Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.11.2020 και η Επόμενη Μέρα μπορεί να είναι τελικά πολύ μακριά…

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.11.2020 και η Επόμενη Μέρα Σε ήπιο κλίμα που δεν θύμιζε σε τίποτα τις συνεδριάσεις της περασμένης άνοιξης κινήθηκε η δημοτική αρχή και ο κ. Δ. Λοτσάρης καθώς και η αντιπολίτευση στο Δ. Σ. που πραγματοποιήθηκε χθες 19 Νοεμβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη και κύρια θέματα μεταξύ άλλων την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τους «κανονισμούς» του Δήμου. Συμμετείχαν μάλιστα ενεργά σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι πλην του αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Καπάκη που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. 

Οι σύμβουλοι και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τις απορίες και τις απόψεις τους προς την δημοτική αρχή, όπου τις απαντήσεις έδωσαν κυρίως ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος για θέματα διαδικαστικά και υπηρεσιακούς παράγοντες, η κ. Φιλιώ Χάβιαρου  η οποία εξήγησε τα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και ο κ. Ισίδωρος Νικολάου για τα δύο προγράμματα Life που «τρέχουν» από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Με πολιτικό πολιτισμό εξέφρασε την αντίρρησή του ο κ. Θ. Σουσούδης για την δέσμευση της ΣΑΤΑ 2021 που αφορά στους πόρους των κοινοτήτων και για μεγάλα ποσά, όπως ανέφερε, με απευθείας αναθέσεις έργων. Για το λόγο αυτό, όπως υποστήριξε ψήφισε αρνητικά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Στα υπόλοιπα εννέα θέματα ο κ. Θ. Σουσούδης ψήφισε θετικά μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, πολλές φορές μάλιστα κάνοντας και τις απαραίτητες τοποθετήσεις.
Διαφορετική ήταν η ψήφος των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, όσον αφορά στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, γεγονός που αναδεικνύει πιθανότατα και την δημοκρατικότητα που διέπει την παράταξη.

Τα θέματα που ψηφίστηκαν στο σύνολό τους ήταν τα ακόλουθα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19.11.2020 και η Επόμενη Μέρα Ο κ. Γ. Τρανάκος έφερε εκτός ημερησίας θέμα,  για να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα έργα του Λιμενικού Ταμείου και ο πρόεδρος κ. Μπάλλας διάβασε την απάντηση που είχε στείλει ο άμισθος συνεργάτης του δημάρχου κ. Γ. Ματζώρος. Υπήρξαν ενστάσεις από τους κ. κ. Γ. Τρανάκο και Β. Αδάμη για το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης, -όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά- και ο διάλογος οξύνθηκε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Ι. Μπακέλας έφερε εκτός ημερησίας θέμα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί. Για διαδικαστικούς λόγους όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Ε. Μπάλλας το θέμα του συμβούλου δεν προχώρησε στο παρόν Δ.Σ.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Βιδάλης επεσήμανε κάποιες αστοχίες στο έργο της ύδρευσης και προέτρεψε να αποκατασταθούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Τσαούσης με δομημένο λόγο ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση για τις πολιτιστικές δράσεις του δήμου, συστήνοντας στον κ. Γιαννίση να μην φέρει εκτός ημερησίας τα σχετικά θέματα ενώ επεσήμανε «οικονομοτεχνικά» θέματα επί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Παρεμβάσεις στον διάλογο έκαναν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, επιλύοντας στιγμιαίες ασάφειες που προέκυπταν από την συζήτηση, όπως ο κ. Ι. Αντωνέλλος.

Στο συμβούλιο συμμετείχε για πρώτη φορά η κ. Αθηνά Τσατσομοίρου στην θέση του αποβιώσαντος Μανώλη Βάμβουκα.

Το συμβούλιο που ξεκίνησε στις 17:00 έληξε μετά από δυόμιση ώρες γόνιμου διάλογου με αντιρρήσεις; Ναι. Διαφορές; Ναι. Απογοητεύσεις; Ναι. Ανταγωνισμούς; Ναι. Απωθημένα; Ναι. Μνησικακίες; Ναι.  Όμως αυτή είναι και η ουσία της ελεύθερης και απρόσκοπτης διακίνησης σκέψεων και ιδεών προκειμένου να προχωρούν έργα που αποδέκτη αλλά και σημείο αναφοράς έχουν τον Ανδριώτη πολίτη, τον δημότη, και κατ’ επέκταση τον ψηφοφόρο.

Αυτός θα ήταν ο επίλογος του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου αλλά… κάθε μέρα είναι διαφορετική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.