Του Θεοδόση Σουσούδη

Υποψήφιου Δημάρχου Άνδρου

Η πορεία της Άνδρου προς το αύριο μοιάζει σήμερα περισσότερο σίγουρη από ποτέ. Κι αυτό γιατί πετύχαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού μας να ξεπεράσουμε τις αντιθέσεις και τις διαιρέσεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο για το νησί μας.

Ο Καλλικράτης επέβαλε την συνένωση όλων των Δήμων της Άνδρου. Εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπάνω. Από την αρχή η μεγάλη ενωτική προσπάθεια μας αγκαλιάστηκε από όλους. Ένας νέος άνεμος αισιοδοξίας και ελπίδας φύσηξε στην Άνδρο σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα. Είναι σπουδαίο να ξεκινάμε ενωμένοι, με κοινούς στόχους, κοινά οράματα, κοινές ελπίδες. Δεν είναι τυχαίο πως και οι τρεις πρώτες ανοικτές συγκεντρώσεις μας (Χώρα, Γαύριο, Μπατσί) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τις παρακολούθησε μέγα πλήθος με αυξημένο ενδιαφέρον. Τα μηνύματα από παντού ήταν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι θετικά.

Γυρνώντας το νησί μας από τη μια άκρη μέχρι την άλλη διαπιστώνουμε πως υπάρχει μεγάλη απήχηση του μηνύματος μας. Μια απήχηση που θα εκφραστεί καις στις κάλπες το Νοέμβριο. Μια απήχηση που ήδη καταγράφεται ανάμεσα στους νέους, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις στο διαδίκτυο, όπως φανερώνουν όλα τα σχόλια στις νεανικές ιστοσελίδες της Άνδρου και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις από αναγνωρισμένες εταιρείες. Είμαστε εδώ για να δώσουμε την μάχη για τους νέους, αλλά και για όλους, που μας αγκάλιασαν από την αρχή. Η Άνδρος θα γυρίσει σελίδα ξεπερνώντας επιτέλους την καθυστέρηση, ξεπερνώντας την αναποφασιστικότητα, ξεπερνώντας τον διχασμό, τον τοπικισμό, την γκρίζα πληροφόρηση.

Οι αντίπαλοι μας, μπροστά στον καθαρό λόγο και στο καθαρό πολιτικό στίγμα μας, έχουν αρχίσει να κάνουν τα παλιά γνωστά παιχνίδια λάσπης. Βάζουν το δικό τους συμφέρον πάνω από την Άνδρο. Αυτοί που κράτησαν το νησί πίσω δίνουν ακόμα μια φορά την μάχη της οπισθοδρόμησης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον αναχρονιστικό δρόμο τους. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στα ταξίματα, στα ρουσφέτια, στις βαρύγδουπες εξαγγελίες. Τάζουν αυτοί που δεν τήρησαν το λόγο τους. Υπόσχονται αυτοί που δεν έκαναν έργο. Εξαγγέλλουν αυτοί που κράτησαν το νησί πίσω.

Οι πολίτες της Άνδρου έχουν και μνήμη και γνώση και κρίση και ξέρουν για τα έργα και την πορεία όλων μας. Εμείς τους προχωράμε. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Προχωράμε με θάρρος και δύναμη. Ήδη πετύχαμε τις πρώτες μας νίκες. Και θα ακολουθήσουν και άλλες. Η Άνδρος θα πορευτεί σε νέους ορίζοντες…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.