Την Αναπτυξιακή Άνδρου χρεοκόπησε ο Θ. Σουσούδης. Αυτό καταγγέλλουν ανοικτά το 2017 οι συνεργαζόμενοι τότε Γ. Καπάκης και Α. Βόσσος. Παρακολουθήστε στο βίντεο του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Βόσσο να μιλά εκ μέρους της τότε συνεργαζόμενης αντιπολίτευσης Καπάκη-Βόσσου. Και βγάλτε συμπέρασμα για το τι λέει ψευδέστατα σήμερα ο σε πλήρη σύγχυση Θεοδόσης Σουσούδης. Και τα οποία ψεύδη συνυπογράφουν από κάτω ο τότε καταγγέλλων Γιάννης Καπάκης, αλλά  και οι σύμβουλοι του. Πότε άραγε έλεγε αλήθεια ο κ. Καπάκης; Τότε με τον κ. Βόσσο ή σήμερα με τον κ. Σουσούδη; 

Σύμφωνα λοιπόν με το βίντεο του 2017 που αναρτάμε οι κ. Γ. Καπάκης και Α. Βόσσος καταγγέλλουν τότε από κοινού: «Με την πολιτική σας κ. Σουσούδη οδηγήσατε την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ στην χρεοκοπία από τον πρώτο χρόνο».

Το ιστορικό της χρεοκοπίας του 2017

Αναλυτικά, η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ χρεοκόπησε  το 2017 με μεθοδευμένη πολιτική απόφαση του Θ Σουσούδη. Αυτά καταγγέλει ο Α Βόσσος συνεπικουρούμενος από τον Γ Καπάκη στο ΔΣ του Οκτωβρίου του 2017 που αποφασίστηκε να λυθεί η εταιρεία.

Γ Καπάκης-Α Βόσσος: «Παρακολουθώντας αναλυτικά τις αναθέσεις 2 ετών 2015 και 2016 βλέπουμε ότι οι αναθέσεις του Δήμου προς την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ήταν 120χιλ € συνολικά (60 χιλ € το χρόνο).  Έχοντας υπ’ οψιν μας οτι το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ήταν 70 χιλ €,  καταλαβαίνουμε γιατί η κατάσταση αυτή θα οδηγούσε de facto σε χρεοκοπία. Τότε τι περιμέναμε 4 χρόνια; Από την πρώτη χρονιά με αυτήν την πολιτική οδηγούμαστε στην χρεοκοπία.  Δεν καλύπταμε, όχι το σύνολο των λειτουργικών εξόδων αλλά ούτε καν την μισθοδοσία…»

Να σημειώσουμε πως ο κ. Σουσούδης αγνόησε πλήρως τότε τις επισημάνσεις και καταγγελίες της αντιπολίτευσης, αλλά και τις εισηγήσεις του αντιδημάρχου οικονομικών Χ. Βουραζέρη, που ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες εξυγίανσης και διάσωσης της εταιρείας. Κάτι που υπενθύμισε προχθές εκ νέου ο κ. Χ. Βουραζέρης με δημόσια ανακοίνωση του στα ΜΜΕ της Άνδρου μεμφόμενος την τότε απόφαση του κ. Σουσούδη και τα λάθη της σημερινής αντιπολίτευσης του.

Επιπλέον ο κ. Σουσούδης αγνόησε την έκθεση των ορκωτών που είχε στα χέρια του και η οποία όριζε ότι με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία μπορούσε να εξυγιανθεί, να καλύψει τις υποχρεώσεις της κτλ

Έθεσε σε εκκαθάριση την εταιρεία μόνος του χωρίς να λάβει προηγούμενα καμία μέριμνα για την εξόφληση των υποχρεώσεων της Αναπτυξιακής σε προμηθευτές και εργολάβους.

Από το 2014 μέχρι το 2017 η μόνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε με θέμα την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ήταν αυτή για την διάλυση της!!! Αυτή ήταν όλη η «μέριμνα» που είχε ο κ. Σουσούδης για την εταιρεία που πρόσφερε στην Άνδρο. Τόσο ήταν το ενδιαφέρον του Σουσουδη για την εταιρεία. Το ανέκδοτο της υπόθεσης είναι πως τώρα ο κ. Καπάκης και οι σύμβουλοι του λένε τα ακριβώς αντίθετα και χωρίς κανένα ενδοιασμό συμπλέοντας απόλυτα με τον κ. Σουσούδη!!! 

Κι όμως μπορούσε εύκολα ο κ. Σουσούδης να πληρώσει της υποχρεώσεις της εταιρείας είτε προχωρώντας σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είτε κάνοντας ελάχιστες από τις 9,7 εκατομμύρια ευρώ απ ευθείας αναθέσεις του προς στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ είτε μειώνοντας κατ’ ελάχιστο τις σπατάλες.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι άφησε έναν εύρωστο Δήμο. Δεν είχε ο εύρωστος Δήμος του κ Σουσούδη 120 χιλ. ευρώ για να εξοφλήσει τουλάχιστον όσους είχαν δικαστικές αποφάσεις; Τελικά δεν ήταν εύρωστος ο Δήμος ή απλά αδιαφόρησε για αυτούς τους ανθρώπους;

Καθόλου τυχαίο όμως πως την ίδια περίοδο ο κ. Σουσούδης άφησε απόλυτα ακάλυπτο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του τον Αντώνη Λάβδα που ως Πρόεδρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ κινδύνευσε ο ίδιος και η οικογένεια του να πληρώσουν από την προσωπική τους περιουσία χρέη που δημιούργησε η κακοδιοίκηση του τότε δημάρχου στην εταιρεία.

Τι μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα και δεν έγινε

Τα παραπάνω μπορούσαν να γίνουν πριν την εκκαθάριση του 2017. Από τον Οκτώβρη του 2017 και μετά για να πληρωθεί κάτι από τον Δήμο θα έπρεπε:

Να εκκαθαριστεί από τους εκκαθαριστές. Να συνταχθεί πίνακας- έκθεση εκκαθάρισης που να έχει τα πλήρη στοιχεία των προμηθευτών, τις αποφάσεις, το ύψος του κεφαλαίου, τους τόκους, τα δικαστικά έξοδα κτλ.

Από το 2017 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 οι συνεργαζόμενοι Σουσούδης-Καπάκης έχουν την πλειοψηφία στην Γενική Συνέλευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ συνεργάζονται και με τους Ορκωτούς Εκκαθαριστές. Κι όμως ΔΕΝ φέρανε ποτέ έκθεση με τις υποχρεώσεις προς τρίτους της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.

Η Γενική Συνέλευση αποτελούμενη κατά πλειοψηφία από τους Θεοδωράκη, Τσατσομοίρου, Βιδάλη, Καπάκη, συνεδρίασε για πρώτη φορά από το 2017 μόλις τον Ιούνιο του 2022! Τόση ήταν η έγνοια τους. Πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια απραξίας και αδιαφορίας. Στην μια και μοναδική συνέλευση που συγκάλεσαν τον Ιούνιο του 2022 προσπάθησαν όπως-όπως να καλύψουν την 5 έτη τους ανυπαρξία τους. Αλλά ΔΕΝ έφεραν ούτε τώρα τουλάχιστον τις οφειλές όσων έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Σε ανοιχτή επιστολή της η συνεργαζόμενης σήμερα παράταξη Σουσούδη-Καπάκη που στάλθηκε την 15/7  που έστειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει μια μεγάλη προσπάθεια αντιστρέφοντας την πραγματικότητα να παραπλανήσει τους Ανδριώτες. Γιατί οι προμηθευτές της εταιρείας ξέρουν πολύ καλά τα πράγματα όπως φάνηκε και από την δημόσια κοινή ανακοίνωση τους κατά της αντιπολίτευσης.

– Παρουσιάζουν το ισοζύγιο του Οκτώβρη 2017 που εμφανίζονται οι υποχρεώσεις, ως εκκαθάριση. Ταχυδακτυλουργία δηλαδή!

– Αυτό όμως το ισοζύγιο αποδεικνύει ότι ο Σουσούδης ήξερε για τις υποχρεώσεις τουλάχιστον από τον 10ο μήνα του 2017. Γιατί δεν τις πλήρωσε;  Γιατί δεν φρόντισε να τις τακτοποιήσει πριν να θέσει την εταιρεία σε εκκαθάριση;  Γιατί έχοντας την πλειοψηφία στην Γενική Συνέλευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έφερε αυτές τις υποχρεώσεις για έγκριση έως και σήμερα;

Αυτή την περίοδο  είναι ενεργό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών που χρηματοδοτεί οφειλές των Δήμων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει δικαστικά μέχρι τις 24 Μαρτίου 2022. Και μετά να έρθουν ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στο Δημοτικό Συμβούλιο (γιατί αποτελούν χρέη της Αναπτυξιακής). Να γίνουν αποδεκτές από το ΔΣ και εν συνεχεία να υποβληθεί πρόταση στο Υπ Εσωτερικών. Τίποτα από αυτά μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχε γίνει.

Τι έγινε τις τελευταίες μέρες

Το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του είδε κι αποείδε με το μπάχαλο της απλής αναλογικής και πήρε την αρμοδιότητα ορισμού  εκπροσώπων στις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών των Δήμων από το Δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, που είναι το μόνο όργανο που έχει πλειοψηφία η  Διοίκηση.

Έτσι τώρα που έχει την πλειοψηφία η διοίκηση ο Δήμος Άνδρου κατάργησε την αδρανή επί 5ετία γενική συνέλευση πλειοψηφία των Θεοδωράκη, Τσατσομοίρου, Βιδάλη, Καπάκη ΓΣ και ανέλαβε ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρη την διαχείριση με αναπληρωματικό τον Δ. Γιαννίση να εκτελούν χρέη εκπροσώπων του Δήμου στην ΓΣ της εταιρείας.  

Την άλλη μέρα όρισε νέους εκκαθαριστές και αμέσως συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για να εγκριθούν οι πληρωμές όσων έχουν τελεσίδικες αποφάσεις ώστε να υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών και να πληρωθούν οι προμηθευτές. Οι νέοι εκκαθαριστές έφεραν προς έγκριση της από πολλών ετών τελεσίδικες αποφάσεις προς έγκριση στο συμβούλιο.

Δυστυχώς οι πλειοψηφούντες στο συμβούλιο Σουσούδης – Καπάκης δεν άφησαν καν αν συζητηθεί το θέμα. Αντί να βοηθήσουν να πληρωθούν οι προμηθευτές έχουν υιοθετήσει την χειρότερη μορφή λάσπης και κιτρινισμού. Κι έφτασαν σήμερα με μια άθλια και ανόητη επιστολή τους στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης να μιλάνε για σπατάλη 75 χιλ € για το σαιτ του Δήμου αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για τετραετή σύμβαση που έγινε μετά από διαγωνισμό και περιλαμβάνει την ψηφιοποιήση όλων των αποφάσεων και δράσεων του Δήμου, την κοινοποίηση τους στο διαδίκτυο, τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση της Δημοτικής Ιστοσελίδας.

Χρησιμοποιούν βαρύγδουπους λαϊκίστικους τίτλους περί σκανδάλων χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, Τα σκάνδαλα όπου υπάρχουν είσαστε υποχρεωμένοι να τα στείλετε στον εισαγγελέα. Αλλιώς είσαστε απλοί λασπολόγοι και κοινοί συκοφάντες.

Ήδη ο Δήμαρχος  έχει προσκαλέσει σε τακτική συνεδρίαση το ΔΣ αύριο 17/7 με μοναδικό θέμα να γίνουν αποδεκτές οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και να πληρωθούν οι προμηθευτές της Αναπτυξιακής. Και στο προηγούμενο ΔΣ  και στο αυριανό θα φανεί ποιοι πραγματικά θέλουν να πληρωθούν οι προμηθευτές και ποιοι ποντάρουν στο βάλτωμα της υπόθεσης για μικροπολιτικά οφέλη.

Ο Δήμαρχος ανέλαβε μόνος του την ευθύνη να ολοκληρώσει την εκκαθάριση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και να πληρώσει τους προμηθευτές που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Κάθε καθυστέρηση, κάθε πολιτικό τερτίπι φέρνει όλο και πιο κοντά το τέλος της εκκαθάρισης που θα αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές.

Στις 14:30 της 17η Ιουλίου στο τακτικό δημοτικό συμβούλιο θα φανεί ποιοι θέλουν και ποιοι δεν θέλουν να πληρωθούν οι προμηθευτές.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Το Video

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ερωτάται ο κύριος Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου την τελευταία 3ετια και προηγουμένως έπαρχος Άνδρου, τι έκανε επί 3 συναπτά έτη που αυτοί οι κακοί και αδρανείς που περιγράφει δεν πλήρωναν τους προμηθευτές; Τώρα ξαφνικά του ήρθε φωτιση να αναλάβει δικτατορικά την ηγεσία της Αναπτυξιακής για να την σώσει; Σαν Έπαρχος επίσης, ήξερε πολύ καλά τα περί Αναπτυξιακής και δεν πέταξε ούτε ψίχουλα ανάθεσης για να μπορέσει να επιβιώσει η εταιρεία για την οποία τώρα κλαίει, σκούζει και σπαράζει κάνοντας και την υπέρτατη προσβολή: να σέρνει στο άρμα του τους ανθρώπους που διεκδικούν τα χρήματα τους, ενώ είχε πάμπολλες ευκαιρίες στη 3ετια της δημαρχίας του να τους έχει εξοφλήσει. Τόσο δούλεμα περί της δήθεν αθωότητας δεν καταπίνεται κύριε Λοτσάρη μας και λοιποί τεθλιμμένοι συνεργάτες. Το χρέος της Αναπτυξιακής δεν δημιουργήθηκε από τα μείον 10χιλιαρικα ανά έτος της θητείας Σουσούδη (που επικαλείται από το βίντεο του 17)…έχει ρίζες παλιές και πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης έχετε στο εγγύς περιβάλλον σας, κύριε Λοτσάρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.