Φιάλη με διακόσμηση pattern burnished.

  Με ανακοίνωσή της στις 30 Ιουνίου 2017, προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Στραπουργιών Μεσαθουρίου, Υψηλού και Λαμύρων η πρόεδρος κ. Μ. Δανιόλου και τα μέλη του Δ .Σ. προτρέπουν για την ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση που οργανώνεται για τον Στρόφιλα.

Συγκεκριμένα η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γραφείου του κ. Επάρχου, ο Σύλλογός μας συμμετέχει στη συνδιοργάνωση εκδήλωσης προβολής των στόχων και σκοπών, του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ “Ο Στρόφιλας» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2017 στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο Στρόφιλας είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα σωζόμενος οχυρωμένος νεολιθικός οικισμός της Νεότερης Νεολιθικής Εποχής που εντοπίστηκε στο Αιγαίο και εκτείνεται σε περιοχή που καλύπτει περίπου 25-30 στρέμματα στο ομώνυμο οροπέδιο, στην περιοχή της Σταυροπέδας, στη δυτική ακτή του νησιού.
Η Ανασκαφή της Αρχαιολογικής Εταιρείας που διεξάγεται υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου Δρος Χριστίνας Α. Τελεβάντου, ως τώρα έφερε στο φως έναν μοναδικό, μεγάλο, οχυρωμένο πρωτοαστικό νεολιθικό οικισμό (4500-3200 π.Χ.), από τα σημαντικότερα προϊστορικά μνημεία του Αιγαίου, που άκμασε πριν 6000 χρόνια περίπου. Οι πολυάριθμες σπουδαίες απεικονίσεις πλοίου, οι παλαιότερες στο Αιγαίο, τοποθετούν τις απαρχές της ναυπηγικής τέχνης, χιλιάδες χρόνια νωρίτερα και δείχνουν ότι η Άνδρος είχε πρωτοστατήσει στην εξέλιξή της. Ως σύμβολο του οικισμού, προσδίδουν έντονο ναυτικό χαρακτήρα στον Στρόφιλα, ο οποίος θα διαδραμάτιζε στο Αιγαίο σημαντικό ρόλο στη διακίνηση εμπορευμάτων και ιδεών.
Πρόκειται λοιπόν, για μία επίσημη παρουσίαση, μέσω εισηγήσεων, του προγράμματος συντήρησης των ερειπίων του νεολιθικού οικισμού του Στρόφιλα, του περιοδικού “Ναύστολος ΄Ανδρος” και προβολής βίντεο με θέμα : “Στρόφιλας ΄Ανδρου, Πρωτοπορώντας έξι χιλιάδες χρόνια πριν, στο ναυτικό πολιτισμό του Αιγαίου (4500-3200 π. Χ.)” (συντελεστές : Δρ Χριστίνα Α. Τελεβάντου, Πέλλη Φωτιάδη, Δρ Αντρέας Φρυδάκης).
Επίσης στην εκδήλωση θα παραστούν και θα τους απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή τους στην Ανασκαφή του Στρόφιλα, εθελοντές Πανεπιστημίων του εξωτερικού- Βραζιλία, Σκωτία.
Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική του συγκροτήματος του Νίκου Οικονομίδη και τη συμμετοχή του χορευτικού Ομίλου Υδρούσας ΄Άνδρου.

Η παρουσία σας, στη σπουδαία αυτή εκδήλωση θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
Ευχαριστούμε θερμά!

Εκ του Δ. Σ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.