Το τελευταίο διάστημα, γίναμε θεατές μιας, πρωτοφανούς για το νησί, ανταλλαγής επιστολών ανάμεσα σε γνωστό  εφοπλιστή και στον δήμαρχο Άνδρου.
Επίσης η  κάκιστη διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου, με τις μεθοδεύσεις των παραιτήσεων, που μας εξέθεσαν σαν δήμο και  το Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία, είναι μερικά από τα γεγονότα, που δυσφημούν τον δήμο μας.

Επιστολή -Ανακοίνωση Θ. Σουσούδη προς Δ. Λοτσάρη

Όπως προκύπτει από τις  επιστολές,    βοηθήθηκε καταλυτικά  στην εκλογή του ως δήμαρχος το 2019 και μάλιστα με μηχανισμούς που ο ίδιος ο κ. Λοτσάρης ενέκρινε. 
  
Ο δήμαρχος Άνδρου, αντί να εξηγήσει -ως όφειλε- στους συμπατριώτες μας ψηφοφόρους, ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί οι μηχανισμοί στους οποίους αναφέρονται στις επιστολές  και ποια η σχέση του με τον διαχειριστή του «εν άνδρω»,  προτίμησε όχι μόνο να μην απαντήσει επί της ουσίας (κάτι που αποτελεί πάγια τακτική του), αλλά προτίμησε να  κατηγορήσει με θράσος την αντιπολίτευση και εμένα προσωπικά.

Ισχυρίζεται λοιπόν στην επιστολή του ο κ. Λοτσάρης:

  1. Ότι, «η αντιπολίτευση συνεχώς αρνείται».
    Εδώ κι ένα χρόνο έχει ερωτηθεί να απαντήσει σε ποια έργα έχουμε ψηφίσει, ως παράταξη, αρνητικά, έχοντας εμποδίσει την πραγματοποίηση τους.
    Απάντηση ακόμα δεν έχω πάρει. Γιατί άραγε;

 

  1. Αν και διεμήνυε με στόμφο προεκλογικά, πως θα συνεργαστεί με όλους, τώρα υποστηρίζει πως,
    δεν θέλει να συμπράξει με το
    «χθες».
     Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελε να συνεργαστεί με κανέναν, κάτι που απλά ήδη έχει αποκαλυφτεί.
    Δυστυχώς για εκείνον, δεν γνωρίζω πως αντιλαμβάνεται το «χθες», όμως αν κοιτάξει γύρω του, θα διαπιστώσει ότι έχει ήδη συμπράξει  με το βαθύ «προχθές».

 

  1. Ότι η αντιπολίτευση δημιουργεί τεράστια,
    «όξυνση στις υπηρεσίες του δήμου».
    Ξεχνάει, ότι οι δικές του συμπεριφορές ήταν εκείνες που έκαναν τις υπηρεσίες του Δήμου άνω-κάτω:
    -Μόλις ανέλαβε τον δήμο ζήτησε από όλους  τις παραιτήσεις τους, με προφανή σκοπό να τοποθετήσει «τους δικούς του». Μοναδικό φαινόμενο πανελλαδικά.
    -Δεν ανανέωσε την απόσπαση υπαλλήλου και ανάγκασε την υπάλληλο να φύγει από την Άνδρο, δημιουργώντας τεράστιο οικογενειακό πρόβλημα.
    -Έστειλε εξώδικα σε πολίτες, σε συμβούλους και τώρα εξώδικο στον Τηνιακό  πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος. Έτσι απλά για να φτάσει και μέχρι την Τήνο η φήμη μας.

-Πλαστογραφήθηκαν υπογραφές υπαλλήλων για να διώξει τον συμβασιούχο ηλεκτρολόγο του Λιμενικού Ταμείου.
Και πολλά άλλα τραγελαφικά. 

 

  1. Αναφέρει, ότι παρέλαβε μια
    «ακίνητη Άνδρο».
    Ξεχνάει μάλλον ο κ. Λοτσάρης, πως ΚΑΝΕΝΑ από τα έργα που εκτελούνται τα χρόνια αυτά στην Άνδρο δεν είναι δικό του. Το κρύβει με κουτοπονηριά και μεγάλη αγωνία.
    -Ξεχνάει την μεγάλη προίκα, σε χρήματα, που βρήκε στο ταμείο. Χρήματα από έσοδα και νοικοκύρεμα, χρήματα από χρηματοδοτήσεις, έργα έτοιμα για εκτέλεση, έργα χρηματοδοτημένα και δρομολογημένα.
    -Ξεχνάει τις έτοιμες μελέτες που βρήκε, μελέτες έτοιμες προς ένταξη για χρηματοδότηση.
    -Ξεχνάει πως και τα 10 έργα που ενέγραψε στον προϋπολογισμό είναι έργα της θητείας 2014-2019.

-Ξεχνάει πως με το «καλημέρα» στη διοίκηση δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, αν δεν βρεις έτοιμα χρήματα για «κατανάλωση». Πως έγιναν οι ασφαλτοστρώσεις; Τα έργα ύδρευσης; Πως εκσυγχρονίζεται  ο νέος παιδικός σταθμός?.
Το μόνο δικό του «επίτευγμα», είναι οι  απευθείας αναθέσεις.
– Ξεχνάει ότι ακόμα και σήμερα, για τις δαπάνες του 2021 χρησιμοποιεί τον νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό του 2019.
-Ξεχνάει πως πήρε μια Άνδρο βραβευμένη και στην πρώτη δεκάδα των 320 δήμων πανελληνίως.

 

  1. Μας λέει πως έχει βάλει την Άνδρο στις
    «ράγες του μέλλοντος»,
    γεγονός που σε συνδυασμό με την ατάκα του
    «έχουμε πιάσει ρυθμό»,
     
    δείχνει πόση έπαρση τον διακατέχει, αλλά συγχρόνως και πόση άγνοια τον χαρακτηρίζει.Είναι βέβαιο, ότι αυτές οι «ράγες» με τον «ρυθμό» που εκείνος μόνο ξέρει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το καράβι της Άνδρου στα βράχια και τον Δήμο στον διασυρμό.Γιατί, πολύ απλά, πήρε μια Άνδρο, που αναπτυσσόταν σε όλα τα επίπεδα κι εκείνος, τράβηξε «χειρόφρενο».
    Προφανώς την αναφορά του για «ακίνητη Άνδρο», την εμπνεύστηκε από την θητεία του, ως «ακίνητος έπαρχος».

Όλα αυτά σε μια εποχή που ο κ. Λοτσάρης κατάφερε,  να κάνει άνω κάτω και  την Τήνο, με τους άστοχους χειρισμούς (όπου θα αναφερθούμε σε επόμενο κείμενο),  στο θέμα του Λιμενικού Ταμείου: κωμικοτραγικές μπρος-πίσω παραιτήσεις , εκβιαστικές μεθοδεύσεις που αποκαλύφθηκαν από τον στενό συνεργάτη του, διαχειριστή του «ενάνδρω» κι ένα δημοτικό συμβούλιο – παρωδία, όπου ακούστηκε το απίθανο απόφθεγμα από αντιδήμαρχό του:
«είμαστε νέοι και κάνουμε κωλοτούμπες» .
Το βίντεο,  του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου προκλητικά  δεν έχει ανέβει ακόμη, ώστε να κρίνει ο κόσμος συμπεριφορά και πρακτικές.

Κυρίες και κύριοι
Η επιλογή της πολιτικής, η συμπεριφορά του καθενός από εμάς, η αναγνώριση και ο αλληλοσεβασμός, είναι ατομικά χαρακτηριστικά, αφού ο χαρακτήρας και το φιλότιμο, είναι έμφυτα και ακολουθούν τον καθένα από εμάς σε όλα τα στάδια της ζωής.

Για την δημοτική παράταξη
«Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»
   Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.