«Εφαρμόζουμε το νόμο, δεν νομοθετούμε» διευκρινίζει ο Έπαρχος Άνδρου  όσον αφορά στις μεταφορές μαθητών και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των οδηγών ΤΑΞΙ και το ΚΤΕΛ.

«Εφαρμόζουμε το νόμο, δεν νομοθετούμε» διευκρινίζει ο Έπαρχος ΆνδρουΟ κ. Δ. Λάσκαρης αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση:

Εκφράζω την συμπαράστασή μου και την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκληθεί τα τελευταία έτη και κυρίως φέτος, στις μεταφορές των μαθητών. Ο Έπαρχος και οι υπηρεσίες του Επαρχείου Άνδρου, ουδεμία ευθύνη ή αρμοδιότητα φέρουν για τις μεταφορές μαθητών.
Η διαδικασία του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών διεκπεραιώνεται βάση νόμου από την Διεύθυνση Προμηθειών της Περιφέρειας, με την υπ΄αριθ. 50025/19-09-2018 ΚΥΑ «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (ΦΕΚ τ.Β’ 4217/26-09-2018) και την υπ’αριθ. 4959/24-01-2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Διευκρινήσεις επι της υπ’αριθ.50025/19-09-2018 ΚΥΑ για την μεταφορά μαθητών Δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες».
Από την πρώτη στιγμή που επισημάνθηκε το πρόβλημα με την αλλαγή του νόμου τον Σεπτέμβρη του 2018, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με υπομνήματα και επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία, έχει στείλει προτάσεις και έχει ζητήσει την εξαίρεση του νόμου για τους νησιωτικούς νομούς. Μέχρι στιγμής, δεν  έχουμε κάποια επίσημη απάντηση και ο κρατικός φορέας πιέζει καθημερινά για την πιστή εφαρμογή του νόμου. Κατά συνέπεια, δυστυχώς η Περιφέρεια δεν νομοθετεί αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο.
Είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε περεταίρω βοήθεια, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ  Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.