Της Ελένης Καίρη Bartels

Αυτό ήτανε! Για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα πρέπει φτιάξετε διαδρόμους στα πεζοδρόμια για τους τυφλούς, διέταξε η διεθνής κοινότητα. Ποια να είναι άραγε, αυτή, στα παρασκήνια τού παγκοσμίου θεάτρου τής παρωδίας;

Δεν μας έφθαναν τα άλλα εμπόδια που είχαμε, τρύπες, σπασμένες πλάκες, προεξέχοντα σίδερα , υποψία πεζοδρομίων, όπου, για να περάσεις, πρέπει να έχεις ικανότητες σχοινοβάτου, και άλλα που κοσμούν τους δρόμους τής Αθήνας, έχουμε τώρα, ως επιστέγασμα, και αυτούς διαδρόμους. Αναρωτιέσαι σε τι αποσκοπεί αυτή η «διαμόρφωση» των χώρων. Ακόμα και με ίσια παπούτσια χάνεις την ισορροπία σου.

Ως ξεναγός είδα ένα ζεύγος τυφλών περιηγητών στους Δελφούς, στον χώρο τού ναού τού Απόλλωνος. Τους ωδηγούσαν δύο εκπαιδευμένοι σκύλοι και περπατούσαν, με μίαν άνεση, με την οποίαν κανείς δεν μπορούσε να βαδίση, χωρίς να προσέχει τα βήματά του. Οι τυφλοί, όμως, ήταν σαν να έβλεπαν καλλτερα από όλους! Ήταν συγκινητικό να βλέπεις πώς οι σκύλοι τούς ωδηγούσαν και τους πρόσεχαν και πώς αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν να επαφίενται στην έκτη τους αίσθηση

Έτσι είναι οι τυφλοί. Με έκτη αίσθηση, η οποία τους κάνει να «βλέπουν», και μέχρι να βγούν αυτές οι «φαεινές» προδιαγραφές για τα πεζοδρόμια, δεν είχαν κανένα πρόβλημα

Εκτός τούτου, αναρωτιέμαι ξανά, πόσοι αόμματοι υπάρχουν στην Αθήνα; Ήθελα να ‘ξερα, ποια μυαλά είναι αυτά που παίρνουν αυτές τι αποφάσεις! Θυμάμαι έναν, ο οποίος κάποτε πωλούσε λαχεία. Τον είχα δει να περπατάει, με μεγάλη άνεση, εγκαταλείποντας το πόστο του, χρησιμοποιώντας το λευκό του μπαστούνι. Δεν είχαν πρόβλημα οι τυφλοί χωρίς τους διαδρόμους ούτε για να περπατήσουν ούτε για να προσανατολισθούν.

Τώρα, εκτός από εμάς, έχουν και εκείνοι! Διότι αν, έστω, θεωρητικά, υπάρχουν πολυάριθμοι τυφλοί, για σκεφθείτε πώς τους έχουν κάνει να βαδίζουν. Οι διάδρομοι, καταλήγουν σε περίπτερα, κάδους, ψυγεία για παγωτά, στύλους και διάφορα άλλα εμπόδια και παγίδες – παγίδες, ακόμα και για εμάς, που βλέπουμε καλά. Ελέχθη ότι δεν μπορούσαν να κατασκευασθούν αλλοιώς λόγω ελλείψεως χώρου! Ναι, οι τυφλοί, όμως, μπορούσαν, προηγουμένως, να περνούν δίπλα από ό,τιδήποτε στέκεται εμπόδιο στο διάβα μας, χρησιμοποιώντας το λευκό μπαστούνι τους και μόνο και την υψηλά ανεπτυγμένη έκτη τους αίσθηση, την οποίαν μακάρι να είχαν όλοι οι ανοιχτομάτηδες!

Αναρωτιέμαι ποιοί είναι αυτοί οι σαδιστές οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν μία άρρωστη, σαδομαζοχιστική κοινωνία. Οι μεν διοχετεύοντας τον σαδισμό τους μέσω παραλόγων και ηλιθίων προδιαγραφών, οι δε ενδίδοντας στον μαζοχισμό, εφαρμόζοντας τες!

Το όλο εγχείρημα των οιωνδήποτε παρομοίων προδιαγραφών, μού φαίνεται ότι είναι ένα σχέδιο, στο πλαίσιο τής παγκοσμιοποιήσεως – βλέπε πολτοποιήσεως των λαών – για να δημιουργήσουν μία κοινωνία, ανήμπορων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, επαιτών, ευνουχισμένων πνευματικώς. Παράγονται τα ανθρωποειδή, τα οποία έχουν προγραμματίσει, για να επιβάλλουν την στυγνή δικτατορία τους. Διότι, πες, πες, πες, «α, πρόσεχε εκείνο, α, πρόσεχε το άλλο, προδιαγραφές για ανύπαρκτους τυφλούς, υπερβολική έμφαση για αναξιοπαθούντες, ακόμα και αν φροντίζονται καλώς, υπερβολή για τον υπαρκτό αριθμό αυτών των ανθρώπων. Όσο για τους επαίτες, στην αρχαία Ελλάδα. ήταν ντροπή η επαιτεία.

Είχαμε και την γρίπη των χοίρων, τον συνεχή και ανελέητο βομβαρδισμό για ασθένειες, όλων των ειδών, και κάθε τι αρνητικό από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, ε, πες, πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει! Φόβος, άγχος, αγωνία, ανασφάλεια, τρομολαγνεία, κατάθλιψη. Όταν οι άνθρωποι διακατέχονται από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και τους γίνονται τρόπος ζωής, χάνουν την ενέργειά τους, είναι σαν μπαταρίες που αποφορτίζονται, γίνονται άβουλοι, κλεισμένοι μέσα στον πύργο τού τρόμου κα παύουν να σκέπτονται. Η πλύση εγκεφάλου έχει πετύχει και γίνονται πιο άβουλοι κι’ από πρόβατα! Το δείχνει περίτρανα η παρούσα κατάσταση! Έχει επέλθει η εσωτερική τύφλωση! Δέχονται τα πάντα, κι’ ας γκρινιάζουν και οδεύουν ως πρόβατα επί σφαγή!

Ε, όχι, πρέπει, επί τέλους, να αντιδράσουμε κα να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους! Πρέπει να αρχίσουμε να φροντίσουμε τους υγιείς, τους «πλουσίους τω πνεύματι», τους ανθρώπους που δεν υποκύπτουν και θέλουν να δημιουργήσουν. Όπως ο αγρότης, όταν θέλει να θερίσει σιτάρι, σπέρνει σιτάρι και όχι τομάτες, έτσι, όταν θέλεις να έχεις υγεία, σπέρνεις υγεία και όχι αρρώστια! Όταν θέλεις να έχεις μία κοινωνία ανθηρή και δημιουργική και ανθρώπους ευτυχισμένους, όταν θέλεις ΕΥ ΖΗΝ, σπέρνεις ΕΥ ΖΗΝ, δεν σπέρνεις ΔΥΣ  ΖΗΝ!

Ε, όχι, πρέπει, επί τέλους, να τους τρίξουμε τα δόντια και να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους! Πρέπει να μιλάμε, να μην δεχόμαστε τα πάντα αναντίρρητα. Μαζί αποτελούμε ένα πολυάριθμο σύνολο με τεράστια αποθέματα δυναμικού και ισχύος. Ακόμα και λίγοι, επέφεραν μεγάλες αλλαγές στην ανθρωπότητα, σκεφτείτε οι πολλοί. Ο Γκάντι, ανέτρεψε μίαν ολόκληρη αυτοκρατορία, με την θέλησή του και μόνο, χωρίς να ανοίξει μύτη Βρετανού στρατιώτη!

Επί τέλους, ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και ας πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.