Κατεπείγον θέμα Δ.Σ. η αδειοδότηση της ΡΑΕ. Αίτημα 13 συμβούλων

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ.  Με αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@rae.gr

Με αφορμή την αδειοδότηση από την ΡΑΕ, της άναρχης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας, η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης  και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, καταθέσαμε αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριο Μπάλλα, όπως στο προγραμματισμένο συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου εισαχθεί το κατεπείγον θέμα, περί εγκατάστασης  ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Κρίνεται απολύτως απαραίτητο το Δ.Σ. να λάβει απόφαση εκτός ημερησίας, αφού το εν λόγω θέμα δεν περιλαμβάνεται στην πρόσκληση, και να αναρτηθεί ΕΓΚΑΙΡΑ στην ηλεκτρονική ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στις 17.10.2022.

Ζητάμε από τον κ. Λοτσάρη να μας αναφέρει τις ενέργειες στις οποίες έχει ή πρόκειται να προβεί, ζητάμε την όποια σχετική αλληλογραφία και τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να προασπίσει το συμφέρον της Άνδρου .

Η άναρχη τοποθέτηση των τεραστίων ανεμογεννητριών επηρεάζει και αλλοιώνει σοβαρά, τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και τον τουρισμό και εν γένει την συνολική οικονομική δραστηριότητα στον τόπο μας.

Η διαβούλευση της ΡΑΕ, (https://www.rae.gr/diavoulefseis/46618/), λήγει την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και οι προτάσεις κατατίθενται με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@rae.gr.

Υπενθυμίζουμε:

Την ομόφωνη απόφαση 278/2019 του ΔΣ σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Άνδρου συντάσσεται με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και ζητά από την Κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να ανασταλούν οποιεσδήποτε αδειοδοτήσεις και εργασίες για τα Αιολικά Πάρκα, μέχρι να γίνει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο.

Εκτός του Δ.Σ., καλούμε όλους τους Ανδριώτες, συλλόγους, φορείς ή ιδιώτες αλλά και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για το μέλλον της Άνδρου να συμμετέχει άμεσα στη διαβούλευση αυτή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@rae.gr.

Η αποτροπή της άναρχης εγκατάστασης ανεμογεννητριών χωρίς την πρότερη ύπαρξη ειδικού χωροταξικού σχεδίου που θα σέβεται το περιβάλλον, τις ανάγκες και ιδιομορφίες του νησιού μας, είναι υπόθεση όλων μας.

Η ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η ΕΛΛΑΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.