Συνεχίζονται οι εκχιονισμοί, απεγκλωβισμοί και επανηλεκτροδοτήσεις σε περιοχές που υπάρχουν βλάβες, με τεράστια προσπάθεια εξαιτίας της μανίας της “Ελπίδας”. Υπομονή, προσοχή, ψυχραιμία και επαγρύπνηση.

Συνεχίζονται οι εκχιονισμοί, απεγλωβισμοί και επανηλεκτροδοτήσεις
Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Το πρωΐ τα φαινόμενα είχαν κοπάσει, μετά άσπρισαν όλα

Οι εκχιονισμοί

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εκχιονισμοί στο οδικό δίκτυο του νησιού. Αυτή τη στιγμή, όλα τα μηχανήματα επιχειρούν στο κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά, είναι τέτοια η ένταση της χιονόπτωσης που σε μερικά λεπτά ο δρόμος έχει κλείσει εκ νέου. Ως εκ τούτου παρακαλούνται όλοι να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, μόνο σε εκείνες που είναι εντελώς αναγκαίες.

Οι επιχειρήσεις βοήθειας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η κορύφωση των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττει το νησί μας. -Μια εικόνα παίρνει κανείς και από το video του Μιχάλη Τζανουλίνου που ακολουθεί.

Αυτήν την στιγμή έχουμε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στην περιοχή Άγιο Νικόλαο.             Το πρόβλημα εντοπίζεται στα Αποίκια. Ήδη, ο Δήμος έχει στείλει εκχιονιστικό μηχάνημα για την διάνοιξη του δρόμου, ώστε να μπορέσει το κινητό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να περάσει και να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Τον εκχιονισμό του κεντρικού επαρχιακού δικτύου έχουν αναλάβει τα εκχιονιστικά μηχανήματα – αλατιέρες που έφτασαν χθες από την Αθήνα. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου, του Επαρχείου και των Εθελοντών (ΣΕΔΑ). Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και βοήθειας σε κτηνοτρόφους δόθηκαν από τα μηχανήματα του Δήμου σε Άνω Γαύριο, Λειβάδιζα, Στενό, στον άξονα Αποίκια, Βουρκωτή και όπου αλλού κριθεί τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται σε όλους ότι είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι αύριο, Τρίτη 25/1, στις 10:00 το πρωί.

Απαιτείται από όλους ιδιαίτερη προσοχή και όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις, αφού η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες θα κάνει επικίνδυνο το οδικό δίκτυο.

Θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Παραμένουν πάντα στην διάθεσή σας τα τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου: 6945263277 – 6947576119
  • Γραμμή υποστήριξης του Δήμου Άνδρου 2282022021είναι στην διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο και παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται για την κάλυψη μόνο σοβαρών αναγκών.
  • Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου: 2282022300

Πολιτική προστασία Δήμου Άνδρου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.