Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με τον σύμβουλο του Δήμαρχου στο Λιμενικό Ταμείο, ο οποίος συνεχίζει τις επικίνδυνες κινήσεις του που εκθέτουν την Άνδρο.

Ξεκίνησε πρώτα τις αστοχίες του με την επισκευή της βόρειας προβλήτας και την περίφραξη του λιμανιού, οπού προτίμησε να μην γίνει το έργο άμεσα μέσω του τεχνικού προγράμματος, αλλά να διαχειριστούν το έργο με έναν  προϋπολογισμό 465.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει τρία σχεδόν χρόνια και το λιμάνι να είναι σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση.

Συνέχισε μετά το σαμποτάζ για την μελέτη προέκτασης του λιμένος Γαυρίου (ΠΕΑΛ), για το οποίο ξεκίνησαν αποχή από το Λιμενικό ταμείο, για να μην ψηφιστεί, όταν η αποκεντρωμένη έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για να φέρει προς ψήφιση την απόφαση του ΔΣ Ανδρου για το ΠΕΑΛ.

Κατά την διάρκεια της αποχής τους από το Λιμενικό Ταμείο,  ήταν άμεση ανάγκη να οριστεί λιμένας εγκατάστασης ISPS για υποδοχή κρουαζιέρας στην Άνδρο.

Άμεσα πήρε απόφαση το Λιμενικό Ταμείο και έστειλε τον υπεύθυνο

ασφαλείας ΥΑΛΕ για Τήνο και Άνδρο στην Άνδρο, ο οποίος σε συνεργασία με τον αρμόδιο Λιμενάρχη και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Τρανάκο  – Αδάμη και Μουστάκα (απών ο κ. Μαντζώρος και τα άλλα μέλη) επισκεφτήκαμε για επιτόπιά αυτοψία τα λιμάνια, Γαυρίου,  Μπατσίου και Χώρας, έτσι ώστε ο υπεύθυνος ασφαλείας να αποφασίσει ποιο είναι το κατάλληλο λιμάνι για την κρουαζιέρα.

Η πρόταση του προς το Λιμενικό Ταμείο, ήταν σαν κύριο λιμάνι το Γαύριο, που διαθέτει μεγάλο χερσαίο χώρο για τα πούλμαν και την ασφάλεια των επιβατών, με εναλλακτική λύση σε περίπτωση ανέμων, το Μπατσί σε αγκυροβόλιο, αλλά με τον προβληματισμό της έλλειψης χερσαίου χώρου.

Η πρόταση του για το Γαύριο και με τη σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου Ανδρου, ψηφίστηκε από το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και από το ΔΣ Ανδρου (αποφ 179/2021) ομόφωνα.

Ακολούθησε και η απαιτούμενη έγκρισή του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Λιμενικό Ταμείο, μετα από όλες αυτές τις εγκρίσεις, όρισε την εταιρεία ESA Security, να αναλάβει την αξιολόγηση και να καθορίσει τις  απαιτούμενες ρυθμίσεις και βελτιώσεις της λιμενικής εγκατάστασης Γαυρίου, όπου στον συγκεκριμένο χώρο το Λιμεναρχείο  Ανδρου, έχει καθορίσει στην απόφαση του την οριοθέτηση του χώρου για την κρουαζιέρα χωρίς να επηρεάζει την ακτοπλοΐα.

Ο κ. Μαντζώρος, αφού ήταν απών από όλες αυτές τις διαδικασίες για την κρουαζιέρα, όπως και οι άλλοι σύμβουλοι εκτός του κ. Μουστάκα, ξαφνικά παρουσιάζεται σαν ο εκπρόσωπος της κρουαζιέρας στην Άνδρο, σαν ειδικός λιμενολόγος, σαν γνώστης του ISPS και έρχεται σε επαφή χωρίς έγκριση με την εταιρεία ESA, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο και αμέσως μετά η ανωτέρω εταιρεία, χωρίς να έρθει στην Άνδρο  για αυτοψία, χωρίς να έρθει σε επαφή με τον Λιμενάρχη Ανδρου για  τη βέλτιστη οριοθέτηση, έστειλε μια επιστολή με αστείες αιτιάσεις, ότι δήθεν το λιμάνι Γαυρίου δεν είναι το κατάλληλο για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Μαντζώρος, μετά την γνωστή πλαστογράφηση που είχε κάνει για τα τρία μέλη παραλαβής έργων του Λιμενικού Ταμείου, μετά την καταπάτηση στο Γαύριο, μετά την αστοχία με τις τουαλέτες, έρχεται τώρα με αφορμή αυτήν την επιστολή της εταιρείας και με δική του επιστολή που δεν κοινοποιεί σε εμένα, στον κ. Τρανάκο και τον Λιμενάρχη Άνδρου, να απαντά με τα εξής ψέματα προς την εταιρεία:

Πρώτον, ότι το ΔΣ Ανδρου ψήφισε σαν μελλοντικό προορισμό κρουαζιέρας το Γαύριο, ενώ η αλήθεια είναι ότι η ομόφωνη απόφαση αφορούσε το Γαύριο για το σήμερα.

Δεύτερον, ότι ουδέποτε ενημερώθηκε από τον κ. Λιμενάρχη για την πρόταση Γαυρίου, ενώ είχε ενημερωθεί να παραστεί στην αξιολόγηση από τον ΥΑΛΕ που  είχε παραστεί μόνο ο κ. Μουστάκας και αποκρύπτει ότι ψήφισε  και ο ίδιος την πρόταση του Γαυρίου, στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου.

Τρίτον, αποφασίζει μόνος του, ότι είναι ανεφάρμοστη η απόφαση  του Υπουργείου, του Λιμενικού Ταμείου, του ΔΣ Άνδρου, του Λιμενάρχη Ανδρου, σαν να είναι ο μοναδικός παντογνώστης επί των λιμανιών και ασφάλειας στη θάλασσα και προτείνει το Μπατσί το οποίο μπορεί κατά τις δικές του γνώσεις να εξυπηρετήσει περιπου15 πούλμαν που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών κάθε πλοίου και ότι υπάρχει ο απαιτούμενος χερσαίος χώρος για περίφραξη.

Μάλιστα, προκαταβάλει ότι θα πάρει απόφαση το Λιμενικό Ταμείο για το Μπατσί, βγάζοντας ακατάλληλο το λιμάνι Γαυρίου, χωρίς να γνωρίζει ότι απαιτείται απόφαση του ΔΣ Ανδρου και κυρίως του Λιμενάρχη Ανδρου που έχει και τον πρώτο λόγο και για την απόφαση που θα πάρει  το Υπουργείο, όπως έγινε και στη απόφαση που έχει ήδη παρθεί για το Γαύριο.

Το ποιο τρομερό που αναφέρει, αγνοώντας παντελώς τις διαδικασίες και την νομοθεσία, είναι ότι αφού πάρει απόφαση το Λιμενικό Ταμείο για το Μπατσί, τότε θα ενημερώσουμε το Λιμεναρχείο Άνδρου για να προτείνει και αυτό το Μπατσί.

Δηλαδή, το Λιμεναρχείο δεν θα έχει καμιά γνώση, καμία αρμοδιότητα κατά τον κ. Μαντζώρο και θα του υποδείξει ο κ. Μαντζώρος ποιο είναι το κατάλληλο λιμάνι για εγκατάσταση ISPS.

Παίζοντας προσωπικά παιχνίδια ο κ. Μαντζώρος, προσπαθώντας δήθεν, να εκθέτει τον Λιμενάρχη Άνδρου επειδή εφάρμοσε το νόμο στις μέχρι σήμερα παρανομίες του, έχει καταστεί επικίνδυνος για την ανάπτυξη του νησιού, διότι η Άνδρος αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να χάσει για φέτος την κρουαζιέρα με τις καθυστερήσεις από τις επικίνδυνες ενέργειες του.

Μετά από όσα έχουν συμβεί με τον κ. Μαντζώρο  τα οποία εκθέτουν για μια ακόμα φορά τον Δήμο, νομίζουμε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να σκεφτεί την αντικατάσταση του.

Η επιστολή Μαντζώρου που απέστειλε χωρίς καμία έγκριση από κάποιο συλλογικό όργανο στην εταιρεία ESA Security Soloutions :

"Η Ανδρος της ζωής μας": Επιστολή Β. Αδάμη για σύμβουλο του Δημάρχου

"Η Ανδρος της ζωής μας": Επιστολή Β. Αδάμη για σύμβουλο του Δημάρχου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.