Πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή συνεχίζοντας την προσφορά του στην Τέχνη για όλες τις ηλικίες, εγκαινιάζει μια νέα σειρά προγραμμάτων για τους μικρούς του φίλους, με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για γονείς με βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και πολλά διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά έως και 10 ετών.

Η ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση για νέους γονείς με παιδιά «Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο!» και το πρωτότυπο «Θεατρικό παιχνίδι στο Μουσείο!», που ξεκίνησαν πιλοτικά την περίοδο του Πάσχα, εντάσσονται στο πρόγραμμα του Ιδρύματος. Παράλληλα, το εργαστήριο για γονείς και παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών «Ζωγράφοι της κίνησης!» αποκαλύπτει τη μαγεία της ζωγραφικής δράσης του Jackson Pollock και στο πρόγραμμα «Ένα παράθυρο, μια ιστορία!» τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών μαζί με έναν συνοδό εξερευνούν το έργο του Άρη Κουτρουλή.

Για τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών εγκαινιάζεται το εργαστήριο «Παίζοντας με τις φόρμες!» που εμπνέεται από τα γλυπτά της Barbara Hepworth, του Jean (Hans) Arps και του Giacometti καθώς και το πρόγραμμα «Ένας κόσμος από χαρτί!» που βασίζεται στο έργο του Jean Dubuffet. Τα παιδιά 6-8 ετών ανακαλύπτουν τον κόσμο της Chryssa στο εργαστήριο «Μια λέξη για την Πόλη μου!» και το έργο του Takis στη δράση «Τα Μουσικά Γλυπτά», ενώ στα «Πεδία και επίπεδα» παιδιά ηλικίας 8-10 ετών εξερευνούν το έργο του Robert Rauschenberg για να δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις.

Βρεφικά και παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!
Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο! Ξεναγήσεις για νέους γονείς με βρέφη από  0 έως 20 μηνών

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη δράση Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο!, μια ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση για νέους γονείς με βρέφη από 0 έως 20 μηνών που πραγματοποιείται στις αίθουσες της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου.

Η εισηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ιδρύματος καλωσορίζει τους γονείς και τα παιδιά και τους οδηγεί σε μια βιωματική βόλτα ανάμεσα σε σημαντικά έργα τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Αποκαλύπτοντας τη μαγεία που κρύβει το Μουσείο για όλες τις ηλικίες, η ξενάγηση περιλαμβάνει ήχους και δραστηριότητες που επιτρέπουν στις νέες οικογένειες να εξερευνήσουν τη Συλλογή συμμετέχοντας σε μια διαδραστική μουσειακή εμπειρία.  

Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν έχοντας μαζί τους το/τα μωρό/ά σε καρότσι ή σε μάρσιπο.

Για νέους γονείς με βρέφη από  0 έως 20 μηνών Επιλεγμένες Τετάρτες κάθε μήνα | 16.30-17.30 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: https://goulandris.gr/el/events/my-first-stroll-at-the-museum

Βρεφικά και παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!
Ζωγράφοι της Κίνησης! Εργαστήριο για γονείς και παιδιά από  20 μηνών έως  3 ετών

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τους γονείς με παιδιά από  20 μηνών έως  3 ετών να ανακαλύψουν τις τρελές γραμμές και τις χρωματιστές πιτσιλιές του Jackson Pollock.  

Στο δημιουργικό εργαστήριο Ζωγράφοι της Κίνησης! οι γονείς και τα παιδιά συναντούν τη ζωγραφική δράσης του Pollock καθώς κινούνται και εξερευνούν όλους τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να ρίξουν, να απλώσουν και να ανακατέψουν τα χρώματα.

Με σκοπό να νιώσουμε τη δύναμη του παιχνιδιού, της κίνησης και των χρωμάτων, χρησιμοποιούμε παράξενα πινέλα και δημιουργούμε ζωγραφιές που δεν μοιάζουν με τίποτα σε ολόκληρο τον κόσμο! Οι δραστηριότητες του εργαστηρίου προτείνουν μια σειρά από ερεθίσματα για όλες τις αισθήσεις. Το παιχνίδι και η εξερεύνηση μέσα από το εργαστήριο έχουν σκοπό να ενδυναμώσουν τον δεσμό γονιού-παιδιού, τη δημιουργία, την έκφραση και τον πειραματισμό.

Για παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών, με τη συνοδεία ενός ενήλικα

Για γονείς και παιδιά από  20 μηνών έως 3 ετών Επιλεγμένες Παρασκευές κάθε μήνα | 18.00-18.50 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: https://goulandris.gr/el/events/painters-of-movement

Βρεφικά και παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!
Ένα Παράθυρο, μια ιστορία! Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών, μαζί με έναν κηδεμόνα/συνοδό

Τι πραγματικά βλέπουμε παρατηρώντας ένα έργο τέχνης; Είναι το ίδιο με αυτό που βλέπει ένα παιδί; Ένας μουσικός ερμηνεύει άραγε την ίδια εικόνα διαφορετικά από έναν γιατρό και αν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό;

Στο εργαστήριο Ένα παράθυρο, μία ιστορία! παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών εξερευνούν και ερμηνεύουν, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, το έργο του δημιουργού Άρη Κουτρουλή.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να λάβουν τα αντίστοιχα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στο Παιδικό Εργαστήριο, να προσπαθήσουν να τις ζωντανέψουν μέσα από μία ποικιλία υλικών και τεχνικών όπως σφουγγαράκια, τυπώματα, φούσκες και υφές.

Για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών με τη συνοδεία ενός ενήλικα Κάθε Κυριακή από 30/04 έως 04/06 | 10.30-11.30 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: https://goulandris.gr/el/events/a-window-and-a-story

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.