Ήταν μία φορά ένας νεαρός ο οποίος συμπεριφερόταν άσχημα. Μίαν ημέρα, ο πατέρας του τού έδωσε ένα σακουλάκι με καρφιά κα του είπε να βάζει ένα καρφί στο πεζοδρόμιο, μπροστά από τον κήπο, κάθε φορά που θα έχανε την υπομονή του και θα μάλωνε με κάποιον.

Την πρώτη ημέρα έφθασε στο σημείο να καρφώσει 37 καρφιά στο πεζοδρόμιο. Κατά τις εβδομάδες, οι οποίες ακολούθησαν, έμαθε να ελέγχει τον εαυτό του και ο αριθμός των καρφιών, που έβαζε στο πεζοδρόμιο, λιγόστευε συνεχώς ημέρα με την ημέρα: είχε ανακαλύψει ότι ήταν πιο εύκολο να συγκρατείται από το να τοποθετεί καρφιά. Τελικώς, έφθασε η ημέρα κατά την οποίαν ο νεαρός δεν έβαλε ούτε ένα καρφί στο πεζοδρόμιο. Τότε, πήγε στον πατέρα του και του είπε ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε χρειασθεί να βάλει ούτε ένα καρφί. Τότε, ο πατέρας του, τού είπε να αρχίσει να βγάζει ένα καρφί για κάθε ημέρα, η οποία θα περνούσε, χωρίς να χάσει την υπομονή του. Οι ημέρες πέρασαν και ο νεαρός, τελικώς, μπόρεσε να πει στον πατέρα του ότι είχε βγάλει όλα τα καρφιά από το πεζοδρόμιο. Ο πατέρας, τότε, οδήγησε τον γιο του στο πεζοδρόμιο και του είπε: «Παιδί μου, συμπεριφέρθηκες καλά, αλλά κοίτα πόσες τρύπες έχει το πεζοδρόμιο. Αυτό δεν θα είναι πια όπως πριν. Όταν μαλώνεις με κάποιον και του λες κάτι προσβλητικό, του αφήνεις και μία πληγή, όπως αυτή. Λίγη σημασία έχει πόσες φορές θα ζητήσεις συγνώμη, η πληγή η οποία δημιουργείται με τα λόγια, κάνει τόση ζημιά όσο και μία πληγή στο σώμα.  Δείχνε στους ανθρώπους αγάπη, στοργή, κατανόηση. Δείχνε τους ότι είσαι πραγματικός συνάνθρωπος. Φρόντιζε την φιλία, αυτό το πολύτιμο αγαθό. Οι πραγματικοί φίλοι σε αγαπούν και είναι πάντα πρόθυμοι να σε ακούσουν, όταν το χρειάζεσαι, και να σε βοηθήσουν. Δείξε στους φίλους σου πόσο τους νοιάζεσαι. Να είσαι και εσύ πάντα πρόθυμος να τους βοηθήσεις και να τους συμπαρασταθείς, αν το χρειασθούν.

Να θυμάσαι τα τρία Σ: Σεβασμός προς τον εαυτόν σου. Σεβασμός προς τους άλλους. Σοβαρότητα στις πράξεις σου.

Επιμύθιον: Όταν τα ακολουθήσεις αυτά, εφ’ όσον θα σέβεσαι και θα εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, θα ξέρεις και ποιους να εμπιστευθείς».

Ελένη Καίρη -Bartels

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.