Αξιότιμη Ανδριακή, αγαπητή Μαριάννα,

πιστεύω γνωρίζοντας τον κόσμιο και νηφάλιο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα θέματα της δουλειάς, ή του λειτουργήματος, όπως θα έπρεπε να θεωρείται η δημοσιογραφία, αν θέλει να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο «τέταρτη εξουσία», ότι και από την εφημερίδα και από το αναγνωστικό της κοινό θα αξιολογηθεί το παρόν με ψύχραιμο τρόπο.

Είναι νομίζω βάσιμη η προσδοκία μου αυτή, αν λάβει κανείς υπόψη ότι έχετε υποστεί και εσύ, και η εφημερίδα, και το κοινό της, τις  επιθέσεις του μεγίστου δημοσιογράφου, ο οποίος παρά το ότι πρώτη η εφημερίδα σας του έδωσε βήμα παρουσίας, εκείνος το ανταπέδωσε με το γνωστό δείγμα γραφής και τις μεθόδους έκφρασης ευχαριστίας και συνέπειας, τις οποίες χρησιμοποιεί τόσο ο ίδιος όσο και το ένα από τα υιοθετημένα του, δηλαδή ο πρόεδρος, που τρομάρα του, θέλει να επανεκλεγεί.

Αφορμή για την επιστολή μου αυτή είναι (εκτός των άλλων), ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν από το μεγάλο σαϊτ, το ατύχημα που έγινε στου Μαντζαβελάκη, από το οποίο προήλθε ο θάνατος της οδηγού του ενός οχήματος και το θέμα με την ασθένεια γυναίκας από το Γαύριο.

 Ίδιος και απαράλαχτος.

Παραποιημένα απολύτως τα γεγονότα, πλαστές ειδήσεις και κατασκευασμένα συμπεράσματα. Αυτό ακριβώς που αποτυπώνει ο τίτλος του παρόντος, όσον αφορά το πώς ασκείται η δημοσιογραφία και πως διοχετεύεται η είδηση, όταν δεν θες να ενημερώσεις, αλλά να ποδηγετήσεις, να κατευθύνεις το κοινό όχι ενημερώνοντάς το, αλλά οδηγώντας το, εν είδει τετράποδων που τα μεταδένεις, όπως λέμε στην Άνδρο.

Για το θέμα της γυναίκας από το Γαύριο, μετά από την άμεση αντίδραση της οικογένειάς της, έσπευσε να ανακαλέσει, όσον αφορά τη συμβολή του «ιδιώτη γιατρού» στη διάσωσή της, αφού στην πρώτη παρουσίαση του θέματος με κάθε τρόπο αντιμετώπισε τον επιστήμονα όχι σαν τέτοιο, αλλά σαν πολιτικό αντίπαλο.

Για το θέμα του ατυχήματος στη στροφή του Μαντζαβελάκη, όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αντιστοίχων παπών και ρεπόρτερ γάτου, διατύπωσε με βεβαιότητα ότι αιτία του ατυχήματος ήταν η τάχα προηγηθείσα της σύγκρουσης ανακοπή της οδηγού που σκοτώθηκε… Πού είναι η αποκατάσταση της αλήθειας, όταν μετά την ιατροδικαστική έρευνα διατυπώθηκε με βεβαιότητα, ότι η ανακοπή ήταν συνέπεια και επακόλουθο του ατυχήματος και όχι αιτία αυτού;

Βασίλης Πομόνης: Είπε ο μουγγός στον κουφό,  ότι ο τυφλός είδε τον κουτσό να τρέχει.

Αυτά ήταν η αφορμή. Η αιτία είναι μια κατάσταση που σοβεί, υφέρπει, και απειλεί ανοικτά, καιρό τώρα, την ομόνοια και κοινωνική ειρήνη μεταξύ των κατοίκων του κάποτε πιο φιλήσυχου μέρους της Ελλάδας. Είναι η μεθοδευμένη προσπάθεια του διαχειριστή (σαϊτάρχη) του μεγάλου σαϊτ, που μόνο αυτός κατέχει την αλήθεια, να κυβερνήσει στην ουσία το νησί. Το προσπαθεί με κάθε τρόπο. Δημοσιεύοντας ειδήσεις που έχει δημιουργήσει για να κερδίσει εντυπώσεις, προσεταιριζόμενος πολιτικούς παράγοντες που κάποτε έβριζε με αντάλλαγμα την υπακοή τους στα κελεύσματά του. Σχηματίζοντας σε πολιτικούς σχηματισμούς, όπως εν προκειμένω στο ψηφοδέλτιο Λοτσάρη, ομάδες προθύμων με αντάλλαγμα την προβολή τους ως μελλοντικών σωτήρων του νησιού, όπως π.χ. την παρουσίαση πατρός και υιού, αλλά ελλείποντος του πνεύματος. Προτείνοντας ανοικτά σταυροδοσία τριών υποψηφίων τους οποίους παρουσιάζει σε φωτογραφία από τα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του κ. Λοτσάρη. Αναρωτιέμαι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι τους χρησιμοποιούν για νεροκουβαλητές; Πού είναι η αντίδραση Λοτσάρη, που υποτίθεται ότι δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους του, στην τέτοια ανήθικη και προκλητική προβολή των συγκεκριμένων στελεχών; Χρέος έχει να απαντήσει, διότι διαφορετικά έχει και ο ίδιος ευθύνη για τις ανήθικες μεθοδεύσεις του σάϊτ που φανατικά τον στηρίζει, και ο Ανδριώτικος λαός να αποφασίσει αν θέλει να τον κυβερνήσει το σάϊτ και όχι κάποιος Δήμαρχος!!

 Καλοί μου συμπατριώτες. Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά να θυμάστε αυτό που έχω γράψει παλαιότερα: «Καλλίτερα να σε χαστουκίσει η αλήθεια, παρά να σε φιλήσει το ψέμα». Και να σημειώσετε και κάτι ακόμα. Από το χαστούκι το πολύ – πολύ να κοκκινήσει το μάγουλό σας, από το φιλί, αν είναι από αμαρτωλό στόμα μπορεί να κολλήσετε θανατηφόρες ασθένειες. Μην ξεχνάτε ποτέ τη ¨Μικρά Αγγλία».

                                                                      Βασίλης Πομόνης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.