Αγασμός στο νέο Δημοτικό Άνδρου

Με την τέλεση αγιασμού ξεκίνησε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2023 η λειτουργία του νέου δημοτικού σχολείου στην Χώρα.

Αγασμός στο νέο Δημοτικό Άνδρου Αγασμός στο νέο Δημοτικό Άνδρου

Ο Αγιασμός έγινε  παρουσία του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη, του Επάρχου Δ. Λάσκαρη, της Διευθύντριας Μαργ. Κορκοδείλου, της Προέδρου  Σχολικής Επιτροπής, Μ. Βενετίκη, του Προέδρου Δευτεροβάθμιας Ν. Στεφάνου, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Διευθυντή και της Προϊσταμένης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Κων/νου Γκλάρα και Ειρ. Παρλιάρου, των Δασκάλων, και φυσικά παρουσία των μεγάλων πρωταγωνιστών, των μικρών παιδιών που πλέον θα βρίσκονται καθημερινά σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον.Αγασμός στο νέο Δημοτικό Άνδρου Αγασμός στο νέο Δημοτικό Άνδρου

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του σχολείου τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης τόνισε: «Είμαι πραγματικά συγκινημένος γιατί μια προσπάθεια 4 ετών έφτασε στο τέλος της με απόλυτη επιτυχία.

 Ήταν Φθινόπωρο του 2019 όταν ο Γιαννούλης Καμπάνης  μας εμπιστεύτηκε και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την μελέτη του σχολείου. Από τότε όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες στον Δήμο, καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εργαστήκαμε για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Φτάσαμε να παραδίδουμε ένα κόσμημα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και εν γένει στην κοινωνία μας. Τους ευχαριστώ όλους.

Τα ευτυχισμένα χαμόγελα των μαθητών, που είναι στην ηλικία και των δικών μου παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης

 
Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα στον αγιασμό των μαθητών του Νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που επί ημερών μου, η κατασκευή του νέου σχολείου, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου και εκπροσωπώ. Σήμερα έγινε πραγματικότητα, μια ανάγκη για την κοινωνία μας, αλλά και ένα όνειρο ακόμα και των δικών μου παιδικών χρόνων, όταν φοιτούσα εκεί. Ένα μεγάλο έργο για την παιδεία της Άνδρου και τα παιδιά μας.
Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, για την υλοποίηση και καθημερινή παρακολούθηση του έργου, την άξια και υπομονετική διευθύντρια κα. Μαργαρίτα Κορκοδείλου για την καθοριστική της συμβολή και ενδιαφέρον μαζί με τους καλούς μας δασκάλους, και τέλος τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν τις τελευταίες ημέρες, για να μπορέσουν να μπούν τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σχολείο.
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως το οφείλουμε στο σημερινό χαμόγελο των παιδιών που είναι η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για εμάς!
Καλορίζικο και καλή πρόοδο!!
 
Η εκπαιδευτικός κ. Μαργαρίτα Κορκοδείλου
 
Μία σεμνή τελετή για να μπούμε και για να το λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Είμαστε υπερήφανοι,χαρούμενοι και ευγνώμονες Ήταν πραγματικά συγκινητικές στιγμές και ειδικά η πρωινή έπαρση της σημαίας, με τους μικρούς μαθητές μας να τραγουδάνε τον Εθνικό ύμνο . Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του σχολείου, όπου οι γονείς, ,εκπρόσωποι φορέων και πολίτες θα έχουν την την ευκαιρία να το θαυμάσουν. Συνεχίζοντας τις ευχαριστίες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα το υποκατάστημα Άνδρου για την προσφορά εξοπλισμού γραφείου,(γραφεία,καθίσματα, συρταριέρες),μετά την ανακαίνιση του υποκαταστήματος. Επίσης ευχαριστούμε το λογιστικό γραφείο Αυγουστή Βούλγαρη, για την προσφορά γραφείων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ίδρυμα Μωραΐτη για την προσφορά διαδραστικών πινάκων και βιντεοπροβολέων. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που βοήθησαν, αλλά ιδιαίτερα τον Αντώνη Τσουμέζη και τον Γιάννη Σουλιώτη για τις εργατοώρες που αφιέρωσαν να τοποθετήσουν τα ρόλερ στα παράθυρα και τους πίνακες στις αίθουσες. Ευχαριστούμε τους Κώστα και Αντώνη Μωράκη για τη βοήθεια στη συναρμολόγηση των βιβλιοθηκών και των αρχειοθηκών των γραφείων.Εχαριστούμε για όλα.
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.