Αγαπητή “ΑΝΔΡΙΑΚΗ“,

Αποδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές για το Δήμο και το Επαρχείο μας το επίκαιρο του ρητού του Σόλωνα του Αθηναίου, που αποτελεί και την επικεφαλίδα του σημερινού άρθρου. Με την ταπεινή προσθήκη, ότι εκτός από τη χρηστή ομιλία, ισχύ έχουν πλέον και τα κείμενα, όσων έχουν δώσει τις εξετάσεις τους στην κοινωνία και έχουν προσφέρει στα κοινά, χωρίς ποτέ να διεκδικήσουν, ή να δεχθούν θέσεις συνοδευόμενες από την κουτάλα, για την οποία έχει μιλήσει ο Εμμανουήλ Ροϊδης.

Κείμενα δηλαδή ανθρώπων, που είτε το θέλουν, είτε όχι οι αποχωρούντες από τις καρέκλες Δήμου και Επαρχείου, αναδείχθηκαν από την κοινωνία σε παράγοντες, χωρίς οι ίδιοι να «παραγοντίσουν» ποτέ.

Αυτό για να μην ξεχνάμε τι λέμε, εν απουσία μάλιστα των χαρακτηριζομένων, αγαπητέ Δημήτρη Λοτσάρη. Καλό είναι λοιπόν τώρα που δεν θα έχεις να μοιράσεις ρόλους και χρήμα, τώρα που θα έχεις χρόνο να σκεφτείς χωρίς παρεμβολές και  που δεν θα σε προσεγγίζει κανείς αποσκοπώντας σε απολαβές κάθε είδους, να κάνεις την αυτοκριτική που πρέπει και αρμόζει σε κάθε άνθρωπο και που λειτουργεί μόνο όταν δεν υπάρχει λιβάνι στο χώρο.

Αναλογίσου λοιπόν με ποιο δικαίωμα σήκωνες το τηλέφωνο και ζητούσες τα ρέστα από όποιον δημότη, ή δημότισσα έγραφε άποψη που δεν σου άρεσε; Βασισμένος σε ποια δημοκρατική διαδικασία και αρχές διέγραφες συμβούλους, που σε είχαν αναδείξει αυτοί στο αξίωμα που άσκησες τη λήγουσα θητεία; Πως βρέθηκες ξαφνικά να διεκδικείς το Δήμο με συνδυασμό και συμμάχους, που είχαν φύγει από το συνδυασμό του Σουσούδη, χωρίς αυτός να έχει διαγράψει κανέναν; Η προς εσένα κίνηση και προσχώρηση ήταν όχι μόνο αποδεκτή και από τον θεωρητικό και δημοσιογράφο απολογητή της δραστηριότητας αυτής, αλλά και επαινετή, αφού οι σύμβουλοι αυτοί έφευγαν (κατ’ αυτόν) από το σκοτάδι για να πάνε στο φως!!

Πως δέχθηκες και έκανες εξ απορρήτων σου και πρόεδρο του Δ.Σ., έναν που είχε προδώσει ασύστολα τον γράφοντα για να βουτήξει στην κατσαρόλα χωρίς αναπνευστήρα μάλιστα, και κατάντησε με τη στήριξη, αν όχι και την προτροπή σου να υποβαθμίσει όσο κανείς στο παρελθόν το κατ’ εξοχή δημοκρατικό όργανο του Δήμου, το Δ.Σ.; Και το έκανες κατά δήλωσή σου επειδή σου φύλαγε απλώς και μόνον τα νώτα!! Ωραία ηθική αγαπητέ απερχόμενε δήμαρχε!!! Αυτά λοιπόν σκεπτόμενος, αν διαπιστώσεις ότι «το άδικον ουκ  ευλογείται», μην αποδιώξεις τη σκέψη. Και να συνειδητοποιήσεις ότι τα νώτα των αρχόντων μόνον ο λαός και η χρηστή πολιτεία μπορεί να τα φυλάξει.

Ισχύει τόσο για σένα, όσο και για τον καθένα μας.

Δεν θέλω να αναμείξω το Θεοδόση Σουσούδη στο παρόν κείμενο. Θα κάνω ειδικές αναφορές όταν κριθεί ότι χρειάζονται. Προς το παρόν προς όλους τους εκλεγέντας θέλω να θυμίσω τη σοφή προτροπή:

«Καλοχαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι’ αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις». 

Και σαν επιμύθιο και μπράβο στον Ανδριώτικο λαό, που δεν έπεσε στη λούμπα που του ετοίμαζε ο γνωστός γεωσκώληκας, παραθέτω τη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ με την παράκληση να θυμόμαστε ότι:

«Εάν δίνεις προσοχή στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς (αφού δεχόμαστε ότι ο λαός κυβερνά), αλλά υπακούς».

Ζήτω λοιπόν οι ανυπάκουοι Ανδριώτες.

Βασίλης Πομόνης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο γνωστος δικηγόρος με γραπτό κείμενο ειχε τοποθετηθεί υπέρ του Λοτσαρη πολες μερες πριν τις εκλογές . Επιπλέον με θράσος…….προσπάθησε και πέτυχε να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος σε χωριο της Άνδρου . ΜΈΓΑ ΛΆΘΟΣ των αρμοδίων και μεγαλυτερο το ΘΡΆΣΟΣ του…….Γιατί δεν πήγε σε άλλο Νησί ;
    Στον γνωστο κίτρινο ιστοτοπο , θέλοντας να δώσει συνέχεια ΣΤΟ ΘΡΆΣΟΣ ΤΟΥ …… έστειλε και άλλο γραπτό κείμενο ότι δήθεν κάποιοι του δημιούργησαν επεισόδιο………
    Γιατί να σε πιστέψουμε κύριε……..

  2. Ο γνωστος γιατρός απο το Μπατσι που ηταν υποψηφιος με τον Λοτσαρη , μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές έστειλε στον κιτρινο ιστοτοπο γραπτό κείμενο προπαγάνδας ότι έγινε χορηγία ενός έγχρωμου υπερηχογραφου στο ΚΥ Άνδρου με ενέργειες του Λοτσαρη.
    Επιπλέον έστειλε στον γνωστο κίτρινο ιστοτοπο και δεύτερο κείμενο υποστήριξης /επιβεβαίωσης του δήθεν επεισόδιο στα χωρια Μεσσαρια και Γαυριο……. Από το Μπατσι πως είχε συγχρόνως αντίληψη , τι ακριβώς έγινε στα Δύο ανωτέρω χωριά…… Κάποιο λακο έχει η Φάβα .
    Γιατί να σας πιστέψουμε κύριε………

  3. Έχετε και οι δύο σας να μας πείτε κάτι……..για τον σάκο που δεν βρίσκετε για να επιβεβαιωθεί η εκλογή της Κυρίας Βρετου ως Επαρχου Άνδρου ;

  4. Δεν ξέρουν να χάνουν .
    Φανερώνθηκε όλος ο μηχανισμός 《Καμπανη》που υπήρξε το 2019 ,αλλά το 2023 δεν τους βγήκε………

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.