Πραγματικότητα έγινε τελικά το όνειρο του Δημήτριου Κοκκίνη να προσεγγίσει την Άνδρο ένα μουσείο ναυτικής ιστορίας και πλοίο ιστιοναυτικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για ρέπλικα -πιστό αντίγραφο- ιστορικού ρωσικού ιστιοφόρου και αποτελεί ευκαιρία αφενός για μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη των κατοίκων και επισκεπτών του τριημέρου και αφετέρου δυνατότητα για συνεργασία σε κάθε επίπεδο που αφορά στην ιστιοναυτική εκπαίδευση στο νησί. Πορεία που μετρά 11 χρόνια τώρα, από το “Πάμε Θάλασσα“…

Το ρωσικό Ιστιοφόρο SHTANDART στο Μπατσί

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “SHTANDART” θα προσεγγίσει το λιμάνι του Μπατσίου Άνδρου. Θα αφιχθεί στο Μπατσί στις 28 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00 και θα αναχωρήσει στις 29 Οκτωβρίου 2021 για την Ραφήνα.

Το πλοίο θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από το κοινό της Άνδρου στις 29 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00.

Το ιστιοφόρο “SHTANDART” (www.shtandart.ru) είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας που χτίστηκε το 1703 από τον Μεγάλο Πέτρο, Αυτοκράτορα της Ρωσίας για να υπερασπιστεί την Αγία Πετρούπολη. Το παρόν πλοίο χτίστηκε το 1999 και ταξιδεύει όλο τον κόσμο ως ζωντανό μουσείο ναυτικής κληρονομιάς και πλοίο ιστιοναυτικής εκπαίδευσης.

Η ιστιοναυτική εκπαίδευση εκτός της ναυτοσύνης και ναυτικών τεχνικών γνώσεων, αναπτύσσει διαπροσωπικές δεξιότητες και αρχές όπως ηγεσία, ομαδικότητα, σεβασμό, ανθεκτικότητα, ισότητα και προσφέρει σε νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία στο πεδίο. Παράλληλα καλλιεργεί νοοτροπία που υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα και τη γαλάζια οικονομία.

Το ρωσικό Ιστιοφόρο SHTANDART στο Μπατσί

Η «Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη» από το 2014 ανέπτυξε το πιλοτικό πρόγραμμα ιστιοναυτικής εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ» και εκτέλεσε 3 επιτυχημένα εκπαιδευτικά ταξίδια ιστιοναυτικής εκπαίδευσης στα νορβηγικά ιστιοφόρα “SORLANDET” και “CHRISTIAN RADICH”. Το αντίκτυπο ήταν πολύ θετικό στα 14 παιδιά που συμμετείχαν, αγόρια και κορίτσια από την Ιο, Σύρο, Άνδρο, Κύμη και Αθήνα, και από τότε εργάζεται συστηματικά για να φέρει ένα εκπαιδευτικό ιστιοφόρο στα νερά της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι της ΕΙΔΟΘΕΑ 2016:
http://proteusinnovation.com/wp-content/uploads/videos/eidothea.2016.mp4?_=1

Η επίσκεψη του ιστιοφόρου “SHTARDART” στο Μπατσί οργανώθηκε από την «Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη» σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Άνδρου και τον ναυτικό πράκτορα Greek Port Services.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.