Στην τελική φάση επίλυσης μπήκε το σημαντικότερο πρόβλημα του νησιού μας -η κατασκευή χώρου υγειονομική διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα,  προγραμματίστηκε η δημοπράτηση του ΧΥΤΥ για τον Μάρτιο του 2023, όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 10,9 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει Χώρο Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων, Μονάδα Προ-επεξεργασίας και Μονάδα Κομποστοποίησης.

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το σύντομο ιστορικό του έργου έχει ως εξής:

Η ανάθεση της μελέτης και η πρόκριση της θέσης έγινε το 2012 από την διοίκηση Γ. Γλυνού.

Εν συνεχεία το 2018, επί δημαρχίας Θ. Σουσούδη, εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Το 2020 επί Δημαρχίας Δ. Λοτσάρη παρελήφθη η οριστική μελέτη του έργου και υποβλήθηκε πρόταση για την χρηματοδότηση του.

Την σκυτάλη παρέλαβε ο Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΣΔΑ) ο οποίος το 2021 υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ώστε η τεχνική υπηρεσία να δημοπρατήσει, επιβλέψει, παραλάβει κ.τ.λ. το έργο.

‘Έτσι σε λίγες εβδομάδες μπαίνει στην τελική ευθεία η επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος της Άνδρου, μετά από μια πορεία 11 χρόνων. Ενός προβλήματος που έχει κατ’ επανάληψη και με ποικίλους τρόπου, «ταλαιπωρήσει» το νησί μας. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου που με ατελείωτες ώρες δουλειάς ωρίμασαν το έργο και σε όσους συνέβαλαν στη μελέτη, ωρίμανση και χρηματοδότησή του, όπως προανέφερα.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.