Ένα σημαντικό βήμα στην ύδρευση/αποχέτευση του νησιού έγινε πρόσφατα μετά την συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη με τον ΑνΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα και την ένταξη/χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με το ποσό των 2,4 εκ. ευρώ περίπου για την «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης».

Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" η ύδρευση /αποχέτευση
Το Δελτίο τύπου του Δ. Α.
 
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Πέτσα, είχε την Τρίτη 15.2.2022 ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.
Με απόφαση του κ. Πέτσα εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» η δράση «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης».
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 2.309.562,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Η δράση περιλαμβάνει:
•Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών για τις Γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης.
•Την προμήθεια, εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία αναλυτών ενέργειας και Λογισμικού Ενεργειακής Βελτιστοποίησης λειτουργίας.
•Την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων, με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και ενσωμάτωσή τους στο Κεντρικό Σύστημα Τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών των δεξαμενών και αντλιοστασίων Ύδρευσης/Αποχέτευσης της Υπηρεσίας.
 
Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" η ύδρευση /αποχέτευση
Τέτοιες εικόνες είναι συνήθεις στις δεξαμενές ύδρευσης του νησιού
Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε εξήντα έξι (66) θέσεις – εξήντα έξι (66) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕΓ) Γεωτρήσεων στα δίκτυα ύδρευσης και (ΤΣΕΛ) λυμάτων. Οι Σταθμοί Ελέγχου θα καταμετρούν συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο την καταναλισκόμενη ενέργεια. Τα δεδομένα αυτά θα αποστέλλονται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), όπου θα επεξεργάζονται κατάλληλα.
Με την πράξη αυτή ο Δήμος αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων των δικτύων ύδρευσης των οικισμών του Νησιού μας και την αξιοποίηση των νεότερων τεχνολογιών.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας λειτουργίας των αντλητικών συγκροτημάτων και συνεπώς, τη μείωση του συνολικού κόστους άντλησης, την καλύτερη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, την οικονομική βιωσιμότητα και τη λειτουργία των δικτύων σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά πρότυπα.
Ο κ. Λοτσάρης, τέλος υπέβαλε στον ΑΝΥΠΕΣ αίτημα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πέτσα για την ένταξη της πρότασης των 2.309.562,00€, στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και την δέσμευσή του ότι θα εξετάσει το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά αφορούν τις δεξαμενές που δεν έχουν καθαριστεί κι ένας Θεός ξέρει αν και πότε θα γίνει αυτό;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.