Τα χειρότερα για φουσκωτό σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο έξω από το Μπατσί αποφεύχθηκαν σήμερα το μεσημέρι (4.10.2021)  χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Άνδρου και την συμβολή  εθελοντή αλιέα.  

Διάσωση ακυβέρνητου φουσκωτού έξω από το Μπατσί

Το δελτίο τύπου του Λιμεναρχείου

“Σήμερα και περί ώρα 13:35, η Λιμενική Αρχή Άνδρου ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη φουσκωτής ταχύπλοης λέμβου, για ακυβερνησία του σκάφους του λόγω μηχανικής βλάβης, ανοικτά του Όρμου Μπατσίου, και σε απόσταση περίπου τριών (03) ναυτικών μιλίων από εκεί. Το σκάφος παρέμενε ακυβέρνητο και παρασυρόμενο προς το ανοικτό πέλαγος, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων έντασης επτά (07) μποφόρ.

Δείτε το βίντεο από την διάσωση ΖΩΝΤΑΝΑ 

Άμεσα η Υπηρεσία μας ενεργοποίησε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, κινητοποιώντας άμεσα το προσωπικό της, τα επιχειρησιακά μέσα της και το δίκτυο των εθελοντών της. Για το λόγο αυτό απέπλευσαν άμεσα από τον κοντινό λιμένα Μπατσίου, το αλιευτικό σκάφος “Υδρούσα”, νηολόγιο Άνδρου 158, με επιβαίνοντα και στέλεχος Λ.Σ. της Υπηρεσίας μας, και από τον λιμένα Γαυρίου το πλωτό ΠΛΣ-115.Περί ώρα 14:35, το σκάφος εντοπίστηκε από τα προς συνδρομή σκάφη, και ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Μπατσίου, περί ώρα 15:30. Στο σκάφος επέβαιναν εκτός του κυβερνήτη, κι ένα επιπλέον άτομο. Και οι δύο ήταν απόλυτα καλά στην υγεία τους, ενώ από την ακυβερνησία δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διάσωση ακυβέρνητου φουσκωτού έξω από το Μπατσί

Από την Υπηρεσία μας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω ταχύπλοου σκάφους, μέχρι αποκατάστασης της μηχανικής του βλάβης και επιθεώρησης από προσοντούχο μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Υπηρεσίας μας για τη διαπίστωση της αξιοπλοΐας του. Ο Λιμενάρχης Άνδρου, ευχαριστεί όλα τα στελέχη της Υπηρεσίας και το πλήρωμα του ΠΛΣ-115 που συμμετείχαν, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες, στην εφαρμογή του υπηρεσιακού σχεδιασμού έρευνας και διάσωσης, αλλά και προσωπικά τον ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους “Υδρούσα”, κ. Γεώργιο Μουστάκα, για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή του”.

Διάσωση ακυβέρνητου φουσκωτού έξω από το Μπατσί

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

Ο Λιμενάρχης Άνδρου, Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος Κραψίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.