Χ. Βουραζέρης: Η Αναπτυξιακή Άνδρου ΔΕΝ έπρεπε να τεθεί σε καθεστώς λύσηςΔιαμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον…  (Ψαλμός 21ος Παλαιάς Διαθήκης)

Με αυτή τη φράση επέλεξα να τοποθετηθώ, για το φλέγον πολιτικό θέμα των ημερών μας, αυτό της εκκαθάρισης της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥ Α.Ε.». Μιας εταιρείας που κάποτε ήταν (και θα μπορούσε ακόμη να είναι) το καμάρι της Άνδρου για τα έργα εντός της Άνδρου αλλά και ευρύτερα, εντός των Κυκλάδων.

Κάνοντας τον απολογισμό μου, έχοντας παρέλθει 5 χρόνια από το συμβούλιο εκείνο το οποίο ήταν το κύκνειο άσμα της Αναπτυξιακής, αλλά και το πολιτικά δικό μου, η θέση μου παραμένει η ίδια. Η Αναπτυξιακή Άνδρου ΔΕΝ έπρεπε να τεθεί σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, αλλά να συνεχίσει τη λειτουργία της. Είχα παρουσιάσει ένα σύνολο ενεργειών (έχουν καταγραφεί στην απόφαση)  με το οποίο θα μπορούσε να εξυγιανθεί, να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της και σήμερα να αποτελούσε τον κύριο κατασκευαστικό και συμβουλευτικό μηχανισμό της Άνδρου στα τεχνικά έργα και γενικά στην όλη ανάπτυξη του Νησιού μας.

Δυστυχώς η θέση αυτή δεν εισακούστηκε και έτσι το μόνο που μένει είναι να αναλογιστούμε ο καθένας μας την πολιτική ευθύνη εκείνου του συμβουλίου, που μας αναλογεί για την επιλογή μας, προεξάρχοντος εμένα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθεί η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου και θα πληρωθούν άμεσα οι οφειλές προς τους πιστωτές της εταιρίας για τις οποίες υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Από την στιγμή μάλιστα που δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου μας, μιας και υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω σχετικής διάταξης.

Τέλος μιας και αυτή η ¨βιαστική και επιπόλαια ¨ πραγματικά απόφαση για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας , δεν μπορεί να ανακληθεί, το ελάχιστο που μένει να γίνει είναι να πληρωθούν σύντομα και έντοκα όλοι οι πιστωτές της εταιρείας.

Χ. Βουραζέρης

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όποιος θέλει να μιλήσει να σηκώσει το χεράκι του Όποιος θέλει να μιλήσει να σηκώσει το χεράκι του

    Όχι…..έπρεπε να συνεχίζει να φορτώνει εκατομμύρια ευρώ χρεών στους δημότες. Το πρόβλημα δεν ήταν αν θα κλείσει, αλλά ποιοι την έφεραν στο σημείο να πρέπει να κλείσει. Μπορεί πολύς κόσμος να ανοίξει το στόμα του και να επιβεβαιώσει τα απλήρωτα μετοχικά κεφάλαια, τις απλήρωτες εργασίες δήμων και περιφέρειας, την απόλυτη οικονομική καταστροφη λόγω μηδενικών αναθέσεων έργων του δήμου Άνδρου 2010-2014…….λέμε τώρα μερικές αιτίες και πολλοί πρωταγωνιστές κλωθογυριζουν στον Δήμο κάνοντας πως δεν είδαν και δεν ξέρουν… έτσι Κυριάκο μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.