Τασούλα Μαμάη: Ένα ακόμα δείγμα "συνεδρίασης" της Οικονομικής ΕπιτροπήςΟ διάλογος ευθέως και διαμέσου συνεχίζεται…

Αν θέλουμε να μείνουμε στα θετικά; Η ύπαρξη διαλόγου είναι συστατικό της δημοκρατίας.

Τα αρνητικά; Θλιβερές καταστάσεις για ένα νησάκι, την Άνδρο, μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, που όλοι διατείνονται πως αγαπούν…

Η επιστολή της κ. Μαμάη

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΙΓΜΑ «ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΟΕ

Πριν στεγνώσει το μελάνι ακόμα από την πρόσφατη περιγραφή  του τρόπου συνεδριάσεων της ΟΕ Άνδρου, ο κ. Λοτσάρης επιχειρεί, να αναφερθεί στο πρόσωπο μου και να με παρουσιάσει ως  επιθυμούσα να παρεμποδίσω το «έργο» του σε «δελτίο τύπου» που δημοσίευσε. Είναι άξιο απορίας το γεγονός, ότι επέλεξε μία συγκεκριμένη συνεδρίαση για να με συκοφαντήσει, όταν η  διαδικασία που τηρήθηκε σε αυτή την συνεδρίαση, τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.  

Τι συνέβη;

Την Τετάρτη 16/03/2022, ο κ. Λοτσάρης απέστειλε πρόσκληση για «έκτακτη» συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής με μήνυμα email στις 5:08 μμ και μας καλούσε να αποστείλουμε τις ψήφους μας για 4 θέματα,  με -μήνυμα πάντα- στο χρονικό διάστημα (20:00-21:00) το ίδιο απόγευμα. Τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν σε προτάσεις υποβολής αιτημάτων για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

1)  Στο «δελτίο τύπου» που δημοσίευσε χθες, αναφέρει ότι προσπάθησα να «μπλοκάρω την διαδικασία» στην προαναφερόμενη  «συνεδρίαση» για την υποβολή προτάσεων οδοποιίας! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ! Η αλήθεια είναι ότι συγκάλεσε  «έκτακτη» συνεδρίαση στην οικονομική επιτροπή ενώ, γνώριζε και του  είχε ανακοινωθεί από τριμήνου (23 Δεκεμβρίου 2021) η πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Δράση: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»! Ακόμη  γνώριζε από ένα μήνα νωρίτερα (14 Φεβρουαρίου 2022) ότι  ο Δήμος όφειλε να υποβάλλει τις προτάσεις του στο Υπουργείο!  ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ λοιπόν είναι, ότι ο κ. Λοτσάρης επιχείρησε να μας παραπλανήσει και να υφαρπάξει την ψήφο μας χαρακτηρίζοντας ψευδώς ως «έκτακτη» την διαδικασία! Προφανώς και δεν συνηγορώ σε «έκτακτες» συνεδριάσεις που δεν βασίζονται σε  νόμιμους λόγους! Το γιατί προσπάθησε να μας εξαπατήσει δηλώνοντας ως «επείγον» ένα θέμα γνωστό από καιρό, αυτό είναι ελεύθερος ο καθένας να σκεφτεί ό,τι θέλει! Σημειωτέο ότι, όταν δηλώνεται ως «έκτακτη» η συνεδρίαση, γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες οπότε μηδενίζεται σχεδόν ο χρόνος που έχουν τα μέλη στην διάθεση τους για να μελετήσουν τα θέματα και να ζητήσουν στοιχεία. Επικίνδυνες καταστάσεις!!

2) Η όλη διαδικασία της εν λόγω συνεδρίασης, αποτελεί μνημείο προχειρότητας και μας προσβάλλει σαν μέλη της οικ. επιτροπής, αφού για παράδειγμα στα 3 από τα 4 θέματα,  κληθήκαμε να εγκρίνουμε μελέτες και τεύχη δημοπράτησης,  τα οποία ουδέποτε μας προσκομίστηκαν και αγνοούμε παντελώς την ύπαρξη τους έως και σήμερα! Το αποκορύφωμα είναι, ότι ενώ μας κάλεσε να ψηφίσουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις για υποβολές προτάσεων έργων οδοποιίας,  μας τις απέστειλε όχι μόνο  ανυπόγραφες αλλά παράλληλα απουσίαζε  και το όνομα του εισηγητή!

 Ο κ. Λοτσάρης λοιπόν, επιχείρησε ψευδόμενος κατ’ εξακολούθηση και χωρίς ντροπή, χωρίς στοιχειώδη αυτοσεβασμό, χρησιμοποιώντας ένα χείμαρρο ύβρεων και  συκοφαντικών χαρακτηρισμών να με παρουσιάσει ως θέλουσα να δημιουργήσω εμπόδια, όταν ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑ,  παρόλο που  μας κάλεσε να συμμετέχουμε σε μία παράτυπη διαδικασία αποκρύπτοντας εσκεμμένα ή όχι τα απαραίτητα στοιχεία επί των οποίων θα έπρεπε να  αποφασίσουμε!

ΣΥΝΕΠΩΣ

Είναι μονόδρομος η Οικονομική Επιτροπή  να προχωρήσει όπως οφείλει εδώ και δύο χρόνια, ΑΜΕΣΑ σε ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ και σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) υπό το άγρυπνο βλέμμα των Ανδριωτών!

Τασούλα Μαμάη Δημοτική Σύμβουλος Άνδρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.