Η Άνδρος μας είναι ένα νησί με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο, μοναδικές παραλίες, ορεινά τοπία και άφθονο πράσινο με τρεχούμενα νερά. Διαθέτει πολιτιστική ομορφιά και πολλά ακόμη, που ευνοούν την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Μάλιστα, διαχρονικά έχει επενδύσει σε αυτό το κομμάτι, παρέχοντας υψηλές φυσιολατρικές, πολιτιστικές, αλλά και γαστρονομικές εμπειρίες στους επισκέπτες της.

Παράλληλα, το νησί μας διαθέτει ένα εντυπωσιακό περιπατητικό δίκτυο, με μονοπάτια που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα σε μήκος. Ο συνδυασμός ορεινού και θαλάσσιου τοπίου αναδεικνύει την αυθεντικότητα του νησιού, ενώ τα πολλά και ιδιαίτερης ομορφιάς μοναστήρια μας βοηθούν όλα μαζί στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω της φετινής τουριστικής σεζόν και όλα δείχνουν ότι ο κ. Λοτσάρης δεν δίνει την απαιτούμενη έμφαση, προκειμένου να αναπτύξουμε την τουριστική μας κίνηση. Οι δαπάνες για τουριστική προβολή είναι ελάχιστες, σε αντίθεση με άλλες που είναι ασύμμετρα υπέρογκες, ενώ παράλληλα η προχειρότητα των έργων της δημοτικής αρχής κάνει κακό στην προβολή και στην εικόνα του νησιού μας.

Αποπομπή του συνεργάτη του:

Η αδιαφορία του για την τουριστική προβολή φάνηκε ακόμα περισσότερο. Όταν λίγο πριν το καλοκαίρι, στην πιο κρίσιμη στιγμή, έδιωξε τον συνεργάτη του αντιδήμαρχο και  υπεύθυνο τουρισμού Νίκο Μουστάκα, ο οποίος διαχειριζόταν την προβολή του νησιού και είχε παρουσιάσει σημαντικό έργο. Ακόμα και σε αυτό η διοίκηση Λοτσάρη προέταξε τους τακτικισμούς, διώχνοντας ξαφνικά στην πιο κρίσιμη περίοδο τον άνθρωπο που γνώριζε και διαχειριζόταν την προσπάθεια αυτή, αδιαφορώντας για την όποια αρνητική εξέλιξη.

Αναγνωρίσαμε αμέσως:

Ως δημοτική αρχή το 2014 με 2019, αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή τη συμβολή του Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της Άνδρου και πετύχαμε μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού μας σημαντική τουριστική ανάπτυξη, χάρη στην οποία βελτιώθηκε σημαντικά η αναγνωρισιμότητα και η επισκεψιμότητα στο νησί μας.

Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα:

Μεγάλη συμβολή σε αυτό είχαν και έχουν οι εφοπλιστές ακτοπλόοι μας, οι οποίοι με τα υπερσύγχρονα πλοία τους και τα άφθονα δρομολόγια, έχουν συνδράμει τα μέγιστα στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας, τόσο με τα υπερσύγχρονα συμβατικά πλοία που εξυπηρετούν 12 μήνες το χρόνο, όσο και με τα ταχύπλοα, που εξυπηρετούν το νησί κυρίως τη θερινή περίοδο.

Ένταξη Λιμανιού Γαυρίου:

Αξίζει επίσης να αναφέρω πως το Λιμάνι του Γαυρίου εντάχθηκε στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, όπου εντάσσονται συνολικά 20 σε όλη την Ελλάδα. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης του λιμανιού μας το διάστημα 2017-2019, ήταν εκείνη που οδήγησε την ένταξη του Λιμανιού του Γαυρίου στο Δίκτυο και αυτό αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της δουλειάς που γινόταν. Ταυτόχρονα ανοίγει και ο δρόμος για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, που θα αναπτύξουν περαιτέρω το λιμάνι μας και το Δίκτυο συνολικά.

Φυσικά δεν μένουμε μόνο σε αυτά. Το πρόγραμμά μας για την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον Τουρισμό, ώστε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο με σχέδιο και μεράκι. Είναι βασικό να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια με πλείστες εκδηλώσεις και την παρουσία της Άνδρου σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις. Να δώσουμε κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και σε νέους ώστε να επιστρέψουν στο νησί μας και να επενδύσουν σε αυτό.

Tourismos2

Τουριστικά Έργα Υποδομής:

Ολοκληρώνουμε τα έργα στα λιμάνια και τις μαρίνες του νησιού και προωθούμε την μελέτη για το Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Γαυρίου (ΠΕΑΛ), που λιμνάζει εδώ και 4 χρόνια με ευθύνη της Διοίκησης Λοτσάρη, όπως επίσης και το έτοιμο έργο, που παραδώσαμε το 2019 στην δημοτική αρχή Λοτσάρη, για την ανάπτυξη της μαρίνας Μπατσίου, το οποίο και αυτό λιμνάζει ακόμα.

Η Μαρίνα του Μπατσίου έχει ενταχθεί εδώ και 4 χρόνια με σκοπό να αυξηθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, έργο το οποίο εμείς, θα προχωρήσουμε άμεσα.

Με τέτοια έργα αυξάνεται επιπλέον το ενδιαφέρον για επενδύσεις, οικονομικών παραγόντων.

Δίνουμε έμφαση:

Στο πρόγραμμά μας δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, όπως κάναμε και κατά το παρελθόν, καθώς λειτουργούν ως πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Προς αυτή την κατεύθυνση, σκοπεύουμε να αναβιώσουμε όλα τα αθλητικά γεγονότα που είχαμε θεσπίσει και καταργήθηκαν, έχοντας πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα, όπως το ράλλυ ΦΙΛΠΑ, το ράλλυ μοτοσυκλετών αντίκα, το Andros Trail Race, τον ημιμαραθώνιο Κορθίου, τον αγώνα υπέρ των Ναυτικών, τα Πρόκλεια και πολλά άλλα.

Ενισχύουμε το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου και τους πολιτιστικούς φορείς, ώστε να οργανωθούν νέες εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα σε όλες τις περιοχές του νησιού, ενώ βοηθάμε καταλυτικά τις αθλητικές μας ομάδες, που αποτελούν την υγιή διέξοδο των παιδιών μας και τους πρεσβευτές της καλής εικόνας του νησιού μας.

Διότι πιστεύουμε ότι Πολιτισμός και Αθλητισμός αποτελούν μαζί, μοχλό ανάπτυξης και δείκτη υψηλής ποιότητας ζωής ενός τόπου.

Επαναφέρουμε ακόμα:

Κάθε χρόνο σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας ο Δήμος μας διοργάνωνε συνέντευξη τύπου πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, μαζί με τους υπεύθυνους των Ιδρυμάτων και των Μουσείων της Άνδρου, για την προβολή του Φεστιβάλ, των Εκθέσεων και των Δράσεων στο νησί, παρουσία μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Αυτό θα το επαναφέρουμε αφού η διοίκηση Λοτσάρη το αγνόησε. Είναι ένα γεγονός που έφερνε το νησί μας στις πρώτες θέσεις αναγνωρισιμότητας και προβολής.

Συγχρόνως ενισχύουμε την Τουριστική Ανάπτυξη με εκθέσεις στοχευμένες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αυτές και πολλές άλλες δράσεις πλαισιώνουν την αυτοδιοικητική μας πρόταση με ορίζοντα πενταετίας. Βασικός μας στόχος είναι να επιστρέψει η Άνδρος μας σε τροχιά ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και να φέρουμε μία νέα προοπτική για το νησί μας, για τους κατοίκους του, για τα παιδιά μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με ενότητα, με σοβαρότητα και συνέπεια λόγων και έργων. Όλοι μαζί θα σημάνουμε την επανεκκίνηση, γυρίζουμε σελίδα και θέτουμε στόχους για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Θεοδόσης Σουσούδης 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.