Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΙΡΗ BARTELS

Όσοι κατοικούν αυτήν την χώρα θέλουν, με υπερηφάνεια, να ονομάζονται Έλληνες και να καμαρώνουν για το ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τους οποίους οι ξένοι  θαυμάζουν, ανά τον κόσμον, για τον υπερπροηγμένον πολιτισμόν τους και τα εκπληκτικά, επιτεύγματά τους σε όλους τούς τομείς: Σε όλες τις τέχνες, στις επιστήμες, στην φιλοσοφία, στον αθλητισμό. Οι Έλληνες ενέπνευσαν τα μεγάλα πνεύματα όλων των εποχών και μεγάλες εφευρέσεις και επιτεύγματα, στην σύγχρονη επιστήμη, πηγάζουν από εκείνους. Όπως είπε ο Γερμανός Βέρνερ Χάϊζενμπεργκ, ο πατέρα της κβαντομηχανικής, στον οποίον εδόθη το νόμπελ τής φυσικής το 1932: «Τα εμπνεύσθηκα όλα από τον Πλάτωνα και τον Ηράκλειτον.»

Οι Έλληνες ήταν λάτρεις τής Ιεράς Φύσεως, τού κάλλους και τής αρμονίας. Γι’ αυτό τα ιερά και οι πόλεις ήταν τοποθετημένα σε ειδικά, επωφελή ενεργειακά σημεία και τα κτήρια τους, όχι μόνον συμβάδιζαν με την ομορφιά και την αρμονία τής Φύσεως, αλλά και την καλλώπιζαν.

Αυτά, βεβαίως, ανήκουν στο παρελθόν διότι οι κάτοικοι αυτής τής χώρας, οι «νεοέλληνες» στερούνται ελληνικής παιδείας. Διότι, αν είχαν, δεν θα φέρονταν όπως φέρονται. Ελληνική παιδεία σημαίνει πολιτισμός σε όλους τους τομείς και σε όλες τις εκφάνσεις τής ζωής. Σημαίνει σεβασμός προς την Φύση και τον εαυτό μας, σεβασμό προς τους άλλους και σεβασμό σε αυτήν την πανέμορφη χώρα με τα τόσα αγαθά τα οποία μάς προσφέρει.

Αυτός ο σεβασμός λείπει παντελώς. Και όταν δεν αγαπάς και δεν σέβεσαι την Μητέρα-Φύση, η οποία σού προσφέρει, τα πάντα, πλουσιοπάροχα, δεν αγαπάς  και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και δεν μπορείς να αγαπήσεις και να σεβασθείς κανέναν και τίποτα. Ο σοφός Σόλων είπε ότι εάν κόψεις μιαν ελιά είναι σαν να σκοτώσεις έναν άνθρωπο! «Ψιλά γράμματα» για τους κατοίκους αυτής της χώρας! Δέχονται να πάρουν 250 ευρώ (!!!), ανά ελιά, από την «πολιτισμένη» Ευρωπαϊκή ένωση για να κόψουν τις ιερές ελιές οι οποίες μας δίνουν, εκτός από τις ελιές το πολύτιμο λάδι τους και να φυτέψουν στην θέση τους μεταλλαγμένο καλαμπόκι!!! Η Ύβρης προς όλα δεν έχει όρια!!! πώς να πάει μετά καλά αυτός ο τόπος;

Άραγε θυμούνται οι περίφημοι ευρωπαίοι –σημειώστε μικρό γράμμα- ότι η Ευρώπη ήταν ελληνίδα πριγκίπισσα; Δεν συζητώ για τους κατοίκους αυτής της χώρας αυτό το ξέρουν λίγοι, αλλά και αυτοί δεν φροντίζουν να το διαδώσουν!

Τα αρχαία μας ευρήματα, η πληθώρα των οποίων φθάνει σε αμέτρητο αριθμό, είναι βορά, των κάθε είδους νεοπλούτων και μη οικοπεδοφάγων, με το κράτος να συνεργεί με κάθε μέσον το οποίον διαθέτει.

Οι Ιταλοί μία πέτρα βρίσκουν και την περιφράσσουν και πρέπει να πληρώσεις για να την δεις. Άλλοι λαοί οι οποίοι δεν έχουν καθόλου ιστορία και παράδοση, προσπαθούν να φτιάξουν από τα πενιχρά κειμήλια τα οποία έχουν Βλέπε Αμερική: Γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο τον πήγαν συνάδελφοί του, όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ να του δείξουν, με πολύ καμάρι, το ιστορικό τους πλοίο, ένα του πολεμικού ναυτικού το οποίο είχε λάβει μέρος στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Τον πήγαν για αυτόν τον λόγο, από την μία άκρη της Αμερικής στην άλλη. Επέστρεψε και το είπε στην τηλεόραση επισημαίνοντας το γεγονός σε σχέση με τα δικά μας πολύτιμα ευρήματα, τα οποία υπάρχουν σε κάθε πάτημά μας, σε κάθε σπιθαμή του χώματός μας, σε κάθε γωνιά αυτής της γης. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας βρίσκουν ναούς σε πολύ καλή κατάσταση και τα καταστρέφουν αυτά ή τα αφήνουν στην τύχη τους.

Ένα πολύ γνωστό και μεγάλο παράδειγμα γι’ αυτό αποτελεί το Τελεστήριον τού Διός στην περιοχή Σρόφυλας, όπου πετούν τι, τα σκουπίδια (!!!), το καυτό θέμα τής Άνδρου. Είναι μια διεθνής πρωτοτυπία. Δείχνει την μεγάλη βαρβαρότητα που επικρατεί σε αυτόν τον τόπο.

Είναι μία ύβρις, αισχίστου βαθμού την οποίαν, ήδη, πληρώνουν οι κάτοικοι τής Άνδρου και όχι μόνον. Δεν είναι τυχαίο ότι το σημείο εκείνο καταποντίσθηκε, η ύβρις προκάλεσε την τιμωρία! Τα σκουπίδια και τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα έχουν μολύνει όχι μόνο την θάλασσα γύρω από Άνδρο, έχουν φθάσει μέχρι την Τήνο και την Νέα Μάκρη! Αμάν, πια, φθάνει το αίσχος. Η λέξη «ανεύθυνη» δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τέτοιου είδους συμπεριφορά, διότι είναι εγκληματική. Εγκληματική όχι μόνον για μία μερίδα ανθρώπων, τους οποίους, οι πράττοντες όσα πράττουν, μπορεί να χαρακτηρίσουν ακόμα και ως αθεράπευτους «ρομαντικούς», είναι εγκληματική προς τους αυτούς τους ιδίους και προς όσους κατοικούν στην Άνδρο και τα γύρω νησιά. Διότι η μόλυνση και η διακύβευση τής υγείας, ανθρώπων, ζώων και φυτών τής ξηράς και τής θάλασσας ούτε πρόσωπα γνωρίζει ούτε διακρίσεις κάνει. Χτυπάει ανελέητα τούς πάντες και τα πάντα και όποιος δεν το καταλαβαίνει ανήκει στους «δυστυχείς οι πτωχοί τω πνεύματι.» Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να κάνει δυστυχείς και τους άλλους.

Η ονομασία ΕΛΛΑΣ προέρχεται από τις λέξεις ΕΛ = ΦΩΣ και ΛΑΣ = ΠΕΤΡΑ, η φωτεινή πέτρα = Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΕΛΛΗΝ σημαίνει φωτισμένος. Ας γελάσω και ας κλάψω μαζί. Ο φωτισμένος «Έλλην», ο οποίος ζει μέσα στο σκοτάδι και εκπέμπει τον σκοταδισμό από τον οποίον ήθελε να τον ανασύρει ο Θεόφιλος Καϊρης, μαζί με το άλλο φωτεινό πνεύμα, τον φίλο του και ομοϊδεάτη του, Αδαμάντιον Κοραήν. Φεύ, όμως, ήταν πολύ λίγοι για να οδηγήσουν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε με βάση την αρχαία ελληνική γραμματεία, όταν οι Δυτικοί ξύπνησαν από τον φονικό μεσαίωνα, τον οποίον επίτηδες, δεν γράφω με γράμμα κεφαλαίο.

ΕΛΛΗΝ σημαίνει άνθρωπος με υψηλή παιδεία, η οποία βασίζεται στο ήθος και στην ανάταση του πνεύματος. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια αμαθείς και ακόμα χειρότερα ημιμαθείς, οι οποίοι καπηλεύονται και ισοπεδώνουν τα πάντα. Ο Πυθαγόρας έλεγε ότι η αμάθεια είναι κακή, αλλά η ημιμάθεια εγκληματική!

Για να είναι κανείς ΕΛΛΗΝ πρέπει να διδάσκεται την ελληνική γραμματεία από την εποχή που γεννιέται και όχι να ακούει γι’ αυτήν επιπόλαια, αποσπασματικά και αόριστα και με τρόπο ο οποίος κάθε άλλο παρά τον εμπνέει να την μελετήσει. Αυτό το κάνουν οι ξένοι απανταχού. Στην Ιαπωνία μαθαίνουν αρχαία ελληνικά, και όταν τελειώσουν τις σπουδές της γλώσσας έχουν εξετάσεις και αν περάσουν παίρνουν μία χρυσή καρφίτσα την οποίαν φορούν στο πέτο! Στην Πετρούπολη δεν χωρούν, πλέον, στις αίθουσες τού πανεπιστημίου οι φοιτητές οι οποίοι μαθαίνουν αρχαία ελληνικά, το CΝΝ, είχε πριν μερικά χρόνια πρόγραμμα εκμαθήσεως τής αρχαίας ελληνικής γλώσσης για ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. Γιατί; Διότι η ελληνική γλώσσα ακονίζει τον εγκέφαλο και σε κάνει νοήμονα. Μάθαιναν αρχαία ελληνικά για να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος και να μπορούν να παίρνουν σωστές αποφάσεις! Στην δε Ουαλία μαθαίνουν στο σχολείο αρχαία και νέα ελληνικά Ο Μπιλ Γκέϊτς, χρόνια τώρα, επεξεργάζεται το νέο πρόγραμμα τής MICROSOFT, με την αρχαία ελληνική γλώσσα, καθώς είναι μαθηματική γλώσσα, με απεριόριστο πλούτο λέξεων και την καταλαβαίνει απόλυτα ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η Γκουϊνεθ Πάλτρου μαθαίνει αρχαία ελληνικά διότι, όπως λέει, η αρχαία Ελλάδα είναι το λίκνο τού πολιτισμού. Και ο γιός τού Γούντυ Αλεν, μαθαίνει αρχαία ελληνικά και ελληνική ιστορία, για τον ίδιον λόγο, από το δημοτικό! Και οι κάτοικοι αυτής τής χώρα, οι οποίοι με αυταρέσκεια θέλουν να αποκαλούν τον εαυτό τους «Έλληνες», έχουν μαύρα μεσάνυχτα! Μαύρα, χωρίς φεγγάρι! «Ξέρεις Ελενάκι μου, τι είναι να έχεις μεσάνυκτα χωρίς φεγγάρι:», μού είπε κάποτε ειρωνευόμενος την άγνοια των ανθρώπων ένας ιδιαιτέρως αγαπημένος μου θείος.

Οι «νεοέλληνες», επίσης  επίτηδες, με μικρό γράμμα, πότε θα την μάθουν; Διότι η εκμάθηση τής αρχαίας ελληνικής αποτελεί την βάση την ελληνικής παιδείας!!

Και κάτι ακόμα: Οι λίγοι Έλληνες οι οποίοι υπάρχουν και όσοι θεωρούν τον εαυτό τους πιο νοήμονα και αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της καταστάσεως, οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν, δυναμικά, την λύση τού προβλήματος διότι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από εκείνους οι οποίοι ούτε καταλαβαίνουν ούτε θέλουν να καταλάβουν!

Πότε, τέλος πάντων, θα αφυπνισθούν οι κάτοικοι αυτής τής χώρας και θα γίνουν πραγματικοί Έλληνες, αντάξιοι τού ονόματός τους και του πολιτισμού τους; Πότε θα σταματήσει αυτό το αίσχος; Τα κόκαλα των αρχαίων Ελλήνων τρίζουν, δυνατά, πολύ δυνατά, και ασταμάτητα. Πότε θα τα ακούσετε;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.