Στην Άνδρο πραγματοποιείται το «Bridge between European Cultural Centres» , το ετήσιο πρόγραμμα ενδυνάμωσης στελεχών των μεγαλύτερων πολιτιστικών κέντρων της Ευρώπης  που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικών Κέντρων (European Network of Cultural Centres), από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης, ανταλλαγής εμπειριών και συμβουλευτικής,  το οποίο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πολιτιστικών διαχειριστών από την Ουκρανία, τη Σερβία, τη Γερμανία, το  Βέλγιο, το  Ηνωμένο Βασίλειο, την  Ιρλανδία. την Αυστρία, τη Λετονία και το Κόσοβο.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να υποστηρίξει το ανθρώπινο δυναμικό των πολιτιστικών κέντρων της Ευρώπης, προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις τρέχουσες επαγγελματικές και κοινωνικές προκλήσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Από το 2008, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει την κινητικότητα 106 συμμετεχόντων από 70 διαφορετικά πολιτιστικά κέντρα που εδρεύουν σε 17 ευρωπαϊκές χώρες.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα» (www.plegma.org), συνεργαζόμενου μέλους του European Network of Cultural Centres. Στο πρόγραμμα «Bridge between European Cultural Centres» συμμετέχει από την Άνδρο η Ειρήνη Πιττακίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.