"Στρατιωτικός νόμος όταν μιλάει ο Δήμαρχος!"
Graphic credits to Deutsche Welle – DW

“Στρατιωτικός νόμος όταν μιλάει ο Δήμαρχος!”

To ακούσαμε και αυτό. Αυτή η φράση εκστομίστηκε πολλές φορές στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο απο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δικηγόρο κ. Λευτέρη Μπάλλα.

Ο Δήμαρχος απαθής και αμίλητος ακούει χωρίς να παρέμβει για να σταματήσει τον κατήφορο του στενού συνεργάτη του. Η σιωπή σημαίνει συνενοχή. Οι στρατιωτικοί νόμοι δεν επιβάλλονται απο κανέναν και για κανένα λόγο εν καιρώ ειρήνης! Τέτοιες φράσεις -που προδίδουν και τις νοοτροπίες τους- δεν έχουν καμία θέση στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου. Εκείνοι που φαντασιωνονται στρατιωτικους νομους και ανάλογες πρακτικές, η κοινωνία τους έχει απαξιωσει και θα τους δώσει τη θεση που τους αξίζει.

Ανδρος Νεοι Οριζοντες

Του λόγου το Αληθές

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα διαφορετικό διάβασμα όσων επετεύχθησαν στο συμβούλιο: Όσοι σύλλογοι και δημότες δραστηριοποιήθηκαμε στα πλαίσια της παραμονής του astera στο χώρο του, καταλάβαμε πως μπρος στην ΑΝΑΓΚΗ οι κοινωνίες έχουν την δύναμη να ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΎΝ με τρόπο διαφορετικό απ’ αυτόν που συνήθως λειτουργούν, δηλαδή την συνήθη αντιπαράθεση διοίκησης και αντιπολίτευσης. Είχαμε ένα παράδειγμα ζωντανου ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟΥ δήμου όπου το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ έγινε η συνισταμένη μεταξύ ολων των κοινωνικών στρωμάτων και όχι το κομματικό συμφέρον. Όπου οι καθημερινοί άνθρωποι, μέσω των συλλογων τους, αλλά και μεμονωμένα, άσκησαν πίεση και υπερασπίστηκαν κάτι που έχει αξία για τους ίδιους. Αυτή είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΕΤΕ αυτό που συνέβη, είναι κάτι που οι Έλληνες το έχουμε κληρονομήσει, ήταν κάποτε κεκτημένο του ελληνικού κόσμου, κι ας μας έχουν πείσει σήμερα πως δεν είναι εφικτό. Η ανάγκη μας δείχνει τον άλλο δρόμο, το δρόμο οπου η εξουσία (εφόσον υπάρχει) λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.