Μια φάρμα, η Livada farm, ένα περιβόλι σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, μεταξύ Μεσαριάς και Λαμύρων καλλιεργεί την Ανδριώτικη γη όπως παλιά.

LivadaFarm_0150

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site iefimerida δημοσίευσε σήμερα (4/2/2023) αυτό το άρθρο για τους συμπαθείς φίλους Αλέξανδρο Κωστή και Πέτρο Αντωνιάδη, που τα τελευταία χρόνια κάνουν το αυτονόητο: καλλιεργούν με τρυφερότητα την Άνδριώτικη γη. Διαβάστε το άρθρο. Αν θέλετε να μπείτε στη λίστα τους για να ψωνίζετε τα λαχανικά σας από μια “τίμια” ανδριώτικη φάρμα στείλτε email εδώ: livadafarm@gmail.com

Διαβάστε παλιότερες δημοσιεύσεις μας:
Το αγρόκτημα Λιβάδα στη Μεσαριά

Ανοιχτή Ημέρα στη Φάρμα Λιβάδα 24/9

✒️ Άννα Μ. Βούλγαρη

Livada Farm_121748

Livada farm_124409

Δύο 30άρηδες εγκατέλειψαν την Αθήνα κι έγιναν αγρότες στην Άνδρο -Εφτιαξαν πρωτοπόρα φάρμα, περιγράφουν τη ζωή τους

Ο Αλέξανδρος Κωστής και ο Πέτρος Αντωνιάδης γύρισαν την πλάτη στην πόλη και έφτιαξαν ξανά από το μηδέν τη ζωή τους στην Άνδρο, δημιουργώντας μια πρότυπη φάρμα, τη Livada Farm στη Μεσαριά, η οποία ακολουθεί τη φιλοσοφία της περμακουλτούρας, μιας πράσινης μεθόδου καλλιέργειας που σέβεται τη φύση και μιμείται τις λειτουργίες της. 

Δυο απόφοιτοι του ίδιου σχολείου που είχαν κοινούς φίλους και παράλληλες ζωές, αλλά δεν είχαν ποτέ γνωριστεί, συναντήθηκαν μετά από λίγα χρόνια σε μια συνεδρία φυσικού τοκετού, συνοδεύοντας τις έγκυες συζύγους τους, και άρχισαν να συνομιλούν για την κοινή τους αγάπη: τη φύση. Ξεκίνησαν να κάνουν παρέα, να ταξιδεύουν μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, να μοιράζονται τις ανησυχίες, τα όνειρα και την ίδια επιθυμία να καταφέρουν να ζήσουν μόνιμα στην επαρχία, μακριά από τα πολύβοα αστικά κέντρα. 

Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς, αποφάσισε να μετακομίσει με την οικογένειά του μόνιμα στην Άνδρο, να φτιάξει μια μικρή φάρμα και μετά από καιρό, με την αφορμή της πανδημίας, κατάφερε να πείσει και τον άλλον να ακολουθήσει το παράδειγμά του. 

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία πίσω από την Livada Farm, ενός πρότυπου αγροκτήματος στη Μεσαριά της Άνδρου, το οποίο καλλιεργείται βιο-εντατικά με την φιλοσοφία της περμακουλτούρας που σέβεται τη φύση.

👉 Ολόκληρο το άρθρο εδώ: iefimerida.gr/stories/dyo-30arides-egkateleipsan-athina-agrotes-andros

Πληροφορίες

🌐 www.facebook.com/Livadafarm

🌐 www.instagram.com/livada_farm

📧 livadafarm@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.