Ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο στο σχολικό πρωτάθλημα για την Κατερίνα Παπαχρήστου! Μια σκόμη τεράστια επιτυχία για την Ανδριώτισσα παίκτρια του Άρη αυτή τη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παγκόσμιο μετάλλιο για την Κατερίνα Παπαχρήστου!

Την χρονιά που πέρασε 2021-22, τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιωτη στα οποία φοιτεί, και η σχολική ομαδα των κοριτσιών στην οποία είναι μέλος, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας Κύπρου, με αποτέλεσμα να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα 2022 που έγινε στο Βελιγράδι από τις 20 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Παγκόσμιο μετάλλιο για την Κατερίνα Παπαχρήστου!

Εκεί κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό αποκλείοντας ομάδες όπως η οικοδέσποινα Σερβία, η Χιλή, τα Σκόπια, η Ταϊβάν, στον τελικό όπου αντιμετώπισαν την ομάδα της Βουλγαρίας. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στον τελικό έχασαν στις λεπτομέρειες 54-50 από την ομάδα της Βουλγαρίας, κατακτώντας όμως την δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παγκόσμιο μετάλλιο για την Κατερίνα Παπαχρήστου!

Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Ελλάδας μετά από υπουργική απόφαση κατέβηκε με κορίτσια με έτος γέννησης το 2005-06, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν και κορίτσια με έτος γέννησης και το 2004, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην τελική κατάταξη που κατάφεραν τα κορίτσια των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Συγχαρητήρια  στον έμπνευστη του οράματος Αθανάσιο Φρυγανιωτη και τα εκπαιδευτήρια του που πίστεψαν και στήριξαν αυτα τα κορίτσια. Η Παπαχρήστου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στον τελικό έχοντας 8 πόντους με 4/4 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 block (τάπες), 1 κλέψιμο και 1 λάθος με τη στατιστική να γράφει +19.

Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα την ομάδα κάλεσε και βράβευσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως, η οποία ανέβασε και φωτογραφία με την ομάδα των κοριτσιών στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

Παγκόσμιο μετάλλιο για την Κατερίνα Παπαχρήστου!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.