Αιτήσεις για συμμετοχή στα Μελισσοκομικά Προγράμματα έτους 2024,

  • Δράσεις <Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)> και
  •  <Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας>(Μετακινήσεις κυψελών) – Προθεσμία μέχρι 30 Μαΐου 2024.
  • Αποστολή φωτογραφικού αρχείου για έκδοση της Ατομικής Μελισσοκομικής Ταυτότητας.

Από το Τμήμα  Αγροτικής Οικονομίας Ανδρου   της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το μελισσοκομικό έτος 2024 ανακοινώνεται ότι:

Σχετικά με τις δράσεις, η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά επιλεξιμότητας και παραστατικά υλοποίησης των δράσεων σε ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ –Ψηφιακές Υπηρεσίες για Μελισσοκόμους, μέσω GOV.gr με Κωδικό Taxisnet, ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κυκλάδων, που λειτουργεί ως κέντρο εξυπηρέτησης των μελισσοκόμων και ως φορέας υποβοήθησης υποβολής της αίτησης στην ειδική εφαρμογή και παρέχει κάθε απαραίτητη πληροφορία και βοήθεια στους ενδιαφερόμενους, έως 30 Μαΐου 2024.

  • Δράση <Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)>:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης άνω των είκοσι (20) κυψελών, εφόσον έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους και προσκομίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων με ημερομηνία από 16/10/2023 έως 30/5/2024. Ενισχύεται η αγορά νέων κυψελών σε ποσοστό έως 10% του αριθμού των κατεχομένων κυψελών και νέων κινητών βάσεων σε ποσοστό έως 20% των κατεχομένων κυψελών .

  • Δράση <Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας> (Μετακινήσεις κυψελών):

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» σύμφωνα με τη βεβαίωση εγγραφής του ΜΑΑΕ, με ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής τους οικογενειακής γεωργικής παραγωγής να είναι 5.000 ευρώ και ενεργό ΚΑΔ που αφορά τη μελισσοκομία, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατό δέκα (110) παραγωγικών μελισσοσμηνών, έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους, μετακινούν τουλάχιστον 40% επί του αριθμού των καταγεγραμμένων κυψελών διαχείμασης που δήλωσαν κατά την τρέχουσα περίοδο, σε απόσταση άνω των είκοσι (20) χιλιομέτρων. Τα σχετικά παραστατικά που δηλώνουν την μετακίνηση των μελισσοσμηνών, θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης από 16/10/2023 μέχρι και 30/5/2024, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά να αναρτηθούν το αργότερο έως 30/5/2024 στην ψηφιακή εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ.

  • Έκδοση της Ατομικής Μελισσοκομικής Ταυτότητας.

Όσον αφορά την έκδοση της Ατομικής Μελισσοκομικής Ταυτότητας, θα πρέπει να μας αποσταλεί έγκαιρα φωτογραφικό αρχείο με ανάλυση σκάνερ (dots per inch) 300dpi,354×413 pixels, διαστάσεις σε mm 30×35 mm, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο τηλ.2281098833, email:daok@5118.syzefxis.gov.gr, στο Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας Ανδρου τηλ. 2282022133 email:peatao@1730.syzefxis.gov.gr και στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πειραιά & Κυκλάδων  τηλ.  210.41.20.125 email: meli13@cha.forthnet.gr

Για το Τμήμα Αγρ. Οικ. Άνδρου

Φιλιππίδης Γιώργος Γεωπόνος ΠΕ MSc                                                                                                            

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.