ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΚΕΝΤΡΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με βασικό θέμα την αρχαία Αθήνα και την σημερινή, με επίκεντρο «τον βωμό των δώδεκα Θεών και του Θεού του Ελέους στο Θησείον και με δευτερεύον θέμα τις σκεπτομορφές οι οποίες στοιχειώνουν μία πόλη» ασχολήθηκε η εκπομπή terra incognita του Γιάννη Μούτσου για το Kontra Channel στις 9/3/12

Καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν η κ. Ελένη Καΐρη, η κ. Μαρία Τζάνη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Π. Α. ο κ. Παπαμαρινόπουλος Καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ακαδημαϊκός ο κ. Ι. Σχίζας Πληροφορικός, ο κ. Αποστολόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, η κ. Παπαμιχελάκη από το Θεοσοφικό Κίνημα, ο κ. Τσαγκρινός Φυσικός, ο κ. Α. Αντωνάκης εκδότης, και ο κ. Ευστράτιος Λιακόπουλος Συγγραφέας.

Το έναυσμα δόθηκε από την «ταφή» του βωμού των 12 Θεών και του Θεού του Ελέους στο Θησείον, μπροστά από την Στοά του Αττάλου και την σχετική απόφαση του ΣτΕ για το θέμα.

Σύμφωνα με την κ. Καΐρη: «Ο βωμός των δώδεκα Θεών και τού Θεού τού Ελέους θάφτηκε όταν πέρασαν οι γραμμές τού ηλεκτρικού το 1895, στο Θησείον, μπροστά από την Στοά τού Αττάλου. Εμφανίστηκε για δεύτερη φορά πέρυσι όταν έγιναν κάποια έργα στο ίδιο σημείο και αντί να περάσουν τις γραμμές από ένα άλλο σημείο, πράγμα εύκολο, τον έθαψαν για δεύτερη φορά! Ο βωμός είναι τεράστιος και έχει βρεθεί μόνον ένα τμήμα του.

Όπως είναι το πλανητικό σύστημα, ο ήλιος στο κέντρο και οι πλανήτες περιστρεφόμενοι στην περιφέρεια, παίρνοντας ενέργεια από αυτόν, έτσι και οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν επιλέξει το σημείο εκείνο για να τοποθετήσουν τον βωμό διότι εκεί υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, πολύ ευεργετικό, το οποίο εκτείνεται στη περιφέρεια, έχει τέτοια εμβέλεια, ώστε έφθανε μέχρι την Κόρινθο. Ήταν δηλαδή το κέντρο τής πόλεως των Αθηνών, μαζί με την ακρόπολη, γύρω από τον οποίο, στην περιφέρεια, όπως οι πλανήτες, γύρω από τον ήλιο, ήταν αυτή, η τότε, μοναδική, πόλη. Ο βωμός, πέραν τού ότι κινδυνεύει από τούς κραδασμούς τού τραίνου, καλύφθηκε με μόλυβδο (!) διότι ο μόλυβδος δεν επιτρέπει να διαπεράσει καμία ακτινοβολία!

Άτομα διαφόρων θρησκειών, τής πατρώας θρησκείας, χριστιανοί και βουδιστές πήγαν έκαναν δικαστήρια για το θέμα και έφθασαν μέχρι το συμβούλιο επικρατείας. Κατάφεραν να σταματήσουν το θάψιμο για έξι μήνες, όμως, το συμβούλιο επικρατείας απεφάσισε ότι έπρεπε να σκεπαστεί!

Αν μη τι άλλο, -υποστήριξε η κ. Καΐρη -πέραν τού σεβασμού για έναν βωμό, τον οποίο έχουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκείας, διότι κατανοούν την ιερότητα ενός βωμού, ας έβλεπαν την αρχαιολογική του αξία οι πρωτοστατούντες στην εξαφάνισή του, ας είχαν τουλάχιστον την εξυπνάδα, να το εκμεταλλευθούν εμπορικά για τους περιηγητές οι οποίοι θα έτρεχαν να δουν το σπάνιο αρχαιολογικό μνημείο. Αν είχαν ανακαλύψει ένα τέτοιο μνημείο οι Ιταλοί, θα είχαν φέρει όλη την υφήλιο να το δει και θα λέγαμε και εμείς εδώ: «Κοίτα τι υπάρχει στην Ρώμη!»

Σκεπτομορφές

Η κ. Τζάνη και ο κύριος Παπαμαρινόπουλος, αναφέρθηκαν  στις σκεπτομορφές, οι οποίες στοιχειώνουν μία πόλη. Είπαν ότι επικάθονται στην αύρα των ανθρώπων η οποία έχει έκταση 2,5 μέτρα και τούς επηρεάζουν αρνητικά, τρέφονται από αυτές και τούς ωθούν ακόμα και σε πράξεις βίας. Ο κ. Παπαμαρινόπουλος, μάλιστα, ονόμασε την σκεπτομορφή «ενεργοπληροφοριακό παράσιτο.» ενώ υποστήριξε ότι στο Ηραίον τής Σάμου και στο Ηραίον τού Λουτρακίου υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, περιστρεφόμενο, ευεργετικό για τον άνθρωπο.

Στο μεταξύ η κ. Τζάνη επεσήμανε ότι «στην αρχαιότητα δεν επετρέπετο σε κανένα να κυκλοφορεί στην πόλη αν διακατείχετο από ένα αρνητικό συναίσθημα. Έπρεπε να πάει σε ένα Ασκληπιείο για να θεραπευθεί ή να πάει σε φίλους του να συζητήσει το πρόβλημά του. Ο λόγος; Για να μην μεταδώσουν αυτό το συναίσθημα και στους άλλους!»

Παρεμβαίνοντας η κ. Καΐρη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι το συλλογικό ασυνείδητο, δέχεται όλα τα καλά και τα κακά συναισθήματα μας και καταγράφει τα πάντα και σύμφωνα με αυτό πορεύεται μία ολόκληρη κοινωνία και ένας ολόκληρος λαός. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Έκχαρτ Τόλε, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος σύγχρονος φιλόσοφος, η δυστυχία εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την ασθένεια! Στην συνέχεια επεσήμανε ότι έχει καταστραφεί, επίτηδες, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο τής Ακροπόλεως, το οποίο προστάτευε την Αθήνα. Έχουν πετάξει τσιμέντο σε αεραγωγούς, με αποτέλεσμα, τα περιστέρια, τα οποία έχουν προκαλέσει καταστροφές στην Βενετία με τα περιττώματά τους, να έχουν κάνει φωληά στο Ερεχθείον! Άορνον Πέτρα αποκαλούσαν το πάλαι ποτέ την Ακρόπολη, διότι επί 2500 χρόνια δεν πετούσαν πουλιά από πάνω της, χάρη στο ηλεκτρομαγνητικό της πεδίο! Άορνος, δηλαδή άνευ ορνέων, άνευ πτηνών. Στα αρχαία ελληνικά όρνεον σημαίνει πτηνόν.

Η κ. Καΐρη μίλησε επίσης για την τεράστια σημασία τής Περιβαλλοντικής Ψυχολογίας, τι ερεθίσματα παίρνει δηλαδή παίρνει κανείς από το περιβάλλον του, τα οποία καταγράφονται στο υποσυνείδητό του και τον επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά. Τα σημερινά ερεθίσματα, τα οποία παίρνομε είναι αρνητικότατα, μέσα σε μία πόλη «πολύ άρρωστη και ειδεχθώς κακοποιημένη, η οποία, συνεχώς κακοποιείται ειδεχθώς με την άναρχη και όπως-όπως δόμηση. Εμίλησε για τα ασθενή κτήρια, μέσα στα οποία ζεί και κινείται ο σημερινός άνθρωπος, θέμα το οποίο ενασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εδώ και είκοσι πέντε, τουλάχιστον, χρόνια. Σε αυτά τα κτήρια καταστρέφονται τα επωφελή για τον άνθρωπο αρνητικά ιόντα Η κυρία Καϊρη αναφέρθηκε και στην επιβλαβέστατη Γεωπαθολογία, η οποία προκαλείται από υπόγεια ύδατα -υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Κηφισός όσο και ο Ιλισός και όλα τα ρέματα τής Αττικής έχουν μπαζωθεί, από ορισμένα πετρώματα, από γεωλογικά ρήγματα, τα οποία βρίθουν στην Ελλάδα, καθώς είναι ιδιαιτέρως σεισμογενής, και από την ασύστολη επέμβαση τού ανθρώπου στην Φύση. Όταν το νερό το έχουμε γύρω μας είναι ευεργετικό, ενώ όταν κτίσουμε πάνω του είναι επιβλαβές. Ο Ιπποκράτης στην πραγματεία του «περί Αέρων Υδάτων Τόπων»  αναφέρει λεπτομερώς ότι η ποιότητα του αέρος και του ύδατος από περιοχή σε περιοχή όχι μόνο επηρεάζει την υγεία μας αλλά διαπλάθει και την προσωπικότητά μας. (Βλέπε υδροφόρος ορίζοντας σήμερα). Ο πλανήτης Γη εκπέμπει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο 7,83 Ηz, το οποίο είναι ίδιο με τού ανθρωπίνου εγκεφάλου. Τα μέγα Hz, τα οποία έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος διαταράσσουν, επίσης, το φυσικό, πολύ χαμηλό, ηλεκτρομαγνητικό πεδίο τής Γης. Το αποτέλεσμα είναι να αποδυναμώνεται το αμυντικό μας σύστημα, πράγμα το οποίο είναι η αιτία για σοβαρές ασθένειες, καθώς και να επηρεάζεται αρνητικά το νευρικό σύστημα προκαλώντας κακή και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά. Κτήρια τα οποία είναι κτισμένα σε γεωπαθογενείς είναι, από την φύση τους, ασθενή.

Εν κατακλείδι, συμπληρώνει η κ. Καΐρη επειδή πολλά λέγονται «για το τι θα πουν οι ξένοι για εμάς;», «λες και εκείνοι είναι άγγελοι με κομμένα φτερά και ό,τι κάνουν καλώς είναι καμωμένο, αν τους ενδιαφέρει αυτούς που το πιπιλούν σαν καραμέλα, η απάντηση είναι ότι αν σε ενδιαφέρει πια, τόσο πολύ, σκέψου ότι αν εσύ δεν σέβεσαι τον εαυτό του, τις ρίζες σου, την ιστορία σου, την πόλη σου και τα απαράμιλλα μνημεία σου και το περιβάλλον, πώς θα σε σεβασθούν οι άλλοι;»

Ενδιαφέρουσα ήταν η άποψη του κ. Τσαγκρινού ο οποίος είπε ότι οι Βαυαροί έφτιαξαν την Αθήνα πολύ ωραία και ήρθαμε εμείς και την χαλάσαμε. Και οργισμένος τόνισε «να φύγουν οι τριακόσιοι και μεγαλοεργολάβοι που την κατέστρεψαν».

Η εκπομπή έκλεισε με αισιοδοξία αφού συμφωνώντας ο κ. Σχίζας και η κ. Καϊρη επεσήμαναν ότι η παρούσα κατάσταση είναι μία ευκαιρία για ένα καλλίτερο αύριο με χαρακτηριστική επωδό την προτροπή της κ. Καΐρη «Διώξτε την μιζέρια, αρχίστε να έχετε καλές και αισιόδοξες σκέψεις για να διαλυθούν οι αρνητικές σκεπτομορφές.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.