“Η πρώτη απαίτηση της πολιτικής δεν είναι η ευφυΐα ή η ενεργητικότητα, αλλά η υπομονή. Η πολιτική είναι δρόμος αντοχής στον οποίο συνήθως η χελώνα νικάει το λαγό.” Με αυτό το σκεπτικό του Βρετανού Πρωθυπουργού John Major παρουσιάζουμε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ οι κ.κ. Έφη Βουτσινά – Μαλταμπέ, Άννα Βρεττού και Δημήτρης Λάσκαρης οι οποίοι είναι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον συνδυασμό του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Θα ακολουθήσει η δημοσίευση των συνεντεύξεων που παραχώρησαν στην έντυπη έκδοση μας οι δύο μονομάχοι για τον Δήμο της Άνδρου κ.κ. Θεοδόσης Σουσούδης και Δημήτρης Λοτσάρης. 

ΑΝΝΑ Λ. ΒΡΕΤΤΟΥ

Άννα Λ. Βρεττού: Έγιναν πολλά! Μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα!

Τι σας έκανε να πολιτευθείτε;

 Επιθυμώ να συμμετέχω ενεργά  στα κοινά που αφορούν το τόπο μου, βιώνοντας από την παιδική μου ηλικία τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μου.

Αποφάσισα  να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στοχεύοντας με την υποψηφιότητα μου να προσφέρω ουσιαστικό έργο στο τόπο καταγωγής μου . Είμαι υπερήφανη για την Ανδριώτικη καταγωγή μου: η οικογένεια μου εδώ και πολλές γενιές , είμαστε όλοι ενεργά μέλη της κοινωνίας της Άνδρου.

Διαθέτω ακαδημαϊκή εξειδικευμένη εκπαίδευση και 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρου του τουρισμού και του real estate. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να αξιοποιήσω την επαγγελματική μου εμπειρία στο επιχειρείν , προκειμένου να συμβάλω στη σύμμετρη διαχρονική ανάπτυξη του νησιού μας. 

Γιατί με τον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου « Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»;

  Είμαι υποψήφια με το συνδυασμό του Γ. Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» γιατί πιστεύω στο πρόσωπο του. Θεωρώ ότι είναι ένας έμπειρος , επιτυχημένος αυτοδιοικητικός με εθνικές και πανευρωπαϊκές πρωτιές στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με σημαντικές τομές και διαρθρωτικές αλλαγές για την αναβάθμιση και πρόοδο των νησιών μας σε μία δύσκολη περιφέρεια λόγω της νησιωτικότητας.

Είστε γυναίκα επαγγελματίας, σύζυγος και μητέρα. Πώς θα συνδυάσετε τους διαφορετικούς ρόλους με τις αρμοδιότητες του επαρχιακού συμβούλου;

 Έχω μάθει διαχρονικά την σωστή αξιοποίηση του χρόνου μου και ορθή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μου. Αλλά δεν απαιτείται μόνο χρόνος . Απαιτείται έντιμη διάθεση προσφοράς , εμπεριστατωμένη  γνώση και πολύπλευρη  εμπειρία , «ανοιχτό μυαλό και αυτιά» και πάνω από όλα όρεξη για δουλειά σε ενωτικό ομαδικό κλίμα.

Σκοπεύω να εστιάσω με πνεύμα συλλογικότητας στη σωστή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς , προκειμένου να υλοποιήσουμε τις σωστές μεταρρυθμίσεις για τον τόπο μας και για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Ποιο είναι το βασικό σας όραμα και το πλαίσιο υλοποίησης του;

 Οραματίζομαι την Άνδρο μας , το νησί της ναυτοσύνης , των καπεταναίων , του πολιτισμού και της ντόπιας παραγωγής , να αποτελεί πρότυπο της ελληνικής ναυτιλίας και του ποιοτικού τουρισμού. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε στο δυναμικό της και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές της , έτσι ώστε να γίνει «πρότυπο» εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό και σηκώνοντας την Ελληνική Σημαία ψηλά!

Στόχος μας είναι η Άνδρος να ενισχύσει την θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη με την υιοθέτηση σειράς δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό» και στους βασικούς πυλώνες όπου στηρίζεται η μελέτη με τίτλο «Ελληνικός Τουρισμός 2030-Σχέδια Δράσης». Δράσεις που περιλαμβάνονται στους 5 βασικούς στρατηγικούς άξονες οι οποίοι αφορούν την βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών , αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος , τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία , καθώς και την ενίσχυση δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση: να δούμε οι Ανδριωτες τον τόπο μας ως ένα, ενιαίο νησί.

Ποιες οι πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και οι προτεραιότητες σας , ως υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Άνδρου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;

Δεδομένου πως το σημαντικό έργο του Γιώργου Χατζημάρκου αποτέλεσε το έναυσμα της υποψηφιότητάς μου με το συνδυασμό ‘μπροστά το Νότιο Αιγαίο’, οι προτεραιότητες μου έχουν βασιστεί στις ανάγκες των πολιτών της Άνδρου και στη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσω των αξιόλογων δράσεων της Περιφέρειας.

Στόχος μου είναι η επικοινωνία των προβλημάτων του τόπου μου με τις Αρμόδιες Αρχές και η προσπάθεια επίλυσής τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πρωταρχική μου ανάγκη η κατάθεση προτάσεων για βελτίωση παροχών δημόσιας υγείας, βελτίωση παροχών για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.
  • Συστηματικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου.
  • Πολιτική Προστασία:

Ενίσχυση Πυροσβεστικού κλιμακίου, Αστυνομικού τμήματος, Ναυτικής Βάσης Άνδρου, ΣΕΔΑ και λοιπών φορέων.

Καθαρισμός ρεμάτων.

  • Κατάθεση προτάσεων για δημιουργία σύγχρονων μονάδων ανακύκλωσης για την επεξεργασία και μείωση αποβλήτων ακολουθώντας τα πετυχημένα προγράμματα της περιφέρειας (Tilos Just Go Zero).
  • Σχολεία/Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Παρόλο που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Περιφερειών, η ΠΝΑ κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για συντήρηση σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για ανακαινίσεις και παροχή εξοπλισμού όπου είναι απαραίτητο.

  • Ενίσχυση της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και της διασύνδεσης της με τον τουρισμό με τη συνεργασία του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Επαρχείου, των γεωπόνων του Δήμου και την ΠΝΑ.
  • Δασικοί χάρτες/Πολεοδομικός Σχεδιασμός Άνδρου:

Συμμετοχή Επαρχείου σε παρεμβάσεις του Δήμου και της ΠΝΑ για την εξέλιξη του Πολεοδομικού σχεδίου του νησιού μας και των δασικών χαρτών.

  • Αποτελεσματικότητα έργου σε ποσοστό απορρόφησης Ευρωπαϊκών Πόρων, με τεκμηριωμένη διεκδίκηση από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΕΠΑ, ΤΡΙΤΣΗΣ, INTERREG, ΥΜΕΠΕΡΑΑ κλπ.
  • Για τον TOΥΡΙΣΜΟ, μία από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος του νησιού μας θα δημοσιεύσω τις θέσεις μου αναλυτικά σε δεύτερη παρουσίαση. Βασικό πρόβλημα του νησιού η μικρή τουριστική περίοδος.

Προϋπόθεση των παραπάνω είναι να γίνει πράξη η συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. 

Τέλος ευχαριστώ για την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας μέσω της Andriaki Press.

Δίνω το «παρόν» στο νέο ξεκίνημα της Άνδρου μας με πνεύμα αισιοδοξίας , δημιουργικής συνεργασίας και ισχυρής θέλησης για πρόοδο και ανανέωση. Οραματίζομαι ένα επαρχείο ανοικτό για όλους, καλά οργανωμένο με υπηρεσίες σύγχρονες, συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς , με βάση το ξεκάθαρο πλαίσιο «Πληροφόρηση, Διαφάνεια, Συνέργεια, Απόφαση, Υλοποίηση».

Έγιναν πολλά! Μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα!

 ΜΦΜ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.