Με την επιστολή μου αυτή θεωρώ ανάγκη να θίξω ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει και που δείχνει τον τρόπο διαχείρισης των Κοινών από τη Δημοτική Αρχή της Άνδρου, η οποία προσωποποιείται στο δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη

 

Στις 23 Φεβρουαρίου ενημερώθηκα εγγράφως για την αλλαγή των αρμοδιοτήτων μου ως Αντιδημάρχου. 

Σύμφωνα με την απόφαση δημάρχου ( αριθμός απόφασης 29/Β/2023 ) μου αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Ανδρου.

 

Μετά από λίγη ώρα την ίδια ημέρα στις 23 Φεβρουαρίου, ενημερώθηκα από δημοσίευση στο προφιλ Facebook του Δημάρχου ότι είχα ήδη διαγραφεί από την προηγούμενη μέρα -δηλαδή 22 Φεβρουαρίου- από την παράταξη «Μαζί για την Άνδρο». Σημειώνω ότι στις 22 Φεβρουαρίου η παράταξη έκανε συνάντηση στην οποία αποφάσισαν τη διαγραφή μου χωρίς καν να είμαι παρών και χωρίς να υπάρξει αντίλογος. Είχα έγκαιρα δηλώσει αδυναμία να συμμετέχω στη συνάντηση για λόγους υγείας αφού είχα κάνει εγχείρηση πριν λίγες ημέρες, αλλά ο δήμαρχος αυτό δεν το θεώρησε σοβαρό λόγο. Μία ακόμα ενέργεια που δείχνει το πως αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου ο συγκεκριμένος. 

 

Στην ίδια επιστολή του στις 23 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος μου ανακοίνωνε τη διαγραφή μου από την παράταξη και μου ζητούσε επίσης να επιστρέψω την έδρα μου ως δημοτικού συμβούλου. 

 

Όμως σε όλα αυτά υπήρχε το εξής παράλογο και κωμικοτραγικό. Παρόλο που ο δήμαρχος με διέγραψε από την παράταξη, παρόλο που με αντικατέστησε από την Οικονομική Επιτροπή, παρόλο που μου αφαίρεσε την αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου της τουριστικής προβολής, παρόλο που μου εξηγούσε πως ένας από τους λόγους που με διέγραψε ήταν η αδράνεια μου για τις Γαλάζιες Σημαίες και παρόλο που μου ζητούσε πίσω την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου, ταυτόχρονα με ξανάκανε Αντιδήμαρχο και μάλιστα στα θέματα των Γαλάζιων Σημαιών!!!

 

Στις 28 Φεβρουαρίου έστειλα απαντητική επιστολή που του ανέφερα την αντίφαση αυτή γιατί σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως είναι καλό να εκτίθεται η δημοτική αρχή και ο Δήμος με τις αστειότητες αυτές. Στην απάντηση του ανάφερει πως ήταν αυτόνόητο γιατί το έκανε αυτό και ότι φταίει η απόσταση μας που δεν το καταλαβαίνω. Και ο βασιλιάς – Ήλιος της Γαλλίας ( Λουδοβίκος ΙΔ´) δεν θα τολμούσε να έχει τόση μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και δεν αντιμετώπιζε με τέτοια έπαρση τους υπηκόους του!!!

 

Επειδή όμως εδώ όλα πρέπει να είναι ξεκάθαρα χωρίς μισόλογα, πήρα την πρωτοβουλία και υπέβαλα την παραίτηση μου από Αντιδήμαρχος σε θέματα των Γαλάζιων Σημαιών καθώς δεν θα ήταν σε καμιά περίπτωση προς συμφέρον των δημοτών και του νησιού να είμαι Αντιδήμαρχος σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και να πρέπει να συνεργαστώ με έναν Δήμαρχο που ξαφνικά και χωρίς λόγο αποφάσισε πως είμαι ανεπιθύμητος. 

 

Την παραίτηση μου την υπέβαλα στον Δήμο και έλαβα αριθ. πρωτοκόλλου 1880/01-03-2023  από 1η Μαρτίου και ώρα 6:11 am. 

 

Από τότε έχουν περάσει 13 μέρες και δεν έχω καμία επίσημη νέα ενημέρωση!!!

 

Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος Άνδρου μου αφαίρεσε την αρμοδιότητα Αντιδημάρχου Τουρισμού, με διέγραψε από την παράταξη του, με αντικατέστησε από την Οικονομική Επιτροπή και μου εξηγούσε πως ένας από τους λόγους που με διέγραψε ήταν η αδράνεια μου για τις Γαλάζιες Σημαίες, μου ζητούσε δε πίσω την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου ΕΝΩ ταυτόχρονα με ξανάκανε Αντιδήμαρχο για τις Γαλάζιες Σημαίες και επίσης δεν μου έχει γνωστοποιήσει μέχρι στιγμής την αποδοχή της παραίτησης μου!!!

 

Φοβάμαι πως με όλα αυτά, η δημοτική αρχή βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να… μπει στα καλύτερα του «Ραδιο Αρβύλα»!!!

 

Πανικός, απόγνωση, χάος. Εις βάρος της Άνδρου μας. 

 

 

Με εκτίμηση, 

 

Νίκος Μουστάκας 

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.