22:15 Το τελευταίο ενεργό μέτωπο παραμένει αυτή την ώρα στον δρόμο που οδηγεί στην Πλούσκα και προς το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, θέση Παναγίτσα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις κεραίες/αναμεταδότες των Γιδών και κατευθύνθηκε σε δύο μέτωπα. Ένα μέτωπο προς το Κυπρί, όπου η φωτιά “πιάστηκε” χάριν του βραχώδους εδάφους και της επέμβασης με εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής δύναμης. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι 6-7 μποφώρ και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει κατάσβεση εκτός απροόπτου.

21:30 Επιχειρούν 6 οχήματα του Σ.Ε.Δ.Α. με 16 άτομα και 5 οχήματα του ΠΚ Άνδρου με 12 άτομα

20:30 Καλυτερεύουν τα πράγματα, η φωτιά κατευθύνεται προς Πλούσκα. Στο σημείο όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ο Σ.Ε.Δ.Α., η Πολιτική Προστασία και η κ. Σαραβάνου, κάτοικοι. Έχουν γίνει εγκαταστάσεις σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία προκειμένου να “κρατηθεί” το μέτωπο.

Νεώτερα σε λίγο… 


Φωτιά στις Γίδες
Φωτιά στις Γίδες

19:20 Σε επιφυλακή όλοι οι άνδρες της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι. Σ.Ε.Δ.Α. με έξι οχήματα και Πολιτική Προστασία εν δράσει. Δύσκολη νύχτα για το Κυπρί. Ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών των αρχών.

Φωτιά στις Γίδες

19:00

Με τρία οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σπεύδουν προς τις Γίδες αυτή την στιγμή οι άνδρες του Σώματος, αφού το Π.Κ. ειδοποιήθηκε για φωτιά στην περιοχή πιθανότατα εκτεταμένη, καθώς στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 μποφώρ.

Φωτιά στις Γίδες
Η φωτιά όπως φαίνεται από το Κυπρί

Στον απόηχο των εκλογών οι σειρήνες που αναστάτωσαν τους κατοίκους της περιοχής του Μπατσίου περίπου στις 18:40 σήμερα 16.10.2023 είναι για υπαρκτό κίνδυνο.

Φωτιά στις Γίδες
Η φωτιά όπως φαίνεται από το Γαύριο. Photo: Μ. Τζανουλίνος
Φωτιά στις Γίδες
Η φωτιά όπως φαίνεται από την Άρνη
Φωτιά στις Γίδες
Η φωτιά όπως φαίνεται από την Βουρκωτή

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.