Η Άνδρος μέσα στα 5 Κυκλαδονήσια με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον

Η Άνδρος μέσα στα 5 Κυκλαδονήσια με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον!
Children of  the Sea του Ayumu Watanabe

Πέντε Κυκλαδονήσια ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωταγωνιστή το περιβάλλον στις μεγάλες οθόνες, στις συζητήσεις και στις τοπικές δράσεις!

Η Άνδρος μέσα στα 5 Κυκλαδονήσια με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον!
Σιγή Ιχθύος του Θοδωρή Χονδρόγιαννου

Το Cyclades Preservation Fund (CPF) και το CineDoc σε συνεργασία με τοπικούς φορείς από 5 νησιά των Κυκλάδων διοργανώνουν φέτος ειδικές προβολές με στόχο να εμπνεύσουν, ενδυναμώσουν και προωθήσουν κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, οι προβολές προγραμματίζονται στα νησιά Αμοργό, Άνδρο, Κίμωλο, Μήλο & Σίφνο και θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, τον  Σύλλογο «Νήσος Αμοργός», την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Οι Κιμωλίστες», τον  Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.).  

Η Άνδρος μέσα στα 5 Κυκλαδονήσια με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον!
My Octopus Teacher των Pippa Ehrlich & James Reed

Οι επτά φορείς δημιουργούν ένα δυνατό δίκτυο συνεργασίας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, επιλέγοντας για τις κινηματογραφικές προβολές μια παιδική ταινία μυθοπλασίας αλλά και βραβευμένα περιβαλλοντικά  ντοκιμαντέρ, τα οποία αναδεικνύουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που προβληματίζουν και μπορούν να κινητοποιήσουν τους νησιώτες. Μετά από κάθε προβολή, το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με έμπειρους καλεσμένους κάποια από τα ‘δύσκολα’ θέματα που θα αναδειχθούν όπως πχ η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η αναγεννητική γεωργία, η υπεραλίευση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.α. αλλά και να λάβει μέρος σε διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί από το CPF & to CineDoc Island σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ιδέας περιβαλλοντικής δράσης και κινητοποίησης στα 5 νησιά ενδιαφέροντος.

Η Άνδρος μέσα στα 5 Κυκλαδονήσια με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον!
Kiss the Ground του Joshua & Rebecca Harrell Tickell

Οι ταινίες Σιγή Ιχθύος του Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Kiss the Ground του Joshua & Rebecca Harrell Tickell, My Octopus Teacher των Pippa Ehrlich & James Reed, Children of  the Sea του Ayumu Watanabe θα είναι διαθέσιμες για θέαση το καλοκαίρι του 2021 στην Κίμωλο και φθινόπωρο 2021 σε Αμοργό, Άνδρο, Μήλο και Σίφνο.

Επιπλέον, η δράση θα επεκταθεί σε Αλόννησο, Δονούσα, Κέα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Τήνο, Σύρο, ‘Υδρα, Ικαρία, Ίο & Ρόδο, όπου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: eva@anemon.gr | 2107211073

Το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή πρωτοβουλία! Να ελπίζουμε ότι θα καθαριστεί ο βυθός από τα κατάλοιπα της “χωματερής” της Σταυροπέδας; ‘Η παραγράφηκε; Από όσον γνωρίζω το περιβάλλον δεν απορροφά και δεν εξουδετερώνει τέτοια εγκλήματα. Η παραγραφή είναι προνόμιον του συμαθέστατου συναφιού των λαμόγιων!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.