Μια γυναίκα πλοίαρχος δεν είναι πολύ συνηθισμένο, όμως δεν είναι και κάτι τρομακτικά παράξενο μιας και η θάλασσα κυλά στις φλέβες μας και η ναυτιλία είναι συνυφασμένη με τη φυλή μας. Η Χρυσή Κολοκούτσα έγινε η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος της Andriaki Shipping Co. Ltd. Της ευχόμαστε καλά ταξίδια και πάντα επιτυχίες στη ζωή της. 

H πρώτη γυναίκα πλοίαρχος σε δεξαμενόπλοιο της Andriaki Shipping Co. Ltd

H Andriaki Shipping στηρίζει έμπρακτα την ισότητα των φύλων διαθέτοντας έναν υψηλό αριθμό γυναικών ναυτικών όλων των βαθμών στα πλοία της.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πλοιαρχία δεξαμενόπλοιου της εταιρείας. Η καπτ. Χρυσή Κολοκούτσα ξεκίνησε την καριέρα της στη θάλασσα το 2011 ως ανθυποπλοίαρχος στο πλοίο M/V Violando και το 2012 προήχθη σε υποπλοίαρχο. Μέσα από την εξαιρετική της απόδοση και την προθυμία της να μάθει και να εξελιχθεί, έγινε η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος στον στόλο δεξαμενόπλοιων της Andriaki.

Τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία την ενέπνευσαν να ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα καθώς όνειρό της ήταν να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

«Από την ηλικία των 15 ετών τα μόνα επαγγέλματα που μπορούσα να φανταστώ να κάνω ήταν είτε της ναυτικού είτε της φαροφύλακα», σημειώνει η καπτ. Χρυσή. Το 2004 η σταδιοδρομία στη θάλασσα δεν ήταν κάτι σύνηθες για τις γυναίκες και η καπτ. Χρυσή ήταν μία από τις 12 γυναίκες σε σύνολο 2.000 σπουδαστών.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν έγινε σαφές ότι η καθημερινότητα στη θάλασσα απείχε από τα όσα περιέγραφε ο Καββαδίας στα ποιήματά του, ωστόσο και πάλι η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της να ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι.

Φέτος η καπτ. Χρυσή προήχθη σε πλοίαρχο και ταξίδεψε με το M/V Nicolaos. Το πρώτο της ταξίδι ως πλοίαρχος ήταν μια στιγμή ορόσημο για εκείνη. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία που την έκανε να καταλάβει την ευθύνη που έχει ο/η πλοίαρχος, ειδικά όταν καλείται να περάσει από το πολυσύχναστο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

👉 Αναδημοσίευση από τα ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 🌐 naftikachronika.gr/h-proti-gynaika-ploiarchos

👉 Γυναίκες και θάλασσα: δεν υπάρχει πια το ανέφικτο, το “δε μπορώ” αλλά το “δεν θέλω” συνέντευξη της Χρυσής Κολοκούτσα το 2/6/2017 www.isalos.net

Andriaki Shipping Co. Ltd
Η Andriaki Shipping Co. Ltd ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1953, παρέχει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών, για λογαριασμό των πελατών της, επίσης διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο δεξαμενόπλοιων, όλα υπό ελληνική σημαία και ταξινομημένα με τους σημαντικότερους Νηογνώμονες IACS. www.andriaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.