ανακύκλωσης, εφόσον δεν είχα ποτέ καμία σχέση με το εν λόγω έργο. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειές μου προκειμένου να ενημερωθώ και να ξεκινήσω το έργο της ανακύκλωσης απέβησαν άκαρπες, εφόσον η ΣΤΑΘΕΡΗ απάντησή του ήταν “μην ασχολείσαι εσύ” ή “άφησέ το επάνω μου”. Αυτή η σταθερή θέση του να μην ενημερώνει την Αντιδήμαρχο για το έργο της Ανακύκλωσης, με οδήγησε στην συγκεκριμένη αίτησή της απεμπλοκής μου από το τόσο σοβαρό και σημαντικό έργο της Ανακύκλωσης. Είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει την ευθύνη των επιλογών για έναν τομέα, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά και σαν αρμόδιος στις σχετικές αποφάσεις.

Ο κύριος Σουσούδης μου καταλογίζει στην επιστολή του πως προτιμώ το διάλογο μέσω διαδικτύου και ξεχνά πως σε σοβαρότατο θέμα με τα καύσιμα που προέκυψε στην Υδρούσα, αδιαφόρησε πλήρως, ενώ είχε ενημερωθεί από εμένα προσωπικά, σχετικά με την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας επί του θέματος.

Δυστυχώς η συνεχόμενη υποβάθμιση του ρόλου μου από τον κύριο Σουσούδη, αφαιρώντας σταδιακά αρμοδιότητες που μου είχαν ανατεθεί από την αρχή της συνεργασίας μας, αποτελεί έμμεσο μήνυμα από αυτόν για λήξη της συνεργασίας μας. Λυπάμαι που δεν είχε το θάρρος να μου το πει ξεκάθαρα και με αμεσότητα στο πρόσωπό μου.

Κύριε Δήμαρχε,

επιθυμείτε να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου. Δέχομαι ότι αιτία της πρόθεσής σας είναι η διάσταση απόψεων και αντιλήψεων μεταξύ μας για τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων.

Σας γνωρίζω λοιπόν, ότι επειδή λειτουργώ με κανόνες πολιτικού πολιτισμού και επειδή έγινα αποδέκτης ανεξήγητων συμπεριφορών για τις οποίες σας έχω εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μου, είμαι υποχρεωμένη να θέσω την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου στη διάθεσή σας.

Σεβόμενη τους ψηφοφόρους για την τιμή που με περιέβαλαν και ευχαριστώντας τους συνεργάτες και το προσωπικό του Δήμου, σας γνωρίζω ότι από την εξίσου τιμητική θέση της δημοτικής συμβούλου θα αγωνιστώ για καλύτερη ποιότητα ζωής στο νησί μας όπως αυτή αξίζει στους δημότες μας.

Μαρία Μαμάη Αντιδήμαρχος Άνδρου Δημοτική Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.