Δ. Άνδρου: Έκκληση για το νερό
Το νερό λιγοστεύει παγκοσμίως. Εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι δεν τους αφορά.


Απλά είναι τα πράγματα. Τα βασικά αγαθά που χρειάζεται ο δημότης είναι αυτά της καθημερινότητας. Νερό, φως, τηλέφωνο, δρόμο, καθαριότητα,  ασφάλεια με ό,τι αυτό σημαίνει. Όλα τα άλλα έπονται. Κατά συνέπεια η έκκληση του Δήμου για οικονομία στην χρήση των υδάτινων πόρων και του δημόσιου αγαθού της ύδρευσης τις μέρες του καλοκαιριού, όταν έχει προϋπάρξει ένας άνυδρος χειμώνας, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Πόσω μάλλον, όταν βιώνουμε πλέον καθαρά την κλιματική αλλαγή, όταν μιλάμε για ανανεώσιμες πηγές και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όταν κατά γενική εκτίμηση οι μελλοντικοί πόλεμοι θα γίνουν για το νερό…
Ο θυμόσοφος βέβαια λαός μας έχει να δώσει και εδώ μία απάντηση: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Έκκληση για το νερό: Η ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Το νερό είναι ζωή· είναι ένας ανανεώσιμος, αλλά περιορισμένος πόρος.

Οι μειωμένες βροχοπτώσεις τον χειμώνα, που πέρασε, δεν συνέβαλαν στην αύξηση του διαθέσιμου νερού, τόσο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων μας, ιδίως αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό το καλοκαίρι δημότες, επισκέπτες και φίλοι της Άνδρου στοχεύουν να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί, ύστερα από μήνες περιορισμών στις μετακινήσεις, λόγω της Covid-19.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Με τον τρόπο αυτό βοηθούμε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα νερού μέσα στο καλοκαίρι.

Για οποιοδήποτε, πάντως, πρόβλημα νερού παρουσιαστεί, παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα μέσω τηλεφώνου (2282360235) ή email (dimos@andros.gr).

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. νωρις το θυμηθηκατε εκει στον Δημο! Ενδιαφερεσθε μονο για εργα βιτρινας που κι αυτα πλημμελως εκτελούνται , οπως πχ οι ασφαλτοστρωσεις με λακκουβες , δηθεν να δειξουμε οτι κατι κανουμε , και το νερο που παει χρονια στην θαλασσα ποιος νοιαστηκε να το μαζεψει με ενα φραγμα με εργα για ασφαλη επάρκεια ? θα μπορουσε το νησι να ηταν πλουσιο μονο απο την εκμεταλλευση του νερου! Ντροπη δεν εχετε ολοι οσοι εχετε περασει απο τον Δημο?

  2. Αφού ο Δήμος αφήνει τα νερά να τρέχουν στους δρόμους για 10-15 μέρες σε κάθε βλάβη, τώρα μας κάνει υποδείξεις για οικονομία νερού.Για πόσο ζαβαντριώτες μας περνούν, πια;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.